Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

3bitt

CHCĘ MIEĆ DZIECKO 2010

Polecane posty

A ja odkąd zdałam sobie sprawę o tym że dziś termin @ to też nie przestaję o tym myśleć....ale nie zrobię dzisiaj...wytrzymam...boje się rozczarowania:)

oczywiście twoja decyzja ja ide połozyć sie do łózka i troche podkurowac trzymam mocno kciuki zaglądne pózniej trzymaj sie cieplo:*

witam was dziewczyny jestem ciekawa o co chodzi z tą temp.kiedy mam ją mierzyć rano? i gdzie? mam nie regularne miesiączki a dzisiaj wypadnie 28cyk.hmm mierzyłam sobie rano temp.pod językiem i miałam 37i2krechy możecie mi wytłumaczyć o co chodzi z tą temp.ja czekam na @do końca tyg. mam nadzieje że nie przyjdzie. z góry dziękuję :)

trzymam kciuki Paula!! a ja nadal nie mam normalnego okresu tylko plamienie... muszę sie wybrac do ginekologa, bo nie wiem co jest ;/

Cześć:) Paula trzymam mocno kciuki!!! Wierzę że się udało:) Bureczku dziękuje za info o tej klinice i badaniach:) Niestety B nie załapał się na darmowe badania bo już wyczerpali limit:( No ale jutro idzie na odpłatne badanie:) A ja zrobiłam sobie dziś fsh, wynik 8,83 (norma 3.35 - 21.63) i wyczytałam że to idealny wynik i mam dużą rezerwę pęcherzyków więc jeszcze na kilka lat starań wystarczy:P No i tradycyjnie robiłam kontrol mojej prolaktyny i też mam w normie bo 256 (108.8 - 557.1) ale to nie zwalnia mnie niestety z brania tabletek po których mam niezły odlot:O Od dziś zaczynam mierzyć sobie temp, pierwszy raz mam za soba:classic_cool: 5dc 36,6 Chyba nie dziękowałam Wam za słowa otuchy.. Dziękuję Wam bardzo, jesteście kochane🌻

Nadzieje zakopałam głęboko w ziemii...i nie mam zamiaru w najbliższym czasie jej wykopywać... Znów plamię więc @ nadejdzie lada chwila...

szkoda Gucci :( moj M. sie zalapal i w czwartek idzie na darmowe badanie nasienia,ale ja dzwonilam o 9.05 a od 9.00 byly zapisy! Paula>nie trac jeszcze nadziei

Gość alutka13
Mój M też wyraził chęć przebadania się, bardzo się cieszę, że sam to wymyślił, nie trzeba go nakłaniać. ale jeszcze poczekamy. my zaczęliśmy starania w 8dc. po tym jak poczułam ból w prawym jajniku, może to była owulacja.na drugi dzień też boało mnie podbrzusze. wczesniej zaczynalismy od 10dc. czyli wnioskuje, ze wczesniej też mogło tak być, że omijała mnie owulacja, a potem napróżno i nic z tego nie wychodziło. może schizuje, wcześniej nie czułam bólu owulacyjnego. zobaczymy co z tego wyjdzie.

Gość alutka13
my zaczelismy starania w 8 dc, po tym jak poczulam bol w prawym jajniku. wczesniej zaczynalismy w 10dc, wiec owulacja mogla mnie mijac szerokim łukiem. i nic z tego nie wychodziło. dziewczyny a wy czujecie kiedy jest owulacja? bo moze to jakas schiza moja. wczesniej nic nie czulam, a tu bol mnie obudzil w sobote o 7rano. z tego co czytałam to Lolitka ty wczesnie zaczynasz robótki:)

Gość alutka13
sorki, myslalam ze nie wkleil sie poprzedni moj post.

czesc kochane dziewczynki...tęskniłam za wami... Bety nie zrobiłam bo zwyczajnie sie czasowo nie wyrobiłam bo za dwa dni jechałam na wczasy...dziś wróciłam... Muszę umówic sie do gina bo @ nadal nie ma:( Pewie jakies chorubsko sie przyplatało:( Co zrobić objawów zadnych nie mam z wyjatkiem jakiegoś sluzu wiec pewnie jakis stan zapalny..... ostatnią @ miałam 10 lipca...szok:(

witam was dziewczyny jestem ciekawa o co chodzi z tą temp.kiedy mam ją mierzyć rano? i gdzie ? mam nie regularne miesiączki a dzisiaj wypadnie 28cyk.hmm mierzyłam sobie rano temp.pod językiem i miałam 37i2krechy możecie mi wytłumaczyć o co chodzi z tą temp.ja czekam na @do końca tyg. mam nadzieje że nie przyjdzie. z góry dziękuję

Gość izulek_2006
witam wszystkie... z ta temperatura to jest tak ze mierzy sie ja codziennie rano zaraz po przebudzeniu najlepiejmiec termometr pod poduszka zeby nie wstawac... ja wiem tylko ze mialam temp.caly dzien podwyzszone do 37,5 i juz podejrzewalam ciazeale ja to wogole jestem dziwny przypadek....trzeba naprawde kilku tygodni mierzenia zeby nauczyc sie wlasnego ciała....tak samo te testy owulacyjne tez przepowiadaja owulacje doe albo dwie wczesniej wogole czysta masakra,....gdybym nie byla w ciazy to bym juz w depresje wpadla....nie ma chyba zadnej skutecznej metody wszystko jest jakies takie dziwne...

Hej dziewczynki :) Temperatury nigdy nie mierzyłam, więc nie wypowiem się, ale z pewnością Izulek ma rację, że trzeba czasu, żeby nauczyć się swojego ciała... Wyniki mam dobre - paciorkowca nie ma, HBS ujemny :) Dziś byłam na wizycie, za tydzień znowu wizyta i KTG - a będzie to początek 38 tygodnia... Łóżeczko już stoi w pokoju - w razie czego, gdyby szybciej skurcze mnie złapały... Paula czy Twój mąż pamiętał o rocznicy?? Bo mój niestety nie... Nigdy nie miał głowy do dat, kiedyś nawet nie pamiętał kiedy mam urodziny - zawsze pomylił dni ;/

dzięki za odp. a mierzyłam temperaturę pod paszką to mam cały czas 37,a pod językiem 37i2kreski trudno mi powiedzieć kiedy będe miała @bo mam nie regularną a tak mniej więcej to po winnam mieć około 17a 20 oby nie przyszła wiem że jestem uciążliwa,ale się tak stresuję nie wiem a jak bym sobie zrobiła test co o tym sądzicie nie za wcześnie ? boję się jak pokaże jedną kreskę to się zasmucę :(

a jeśli chodzi o temp.w dzień to kiedyś zawsze miałam 35/36,6 a teraz mam zawsze 37 głupieje.A jak się czują nasze ciężarne? powodzenia przy porodzie buziaczki:*

hej kobitki!!! Marika mój M pamiętał...:)Ale tylko dlatego że przyjaciel mu o tym przypomniał:P maltretował mnie przez cały dzień i udawał że nie wie co jest grane i jaka to data...myślałam że wylezę ze skóry!!!!Podsumowując gdyby nie osoby trzecie to rocznica zostałaby zapomniana...a z urodzinami mam już co roku to samo:P Mam 19 kwietnia a mój M usilnie mi wmawia że 16 kwietnia:)heheheee...bo mu się 6 z 9 myli:P Więc się nie przejmuj...faceci nie mają głowy do dat!!! Kobitki wielkie dzięki za to że trzymałyście za mnie kciuki...jesteście kochane wszystkie i każda z osobna:) @ się rozkręci lada chwila, spóźniona, ale będzie!!!

Cześć dziewczyny :) Dziś zaliczyłam kolejną wizytę u endokrynologa, mam skierowanie na TSH, jak będzie dobry wynik to mam się zjawić dopiero 2 tygodnie po porodzie. Niedawno skończyłam 33 lata, więc gdyby któraś z Was aktualizowała tabelkę, to przy okazji proszę "postarzeć" mnie o rok ;) Pogoda dziś nieciekawa, ale jak dla mnie bomba, strasznie się cieszę, że lato się skończyło, bo się okropnie męczyłam - ale samolub ze mnie ;P Buziaki dla Was :* Miłego dnia!!!

ześć dziewczyny:) Paula przykro mi bardzo:( Marika no to wszystkiego najlepszego z okazji tej 33:) Jutka:) piękne zdjęcia z wakacji masz na nk, widać że się dobrze bawiliście:) Leć prędko do gina i niech coś robi żeby @ była w miarę regularnie! Bureczku:) mój B jest już po badaniu nasienia, wnik nie jest zachwycający jak na moje laickie oko. Może potrafisz mi powiedzieć czy to bardzo złe wyniki bo jeszcze kilka dni zanim pójdę do gina na konsultacje. Wypiszę tylko te rzeczy które są najbardziej istotne: liczba plemników w 1ml 15,9mln/ml (wyczytałam że powinno być więcej niż 20mln) liczba plemników w ejakulacie 47,7mln (tu akurat wynik dobry) suma plemników o ruchu postępowym 29% (a powinno być >50% wg info na necie a norma z lab to >32%) plemniki o szybkim ruchyu postępowym 26% plemniki o wolnym ruchu postępowym 3% plemniki nieruchome 67% :( plemniki żywe 71% plemniki mrtwe 29%

Paula>przykro mi :( Gucci>nie jest zle,a na pocieszenie napisze Ci,ze moj m. ma gorsze wyniki,no chyba,ze cos sie zmienilo,o czym dowiemy sie dzis :) B. duzo ma nieruchomych,wiec moze niech lyka L-Karnityke lub przed sexem napije sie coli :) buziaki

Dzięki Bureczku:) L-karnitynę łyka a o coli mu mówiłam że będzie musiał pić przed:P Mam nadzieję że Twojemu mężowi poprawiły się wyniki po kuracji witaminowej i ziołowej o ile dobrze pamiętam. :*

dzięki za odp. a mierzyłam temperaturę pod paszką to mam cały czas 37,a pod językiem 37i2kreski trudno mi powiedzieć kiedy będe miała @bo mam nie regularną a tak mniej więcej to po winnam mieć około 17a 20 oby nie przyszła wiem że jestem uciążliwa,ale się tak stresuję nie wiem a jak bym sobie zrobiła test co o tym sądzicie nie za wcześnie ? boję się jak pokaże jedną kreskę to się zasmucę

a jeśli chodzi o temp.w dzień to kiedyś zawsze miałam 35/36,6 a teraz mam zawsze 37 głupieje.A jak się czują nasze ciężarne? powodzenia przy porodzie buziaczki:*

Marlenka,juz nic nie lykamy,nie pijemy...ale zobaczymy co bedzie?! w pazdzierniku podchodzimy do iui,w listopadzie do drugiej,a w grudniu chcemy zaczac protokol in vitro...

Bureczku mam nadzieję że na październiku się skończy;) Temperatura poczytaj sobie na necie o temp. Powinno mierzyć się ja codziennie z rana o tej samej porze i najlepiej w pochwie. A tak wogóle to normalne że przed @ masz 37 stopni, jeśli dzień przed jej terminem nie spadnie i dalej będziesz miała 37 możesz podejrzewać że coś się dzieje. Test w dniu spodziewanej @ nie wcześniej. I nie panikuj tak bo tylko szkodzisz sobie...

Gość victoria0424
Dziewczyny a powiedzcie mi jak wygląda badanie nasienia... tz wyobrażam sobie że trzeba oddać materiał do badania ale jak szybko trzeba go dostarczyc itd? Mam nadzieję że ta wiedza nie bedzie mi do niczego potrzebna. Zaczynamy drugi miesiąc starań. Mam 24 lata i jestem z lubelskiego. Pozdrowienia dla wszystkich zafasolkowanych i starajacych sie.

witajcie ;-) jeśli chodzi o witaminy mam koleżankę( lekarz jej zalecił) która mi osobiście poleciła wit E dla mężusia i brał dobra 3 miesiące i się udało ale oprócz tego brał selen to też jest dobre na plemniki .Mój mąż miał tak na 25 % ruchliwe ale lekarz nam powiedział że w tych czasach t ma super wynik .choć ja byłam przerażana a teraz jestem w 10 tygodniu ciąży .Ta witamina jest na receptę ale w niektórych aptekach sprzedają bez problemu ;-) pozdrawiam A co do temperatury to ja ją mierzyłam przez 3 cykle i tylko było widać ze mam owulację ...potem przestałam bo mnie wkurzało to już ;-) Victoria musisz wysłać partnera na to badanie w swoim mieście ja z moim mężem byłam i mu pomogłam bo faceci się krępują takich rzeczy ;-)

Gość izulek_2006
hej kobitki... alez ja sie nudze...nie mam co ze soba zrobic...krzatam sie z kata w kat .jutro na szczescie wraca moj mezus ..wiecie juz od 3 miesiaca ciazy mam wszystko przygotowane lozeczko wozek nosidelko ciuszki od 1 do 4 roku zycia przewijak wanienke hustawke zabawki juz nawet jak bym chciala sobie zrobic przyjemnosc to nie mam co zamowic na allegro....a tak lubie wyczekiwac kuriera...myslalam ze w 9 miesiacu nie bede miec sily na zakupy a tu mnie energia rozpiera w 1 ciazy bylam bardziej strachliwa i duzo lezalam ... we wtorek ide na usg moj maly nie chce sie odwinac z pepowinki na szczescie zawiniety jest juz tylko raz...ale slysze od mojego gin. ze rodze naturalnie...na sama mysl o porodzie slabo mi sie robi ale nie mozna sie wycofac i dobrze bo bym zdryfiła... mam jakis 36 tydzien...moze 35...juz nawet nie licze...

Cześć kobitki!!! Ja tylko na chwilę przed pracką, chcę Wam zdać relacje co u mnie... @ sie nie rozkręca...tylko plamię troszkę na czerwono...jakieś to dziwne wszystko:(@ powinna być we wtorek...Mam nadzieję że nic złego się nie dzieje...jak tak dalej pójdzie to chyba zrobię test bo już zgłupiałam całkowicie....:P

Paula, ja miałam to samo, zamiast okresu miałam plamienie, raz tylko na chwile plamilam na czerowno... skonczylo sie to we wtorek, i teraz nie wiem czy liczyc to jako okres?