Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

3bitt

CHCĘ MIEĆ DZIECKO 2010

Polecane posty

Gość Julia_85
Witam Was Kobietki:* Dajcie spokój, dobrze mieć kogoś, kto jest bardziej doświadczony. Mi czytając Wasze wpisy wiele się rozjaśniło;) No i pytanko zawsze można jakieś zadać...Ale zawsze to frum można rozbić na dwa i będziemy zaglądały tu i tu. Trzymajcie się cieplutko bo już zima chyba idzie... Mi chyba minęły dni płodne, zobaczymy co z tycha starań wyjdzie;)

Gość Julia_85
Superburku, tylko się nie poddawaj:*

Nie no dziewczyny, nie uciekajcie! Jesteście nam potrzebne! Jesli gdziekolwiek się wybieracie to ja idę z Wami, czy zajdę w ciążę czy nie! Lubię czytać o wózkach, (różowych:)) wyprawkach itd. A wiedza na temat problemów zwiazanych z małym człowieczkiem też jest nam potrzebna.

Gość izulek_2006
no juz sama nie wiem...te wasze posty ze chcecie nas tu...wkoncu wszystkie bedziecie mamami wiec z jednej strony wiedza tez jest wam potrzebna..ale moze zaloze 2 forum ppod tytułem szalone mamuski 2010 bedziemy poprostu miały dwa fora na ktore kto chce zagladnie...no i bede mogla zadac wiecej pytan do mam bez obaw ze wywolam łzy u tych co jeszcze podkreslam jeszcze nie zaciazyły... Wyczerpał sie limit na 2010 rok wszystkie zajda w 2011... Co do adopcji to wiele kobiet adoptuje dziecko po czym zachodzi w ciaze...wiec jakby co bedzie 2...

Coś czuję, że tak czy inaczej ten topik umrze śmiercią naturalną. Może dlatego, że rok 2010 się już konczy. Zalozylam nowy topik dla staraczek http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4664721&start=0 Zainteresowane zapraszam. Tak czy inaczej wolę Was, bo jesteście bardziej doświadczone i zawsze mozna liczyc na poradę, dlatego nie zamierzam sie żegnac bo jesli bedzie sie tu coś dzialo to tak czy inaczej bede pisac.

ello laski:* odnosnie innego forum to po dłuzszym zastanowieniu sie stwierdzam ze nie ma to sensu bo na kazdym forum na dany temat np nasz dziewczyny zajda w ciąże i nigdy nie będzie dziewczyn z tym samym problemem np temat o in vitro czy adopcji jedne dziewczyny zajdą w ciąże za pierwszym razem po in vitro a inna za trzecim albo wcale a i tak co zaszła juz w ciąże będzie sie udzielać mam racje?? U mnie stara bieda ale zaczeły mi masakrycznie puchnąć nogi stopy wyglądaja jak u słonicy;/ i w nocy mnie bolą wczoraj wieczorem miałam chwile zgrozy zaczął mnie cholernie boleć kręgosłup jak przy bardzo bolesnej miesiączce i brzuch w okolicach jajników jak bym miała bolesny okres poszłam spać i mi przeszło nie wiem co to było ale nie mogłam sobie znaleść pozycji ale usnełam błyskawicznie bo poprzednią noc prawie wogóle nie spałam:( dzisiaj już jest wszystko ok ale wydaje mi sie że bardzo dużo mam wydzieliny i czuje "mokro" ale ogólnie czuje się dobrze. miłej niedzieli i piszcie co tam u Was:)

Basiula jestem bardzo ciekawa jak teraz wyglądasz:) Trzymaj się Kochana:) Ja jestem w tym cyklu bez luteiny i juz mi organizm wariuje, temperatury dziwne i prawy jajnik boli:(

no oki dzewczyny to ak tak to zostajemy:) Może faktycznie macie racje:) dzieci i tak bedziemy miały w różnym wieku to i problemy bedą różne:) ja tuni tak zaglądać będę i będe trzymać kciukasy żeby się wszytskim udało zafasolkować:)

Gość izulek_2006
hej Guci fotelik ma te zalete ze ma regulowane oparcie wiec nadaje sie juz od 1 dni zycia...bo niektore foteliki maja pozycje polsiedzaca na przyklad wiekszosc tych fisher pric mimo iz piekne drogie i firmowe to ja niestety boje sie tam sadzac malego a one sa bez regulacji .ortopeda mi to odradza.no i jest z welurku wiec milusi we dotyku...ja kupilam http://allegro.pl/1302032594-i1302032594.html i do tego dokupilam pałąk fisher price bo łuk mial troszke nie w moim stylu http://allegro.pl/1305466960-i1305466960. wykonalam juz 800 transakcji na allegro i wydaje mi sie ze juz o zabawkach,ciuszkach fotelikach itp wiem prawie wszystko! wiec jak macie jakies pytania to chetnie podziele sie swoja opinia

Gość izulek_2006
ale nie wiem za to nic o dolegliwosciach niemowlat...sluchajcie moj maly skonczyl 5 tygodni i ma na buzce szyjce uszku tyle krostek ze masakra..buzka jest szorstka zaczerwieniona myslalam ze to potowki ale nie...raczej podejrzewam skaze bialkowa...odstawiem zatem to bez czego narazie nie umiem sobie wyobrazic mojej diety czyli nabial i zobacze...bylam u lekarza ale...mozliwosci moze byc duzo...m.in.. uczulenie na proszek ,na koce, zapalenie lojotokowe zapalenie atopowe itd... pozatym jest przeziebiony ma paskudny kaszel..przepisala mu flegamine junior a na ulotce pisze ze to od 3 miesiaca i nie wiem czy podac mu czy nie... i wiecie co zauwazylam ze bardzo sie uspokaja jak go mocno obejme moim szlafrokiem i zwiaze w pasie tym sznurkiem..wiec mysle oi zakupie chusty do noszenia...czy ktoras z was ma? jaka polecacie...czy warto!???

Gość izulek_2006
afotelik jest d jakis 15 kg...

Gość Julia_85
Cześć Dziewczynki, dawno mnie tu nie było, dalej nie mam internetu i korzystam tylko z kompa służbowego, gdzie i tak niemam na to czasu...nie mogę się doczekać kiedy zajdę w ciąże, pójdę na zwolnienie i wkońcu trochę odpocznę od tego wszystkiego. Chyba przydałoby mi się trochę wolnego. Izulek, Twoje wpisy traktuje jako nauki przedmacierzyńskie:) Chciałabym wykorzystać Twoją wiedze i p ytać jak najwięcej mam nadzieję że już niedługo:) Jestem tak ciekawa co z tego cyklu wyjdzie...

Witajcie ale pada pięknie śnieg ;-) tylko żeby nie za bardzo napadało. Izulku ty już tyle wiesz powiedz mi niemowlakowi podaje sie jakąś glukoze wiec przydało by sie kupic butelkę ...2 czy 1 wystarczy jaką polecasz? ja jeszcze prawie nic nie mam nawet nie wiem na co czekam narazie ogladam . wczwatrek jade na połówkowe usg doradzcie mi mam wziąść 3 d czy 4 d

Gość izulek_2006
o jak sie czuje wspaniale jak czytam wasze posty... co do butelki...moze tak napisze...glukoze podaje sie ewentualnie wtedy gdy karmisz mlekiem modyfikowanym z butelki wtedy dopaja sie dziecko gukoza i herbatkam i UWAGA! jak zaczniesz karmic piersia nie ma potrzeby podawania dziecku glukozy bo w pokarmie z piersi leci najpierw wodniste mleko przezroczyste ktore poi a z kazdym nastepnym lykiem coraz gestrze mleko... czasem jak zobaczycie jak wyglada mleko to sobie zadacie pytanie czy nie jest za chude..bo wyglada bardzo wodniscie jest czasem nawet w kolorze sinawym,niebieskawym a nie białym jak to zwykle maja mleczka..jezeli juz chcesz kupic buteleczke to polecam ci butelke tommee tipee bo ma smoczek w kształcie cycuszka i ponadto pokazuje tez jaka pokarm ma temperaturke za pomoca rurki w srodku co zmienia kolor...i odprowadza powietrze wiec dziecko nie nalyka sie az tyle powietrza...posiadam aktualnie wszystkie butelki od avent po dr browns i najlepiej karmi mi sie zwykla tommee tipe...ja juz nie karmie piersia...moj maly strasznie sie szarpal przy piersi ale sciagam pokarm co 2 godziny i karmie moim mlekiem z butelki...no to dziewczyny...jestem tu dla was...pytajcie..teraz bede testowac chusty...

Gość piersi w ciąży czsami nie bolą
zawsze przed okresem bardzo bolaly mnie piersi juz tak od owulacji zaczynaly bolec a teraz jestem 6 dni pszed @ i nic mnie nie boli.czy miała tak któras z was w ciąży

Izulek ta wysypka u Twojego synka wygląda mi na łojotokowe zapalenie skóry...ale lekarzem nie jestem. Odstaw wszystkie kosmetyki i używaj do mycia tylko mydła dla niemowląt (włoski też mydłem) a po kapieli smaruj Cethapilem, to taka emulsja do kupienia w aptece, smarujesz nią także buźkę maluszka.Powiedz mi tylko czy te krostki wyglądają jak trądzik??? Co do glukozy...mimo że karmiłam moję dziecię prawie półtora roku cycem, to przez pierwszy miesiąc musiałam przepajać glukozą bo miała okropną żółtaczkę... Pozdrawiam serdecznie wszystkie starające, "ciężarówki" i Mamusie!!!

Tak na marginesie:) Wiem że tak wyskoczyłam zza krzaka ni z gruszki ni z pietruszki, ale czytam Was codziennie...z pisaniem gorzej bo nie mam już o czym, starać się już nie staram...chyba się poddałam...więc pomyslałam że może chociaż w ten sposób się poudzielam:P??? Basiulek Kochany TĘSKNIĘ!!!! Wczoraj oglądałam film w którym główna aktorka była strasznie podobna do Ciebie...i tak mi się zatęskniło:)

moniajteż kpiłam buteleczkę TT ta ak=ntykolkową właśnie o której pisze izulek:) Poprzednio tez miałam zestaw aventa cały i mały nie miał kolek i też go karmiłam swoim mlekiem tylko z butli:) No ale teraz wyprubuję TT:) Kupilam też tej firmy termoopakowanie i na pierwszy rzut oka to rewelka ciekawe czy bedzie dlugo trzymać.Mnie strasznie denerwowało to w tych termoopakowaniach ze styropianu że jak sie aventa wsadziło to przy wyciąganiu strasznie piszczalo taki dźwięk jak wrrrrr ciarki przechodziły:) A to TT jest z jakiegos tworzywa innego:) izulek jak cie coś niepokoi to idź z malym do lekarza. Moja mama jest dermatologiem i jak mi czasami opowiada jak potem musi ludzi leczyc 4x dłużej i drożej bo cos sami w domu kombinowali to wiesz.... a zwłaszczxa jak o maluszka chodzi to do lekarza i już bo to nigdy nic nie wiadomo skórka delikatna a na wlasna ręke to można tylko kłopotu narobić:) paula to jak sie juz oficjalnie nie starasz to pewnie nam zaraz napiszesz że ci sie @ spóźnia:D:D:D

Witajcie ;-) dziś miałam straszną noc .....w sumie jak prawie każdą ... usnęłam może koło 2 a obudziłam się o 5 i już nie mogłam spać masakra ;-( jeśli ktoś pomyśli że na pewno zrobię sobie drzemkę w ciągu dnia to się grubo myli nie dam rady ;-( a przed ciążą to tylko poduszkę poczułam i już spałam ;-) Tak o tych butelkach pisałam bo ja w sumie chce karmić piersią ale zaraz po macierzyńskim wracam do pracy ;-((((((((((((( niestety ale muszę choć bardzo bym nie chciała n chyba żeby mężuś znalazł lepiej płatną pracę ...I dlatego się zastanawiałam czy kupić już te butelki.W sobotę jadę na zakupy... wózek chce kupić nie wiem jaki model nic mi się nie podoba ... dziwna jestem ;-))))))) Ale narazie sobie obejrzymy wszystkie modele i może coś wybiorę a jak nie to chociaż je wypróbuje na sucho ;-))) Nie wiem, czy 4 d iść na te usg czy 3 d bo w sumie 100 zł więcej jest wiec szkoda kasy z jednej strony ....muszę się zastanowić podobno różnica jest tylko że 4 D jest kolorowe... Idą święta kupiłam orzechy i chyba będę robić ciastka na święta w tym tygodniu bo do świat będą mięciutkie już ;-))) Izulku ja bym poszła do lekarza z małym ...lepiej by obejrzał dzieciątko .

Gość izulek_2006
kochane moje bylam u lekarza rodzinnego stwierdzila tyle mozliwosci za sama nie wiem ze skaza bialkowa,albo lojotokowe zapalenie skory albo alergia na proszek ...narazie wprowadzam sobie diete eliminacyjna bialko...kosmetykow uzywam wciaz tych samych johnsona ale twarz myje tylko woda przegotowana i smaruje linomagiem...teraz synej jest chory stracil glos nie moze plakac nawet...jak tylkopoczuje sie lepiej pojde do dermatologa bo rodzinny lekarz to wiadomo...wlasnie bylam u ginekologa po pologu..wszystko ok.dzis testuje chuste do noszenia dzieci kupilam na allegro...ceny kosmos ale fajnie spokoj mam

Gość alutka13
NICK .......... WIEK..... CYKL STARAŃ.... TERMIN @ ........ WOJEWÓDZTWO Gucci24..................24...........30...............07 . 12. 2010.....pom. B.P.2300.................23.......nie licze juz.......27.05 .2010.....warm.mazur) lolitka.....................25............10............. . .27.11.2010.....małopol. oriananana..............25.............13.............09 . 09. 2010... wlkp. jutka1975...............35............9...............20. 10.2010....śląskie alutka13.................29..........8.................29.12.10 .. ..mazow Paula_27................28..............21???..........14 .09. 2010.......wlkp Kolargol..................22.............4............... .13.11........śląskie victoria0424...........24............4...............08.1 2.2010.....lubelskie julia_85..................25...........3...............06 .12.2010.....mazow. basiula 6.................26..........14...............15.11.2010..k uj-pom ZACIĄŻONE: NICK WIEK ..... CYKL STARAN .............POROD...................MIASTO oOomadlenaoOo............20....?..........11.01.2011.... .........stargard basiula3 .......24... ........4.................7.01.2011..............lubuskie Loonah.......21.............2.................26-02-2011. ........ ...podkarpackie ewka4127......24...........3.................27.02.2011.. ......... .zachpom różowa chmurka..............................marzec................. ..... monia2152.....29...........6.................07.04 . 2011 .......... wlkp URODIZŁY: NICK... WIEK ..... CYKL STARAN .............POROD...................MIASTO marika30 .......33.........3................27.09.2010.............po morskie aniamaja.......29..........3...............30.09.2010.... ..........zach-pom. (Kasjan) elixx ...............22.........2............................. .............Bielsko-B IZULEK_2006 .....26................................................. SZCZECIN

NICK .......... WIEK..... CYKL STARAŃ.... TERMIN @ ........ WOJEWÓDZTWO Gucci24..................24...........30...............07 . 12. 2010.....pom. B.P.2300.................23.......nie licze juz.......27.05 .2010.....warm.mazur) lolitka.....................25............10............. . .27.11.2010.....małopol. oriananana..............25.............13.............09 . 09. 2010... wlkp. jutka1975...............35............9...............20. 10.2010....śląskie alutka13.................29..........8.................29 .12.10 .. ..mazow Paula_27................28..............24???..........11 .12. 2010.......wlkp Kolargol..................22.............4............... .13.11........śląskie victoria0424...........24............4...............08.1 2.2010.....lubelskie julia_85..................25...........3...............06 .12.2010.....mazow. basiula 6.................26..........14...............15.11.2010..k uj-pom ZACIĄŻONE: NICK WIEK ..... CYKL STARAN .............POROD...................MIASTO oOomadlenaoOo............20....?..........11.01.2011.... .........stargard basiula3 .......24... ........4.................7.01.2011..............lubuskie Loonah.......21.............2.................26-02-2011. ........ ...podkarpackie ewka4127......24...........3.................27.02.2011.. ......... .zachpom różowa chmurka..............................marzec................. ..... monia2152.....29...........6.................07.04 . 2011 .......... wlkp URODIZŁY: NICK... WIEK ..... CYKL STARAN .............POROD...................MIASTO marika30 .......33.........3................27.09.2010.............po morskie aniamaja.......29..........3...............30.09.2010.... ..........zach-pom. (Kasjan) elixx ...............22.........2............................. .............Bielsko-B IZULEK_2006 .....26................................................. SZCZECIN

Gość izulek_2006
czesc. jestem w szpitalu od wczoraj...mały kaszlał mocno.mowia ze ta twarz to moze byc łojotokowe zapalenie skory ale i tak mowia zeby odstawic nabiał.moze jutro wyjdziemy mamy tylko inhalacje z soli.no i jeszcze pepek mu wychodzi ze mała przepuchlinka ale nie robia nic..kaza małego na brzuszek kłasc...