Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamka...........

Prosze o odpowiedz!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość zalamka...........

Stosuje motody naturalne, znam swoj organizm i wiem, ze dzien po owulacji bola mnie piersi i tak az do @. W tym miesiacu mialam normalnie dni plodne i stosunek byl przerywany, nie bylo wytrysku w srodku. Juz od kilku dni sluzu plodnego nie ma, byla owulka wiec i piersi powinny bolec, a nie bola...nic...zero...nigdy tak nie mialam. Dziewczyny juz panikuje ze moze wpadlismy...moze sie cos dostalo, czy to ze piersi mnie w ogole nie moga moze byc jakims sygnalem...? nie przejmowalabym sie tym, gdybym jeszcze byla ze swoim facetem...a niedawno zerwalam...zalamka

Gość zalamka...........
nie, rozpoznaje po sluzie, kluciu jajnikow i bolu piersi na 2 dzien... ost.mialam robie usg czy przechodze w ogole owulacje bo przestalam odczuwac klucie ale wszystko bylo w porzadku, owulacja byla

Gość zalamka...........
dopuszczam mysl, ze moze w tym cyklu owulki nie mialam, dlatego nie bola, nie wiem....

Zatem nie wiesz, czy jest po owulacji. w domowych warunkach tylko temperatura okresla jej przebycie, ból jajników i piersi to objaw subiektywny, śluz tylko zapowiada przymiarę do owu ale nie gwarantuje, że się ona odbędzie. Metoda billingsa (obserwacji śluzu) ma dość niską skuteczność przy odkładaniu w porównaniu do metody wieloobjawowej właśnie dlatego, że 15 cykli możebyć podręcznikowych a jeden będzie z nieudana przymiarką i ciąża gotowa.Żadne objawy nie są "stałą" i to, że do tej pory ból piersi występował po owulacji nie znaczy że i w tym cyklu wystąpi. Nie znaczy też, że jegu wystąpienie będzie po owulacji.Obserwujesz sam śluz, więc niestety niczego nie możemy być pewni.