Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasiuuula

diane 35

Polecane posty

dzien dobry, moj problem polega na tym iz chcialam jutro wybrac sie do ginekologa i poprosic go o przepisanie tych wlasnie tabletek. bylyby to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne jednak wlasnie dzis dostalam okresu i nie mam skad wziac na nie recepty. na ulotce jest napisane : "Stosowanie preparatu można rozpocząć między 2. a 5. dniem cyklu, ale wówczas przez pierwszych 7 dni cyklu należy stosować dodatkowe metody antykoncepcyjne" czy dotyczy to rowniez wziecia mojej pierwszej tabletki antykoncepcyjnej czy to dopiero po kilku cyklach? czy spokojnie moge ja wziac jutro i nic sie nei stanie? bardzo prosze o odpowiedz bo niezwykle zalezy mi zeby brac je jak najszybciej... :(

Gość derbatka
diane35 to tabletki na zaburzenia hormonalne których skutkiem ubocznym jest antykoncepcja. Są inne lepsze mniej szkodliwe tabletki, lekarz doradzi odpowiednie. Z tymi dniami to nie wiem , raczej nie przestrzegałam dokładnie że pierwszego dnia cyklu i nie wpadłam ale to nic nie znaczy. Lepiej zabezpieczyć się dodatkowo.

Gość nikk27
najpierw badania trzeba zrobić - poziom hormonów, krzepliwość krwi, próby wątrobowe potem dopiero tabletki, osobiście odradzam diane 35, to tabletki z dużą ilością hormonów jeśli chcesz tylko antykoncepcję to lepiej brać łagodniejsze tabletki.

Gość aaaaaaaaaaaa
nie decyduj sie na te tabsy, jezeli to twoje pierwsze to popros o novynette, na ogół przepisuje sie je kobietom ktore pierwszy raz beda stosowac taka antykoncepcje, nie obciazaja tak organizmu i sa dobrze tolerowane przez organizm