Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 40 POWODÓW BY SCHUDNĄĆ

JAK SCHUDNĄĆ?? PRZECZYTAJ KONIECZNIE!!!!!

Polecane posty

40 powodów, dla których warto być chudym 1. By dumnie i prosto kroczyć ulicami i śmiać się innym prosto w twarz 2. Możesz iść do sklepu kupić bluzkę, która ci się podoba a jest tylko w jednym "małym" rozmiarze 3. By stanąć przed lustrem nago i powiedzieć z uśmiechem na twarzy "chude jest boskie" 4. Mama i ojciec nie ględzą ci ze wyglądasz jak prosiak 5. Nie wstydzisz się pokazać w kostiumie kąpielowym 6. Masz więcej energii i siły witalnej 7. Cieszysz się, kiedy po miesiącach odchudzania nosisz rozmiar 32 a nie 46 8. Każdy prawi ci komplementy jak świetnie wyglądasz 9. Czuje się dobrze w swoim ciele 10. Czujesz się dowartościowana, kiedy patrzy na ciebie gruba baba a ja wzrok mówi, "ale ona jest chuda, ja tez chcę" 11. Jesteś idealna 12. Możesz ubrać to, co chcesz i nie wyglądasz grubo, wszystkie ciuchy świetnie leżą 13. Wszyscy ci zazdroszczą 14. Czujesz się dowartościowana - znasz swoją wartość i moc - wiesz na ile cię stać 15. Chudsza = lepsza 16. Jedzenie kosztuje 17. Wraz z ubytkiem wagi wzrasta pewność siebie 18. Nie masz już "tego problemu" 19. Masz kości "na wierzchu" a to jest piękne 20. Czujesz się lekko i dobrze ze sobą 21. Nie masz obrzydliwych fałd tłuszczu i możesz nosić obciśle ubranka 22. Nie wstydzisz się nagości 23. Nie toczysz się po chodniku 24. Jesteś pewna siebie 25. Twój facet nie sapie podnosząc cię 26. Nie masz strachu przed dotykiem 27. Czujesz, że panujesz nad jedzeniem, nad sobą, nad swoim ciałem, że masz siłę 38. Jesteś kimś dla siebie samej 29. Umiesz spojrzeć w lustro i powiedzieć jest dobrze 30. Możesz popracować jako modelka, kiedy kasy brak... 31. Możesz bez problemu przejść np. Pomiędzy ciasno ustawionymi krzesłami 32. Nie zazdrościsz chudszym 33. Ludzie mają cię za perfekcjonistkę, bez jednego włoska na bluzce, albo pyłku po cieniu do powiek na policzku 34. Śliczne ciuszki w rozmiarze xs nie leżą na dnie szafy tylko idealnie na tobie. 35. Wszyscy zazdroszczą ci takiej silnej woli 36. W lecie jest ci chłodno, a w zimie zawsze można włożyć cieplejszą kurtkę 37. Ludzie patrzą na ciebie inaczej. I lepiej oceniają. Zdecydowanie 38. Jakie oczęta robią ludzie, którzy widzieli cię wcześniej przed "dietą" 39. Nie tracisz czasu na zarcie 40. By wreszcie być szczęśliwym...

Gość amelia3242
po co wklejasz to ze stron pro ana? jak ktos chce to sam tam wejdzie

wklejam bo mi się podoba a nie wszyscy jak ty odwiedzają pro ana żeby wiedzieć że to tam jest tłumoku!

Gość po czym wnosisz
Beznadzieja:O mama i tata nigdy nie nazywali mnie prosiakiem:):P gruba baba patrzac na anorektyczkę nigdy nie mysli ze chcialaby wyglądać jak ona.

Gość amelia3242
obrazac to mozesz sobie swoje kolezanki. troche kultury... poza tym, bardzo dobrze, ze wiekoszc ludzi nie odwiedza tych stron, bo nie namawiaja one do niczego dobrego. Poza tym, ta reklama jest naprawde kiepska... Jakos nie zacheca. 37. Ludzie patrzą na ciebie inaczej. I lepiej oceniają. Zdecydowanie Jasne... Ludzie naprawde lepiej oceniaja anoretyczki. Nie wiem kto wymysla te bzdury? Bardzo, bardzo chuda osoba nie przejdzie ulica bez glupich spojrzen i tekstow. 40. By wreszcie być szczęśliwym... Pewnie, szkoda tylko, ze pol-martwym. 18. Nie masz już "tego problemu" Obudzisz sie ze to nie zaleta jak kiedysz bedziesz chciala miec dziecko a okaze sie ze nie mozesz 6. Masz więcej energii i siły witalnej Haha. Wiecej nie skomentuje...

Gość kdkskdskdsk
Boze dziewczyny. Ale to ze autorka topiku wkleila cos z pro any nie znaczy, ze to popiera. To sa tez powody fajne, aby schudnac 5 kg i przy wzrosticie 170 wazac 60 kg czuc sie super, bo tak mozna:) I nikt tu nie pisze i anoreksji, bo to syf!!! No chyba ze sie myle i autorka popiera pro ane?? oby nie!!!

nie wiem o co chodzi z pro ana, ale wiekszosc punktow mozna zaadoptowac dla siebie sa fajne niektore sa przesadzone- jak np rozmiar 32 ale byc moze kazdy patrzy ze swojej perspektywy generalnie, pozytywnie

Gość amelia0232
nie chodzi mi o to, ze rozmiar 32 jest za zly, bo ' za chudy 'ani nic w tym stylu. tylko o to, ze ze w te wszystkie 'dekalogi' i i inne rzeczy tego typu maja w sobie pelno klamstw. po prostu denerwuje mnie to, ze pisze sie w tym tylko o zaletach bycia tak chudym, ze wszedzie widac kosci, a pomija sie wszystkie tego wady...

amelia3242 masz absolutną rację a teraz moja wersja: 40 powodów, dla których NIE warto być chudym ani grubym 1. By dumnie i prosto kroczyć ulicami i śmiać się chudzielcom prosto w twarz, że możesz zjeść to na co masz ochotę. 2. Możesz iść do sklepu kupić bluzkę, która ci się podoba a jest tylko w jednym uniwersalnym rozmiarze (nie XS) 3. By stanąć przed lustrem nago i powiedzieć z uśmiechem na twarzy "mam piękne ciało, nie jestem wieszakiem" 4. Mama i ojciec nie ględzą ci ze wyglądasz jak trup 5. Nie wstydzisz się pokazać w kostiumie kąpielowym, nie wystają Ci kości:) bo to jest obrzydliwe. 6. Masz więcej energii i siły witalnej :classic_cool: 7. Cieszysz się, kiedy możesz spokojnie nosić rozmiar 38 8. Każdy prawi ci komplementy jak świetnie wyglądasz 9. Czuje się dobrze w swoim ciele 10. Czujesz się dowartościowana, kiedy patrzy na ciebie gruba czy też chuda kobieta a ja wzrok mówi, "dobrze wygląda, widać że jest zdrowa" 11. Jesteś idealna 12. Możesz ubrać to, co chcesz i nie wyglądasz grubo ani chudo, wszystkie ciuchy świetnie leżą 13. Ludzie podziwiają Twoją piękną figurę:) 14. Czujesz się dowartościowana - znasz swoją wartość i moc - wiesz na ile cię stać 15. Chudsza = przeciętna, grubsza = przeciętna, normalna=idealna:) 16. Jedzenie kosztuje, terapie też 17. Wraz z ubytkiem wagi wzrasta pewność siebie, do pewnego momentu 18. Nie masz już "tego problemu", wreszcie jesz co chcesz 19. Masz kości "na wierzchu" a to jest nieładne, masz "fałdy" to też nieładne 20. Czujesz się lekko i dobrze ze sobą 21. Nie masz obrzydliwych fałd tłuszczu ani sterczących kości, możesz nosić dopasowane ubranka 22. Nie wstydzisz się nagości, w końcu jesteś piękna! 23. Nie toczysz się po chodniku, jesteś silna i zdrowa! 24. Jesteś pewna siebie 25. Twój facet nie sapie podnosząc cię, nie boi się Ciebie dotykać 26. Nie masz strachu przed dotykiem, czujesz się dobrze 27. Czujesz, że panujesz nad jedzeniem, nad sobą, nad swoim ciałem, że masz siłę 38. Jesteś kimś dla siebie samej 29. Umiesz spojrzeć w lustro i powiedzieć jest dobrze 30. Możesz popracować w każdym zawodzie, jeśli tylko będziesz do tego dążyć:) 31. Możesz bez problemu przejść gdzie tylko zechcesz 32. Nie zazdrościsz nikomu 33. Ludzie mają cię za perfekcjonistkę, bez jednego włoska na bluzce, albo pyłku po cieniu do powiek na policzku 34. Śliczne ciuszki w rozmiarze xs możesz zostawić młodszej siostrze:) 35. Wszyscy zazdroszczą ci takiej silnej woli 36. W lecie jest ci chłodno, a w zimie zawsze można włożyć cieplejszą kurtkę 37. Ludzie patrzą na ciebie inaczej. I lepiej oceniają. Zdecydowanie 38. Jakie oczęta robią ludzie, którzy widzieli cię wcześniej przed "dietą" 39. Nie tracisz czasu na obżarstwo, czy dietę 40. By wreszcie być szczęśliwym... każdy ma prawo do swojego zdania, a ja uważam tak :classic_cool:

Gość kazdy ma inne ideały
nie ma po co dzielić się tymi poglądami bo zawsze wywołują spory.

Gość o i to mi si podoba
guess_who-> Twój bardziej mi się podoba:)