Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mowa ciała

mowa ciała zakochanego

Polecane posty

Trzeba tu rozroznic czy piszemy o osobie zakochanej, ktora jest juz z nami w zwiazku czy o osobie, ktora jest nami zainteresowana, ale na razie stoi z boku i tylko sie przyglada przed zrobieniem pierwszego kroku....ale z moich obeserwacji i przykladow to przedstawia sie to nastepujaco: facet: - stara sie przebywac jak najczesciej w poblizu Ciebie - gdy widzi obiekt zainteresowania powiekszaja sie zrenice na maxa -patrzy gleboko w oczy tak nachalnie - staje sie lekko podenerwowany -gdy patrzysz w jakims kierunku on tam spoglada by dostrzec co Cie zainteresowalo -mowi o samych swoich sukcesach, porazki sa raczej pomijane -stara sie dotykac swoj obiekt, niby przypadkiem, niechcacy :D -patrzy na Twoje usta a swoje oblizuje lub zalotnie przygryza -by Ci zaimponowac "puszy sie" prostujac jakby chcial byc wyzszy etc... kobieta: (jednak bardziej sie kontrolujemy :)) -kolysze biodrami -chodzi lekko, taneczny krok -ciagle sie usmiecha starajac sie kokietowac -przewraca oczami we wszystkich kierunkach -poprawia wlosy -mocniej gestykuluje -jest glosniejsza :)

Gość mowa ciała
Jak reagujemy na sygnały miłości To, że kochamy, to że ktoś nas kocha zawdzięczamy naszym zmysłom. Natura obdarzyła nas pięcioma zmysłami: wzroku, słuchu, węchu, dotyku i smaku. Jeżeli kogoś kochamy to patrząc na ukochaną osobę, słuchając jej, dotykając jej czujemy się szczęśliwi. Bodźce zewnętrzne przetwarzane przez nasz umysł wprawiają nas w miłosny stan. Każdy z naszych zmysłów odgrywa pewną rolę i każdy w odmienny sposób odbiera sygnały które wysyła płeć przeciwna. Wzrok W przypadku pierwszego spotkania wzrok odgrywa bardzo dużą rolę - z tego względu, że na początku jest kontakt wzrokowy. Ciekawostką jest to, że kilka pierwszych sekund decyduje o tym czy dwie osoby są sobą zainteresowane. W tym czasie zaczynają działać fluidy - naturalne wabiki. Zarówno chłopiec, jak i dziewczyna zapamiętują całkiem inne szczegóły z wyglądu drugiej osoby. Chłopak zacznie lustrację dziewczyny od nóg i wzrokiem posuwać się będzie do góry - ona zrobi dokładnie to samo tylko na odwrót, z góry lustrować go będzie w dół. Na to ile szczegółów zapamięta chłopak a ile dziewczyna z ich wzajemnego wyglądu wpływ będzie miało oświetlenie czyli pora dnia. Chłopiec więcej szczegółów zauważy przy jasnym dniu, dziewczyna przy sztucznym oświetleniu. Różnica pomiędzy płciami wyrażać się będzie również w tym, że on zakochać się może od razu - jeśli dziewczyna bardzo mu się spodoba, ona z takimi uczuciami może zwlekać znacznie dłużej. Istnieje przekonanie, że to chłopcy w głównej mierze wzrokiem mierzą płeć przeciwną, ale i dziewczyny wiedzą jak powinien wyglądać ich facet. Zazwyczaj dziewczyny cenią sobie aby chłopak był wysoki, miał szerokie ramiona, wąskie biodra , płaski i umięśniony brzuch. Natomiast chłopcy bardzo zwracają uwagę na biust dziewczyny i biodra. Nie wspomnę już o nogach. Dotyk Gdy dwie osoby, które się w sobie zakochały dotykają się nawzajem, ich mózgi z niewiarygodną prędkością przetwarzają sygnały płynące przez receptory skóry. Dziewczyna jest zdecydowanie bardziej wrażliwsza na dotyk niż jej partner. Chce powoli dotykać i poznawać gładkość jego skóry, kształt jego ciała. Chłopcy na ogół mają ochotę ten etap znajomości przechodzić znaczne szybciej. Dziewczyny skupiają się na wrażeniach płynących z delikatnego dotyku i chcą rozkoszować się nim. Chcą jak najdłużej pozostawać w tej sferze. A na ogół chłopcy będą strać się namawiać je aby szybciej przeszli do bardziej zaawansowanej gry miłosnej. Ale mądry, uczuciowy mężczyzna poczeka na swoją partnerkę i nie będzie jej pośpieszał. Zapewniam Was chłopcy, iż stukrotnie Wam się to opłaci. Za Waszą cierpliwość i wyrozumiałość odbierzecie sowitą nagrodę. artykuł pochodzi z serwisu www.kobieta.interia.pl

Gość styczeń...
cze, nie wiem, czy ktoś tu jeszcze siedzi, ale mam takie zapytanie. Kiedyś bardzo podobał mi się pewien chłopak i ja mu też. To było pewne. Ale zerwaliśmy ze sobą i nie podał powodu. Kiedyś częściej na mnie zerkał - wielkie źrenice, oczy się świeciły, lekkie drgawki itd. Teraz: unika mojego kontaktu, ale jak już się spotkają nasze oczy, ma wielkie źrenice. Postawa kiedyś otwarta, teraz bardziej zamknięta, ale czuć w powietrzu, że są to bardziej kontrolowane ruchy. A najlepsze to: ja zadaję pytania, on odpowiada i nie odrywa ode mnie wzroku(wielkie źrenice) ani na sekundę, bawi się kciukiem a nogi zmierzają, w kierunku, w którym chciał iść dalej, tors w moją stronę. Co wy na to? Jakieś interpretacje?

Gość jkl
to wszystko jest gówno warte :( przez takie głupoty jak mowa ciała można robić przysłowiowe "z igły widły" bo gdy jesteś zauroczony/a kimś wyolbrzymiasz wszystkie gesty, nadinterpretujesz i sam/a robisz sobie krzywdę bo nagle okazuje się, że nic z tego nie będzie...

Gość gość
Bardzo ciekawy temat .Mnie to zawsze interesowało czy facet który szuka kontaktu wzrokowego i dotyku jest zakochany?

Gość gość
jak się ktoś kontroluje, to nie poznasz po mowie ciała

Gość gość
ja czesto ukrywam to ze mi sie ktos podoba

Gość gość
A ja czasami zachowuje się tak, jak gdybym tego kogoś nie cierpiała, a w głębi serca przecież jego uwielbiam.

Gość gość
ja tak samo:(

Gość gość
Moja mowa ciała bywa zwodnicza, tak od razu nie daję po sobie poznać, że ktoś mi się bardzo podoba. Jednak nie wszystko można kontrolować, oczy nie potrafią kłamać, stopy podobno też ;-).

Gość gość
Panowie :-) co może oznaczać zachowanie mężczyzny, który siedzi obok mnie, ma złączone nogi, a dłoń ma wciśniętą pomiędzy swoimi udami zakrywając rozporek. Mam mieszane odczucia.

Gość gość
Ej no :-) ludzie pomóżcie, bo nie wiem co o tym myśleć. Pierwszy raz coś takiego mi się przytrafiło. On był wyraźnie skrępowany, zdenerwowany, nie patrzył w moją stronę.

Gość gość
Przerwałaś mu masturbację więc nie dziw się że był skrępowany :P.

Gość gość
Niczego mu nie przerwałam:-D , bo siedział przy mnie od kilkudziesięciu minut, wstał na chwilę, a jak znowu usiadł, to właśnie w tej dziwnej pozycji.

Gość gość
W takim bądź razie ty wprawiłaś go w erekcję a on próbował to ukryć :P.

Gość gość
No nie wiem:-D prawie się nie znamy. Przyszło mi jeszcze na myśl, że on zauważył rozpięty rozporek i próbował się zasłonić.

Gość gość
Super :-) nikt tutaj nie miał podobnej sytuacji.

Gość gość
Up! Świetny temat

Gość gość
-Facet chlonie mój nastroj( albo przynajmniej się dostosowuje do niego,nie wiem) -drazy tematy,wypytuje mnie o fakty z zycia -zartuje -jest miły ale jakby zdenerwowany To świadczy o zainteresowaniu?

Gość gość
tak jest :)