Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mowa ciała

mowa ciała zakochanego

Polecane posty

Gość ewelinaBydgoszcz
pewnie leci na ciebie tylko co dalkej?

Gość obsserwator
" Z tą mową ciała to radziłabym być ostrożna. Strasznie byłam zauroczona pewnym chłopakiem. Oczywiście od czasu do czasu zerkałam na niego, jednak w głównej mierze starałam się w ogóle nie patrzeć, odwracałam się, siadałam w drugą stronę by nie widzieć go, zachowywałam się tak jakbym go olewała, a tak naprawdę strasznie mi się podobał. Więc nie można się tym tak do końca sugerować." to moze i jest nieczytelne, ale dla nastolatkow ja od razu widze kiedy dziewczyna ostentacyjnie mnie olewa, a kiedy jej naprawde nie interesuje ta pierwsza czesto po jakims czasie staje sie wrecz agresywna, jak traktowac ja z takim samym dystansem z jakim ona traktuje ciebie

Gość Lisette
Ale ja go nie olewałam, to mogło tak wyglądać, ale ja po prostu nie wiedziałam jak zachować się w tej specyficznej sytuacji, bo ona naprawdę nie była zwykła i prosta. Naprawdę nie chciałam tak się zachowywać, ale to było silniejsze ode mnie, on mi się podobał i mi na nim zależało, ale robiłam wszystko aby nie dać po sobie tego poznać, bo nie mogłam... I chyba się udało. Sądzę, że do końca nie był pewien czy mi się podoba. Teraz zrobiłabym wszystko aby cofnąć czas.

ja dokladnie tak mam- podobal mi sie pewien chlopak, najpierw mielismy swietny kontakt- pisalismy do siebie jak nam minal dzien, rozmawialismy w szkole itp. potem on zaczal mnie totalnie olewac, wrecz mnie unikal. w tym czasie kiedy czasami gadalismy to ja bylam jeszcze dla niego mila. teraz nadal go wrecz kocham, podoba mi sie, ale rowniez nie dosc ze mam go w tylku, to nawet jak przyjdzie pogadac to jestem opryskliwa. jestem zla ze on taki jest wiec ja bede dla niego jeszcze gorsza. a w glebi duszy go kocham MOJA SYTUACJA TO DOKLADNIE TO, CO NAPISAL "OBSERWATOR" :)

Gość Noa12345
Dlatego chyba lepiej nie udawać...Tak mi się wydaje przynajmniej. W najgorszym wypadku ta druga osoba nam powie,że nie odwzajemnia tego co do niej czujemy. I przynajmniej się wie na czym się stoi:)

Mowa ciała - super temat. Podobno, jak kobieta chce się spodobać, to zaczyna chodzić na palcach, zwykle kiedy jest boso, np. na basenie. I przyznaję, coś w tym chyba jest...;) Chodzi też zwykle tak jakby lżej, subtelniej stawiając stopy.

A mężczyzna "rozwala się" ponoć, chcąc wyrazić swoją dominację - siada z rozstawionymi nogami, zjamuje sobą, jak największy obszar. Kobieta odwrotnie, siada zakładając nogę na nogę, ręce trzyma przy sobie;), splata dłonie, dając tym samym sygnał: "jestem taka malutka i bezbronna".

Gość obsserwator
pewnie mlodziutkie jeszcze jestescie i te wasze obiekty westchnien zreszta tez jak nie widza co jest grane jak wam ciezko sie przemoc z ta "obojetnoscia" to pamietajcie ze wystarczy jeden usmiech i tak macie latwo, wiec nie przesadzajcie i przestancie sie w to bawic :D

No i jest też tak, że kobieta, będąc obok mężczyzny, który jej się podoba, odchyla głowę, niekiedy nadgarstki - są to miejsca, w których skóra jest bardzo delikatna i wrażliwa na dotyk.

Gość Lisette
Jeśli ja wysyłałam sprzeczne sygnały to nie dziwię się, że nie wiedział do końca co jest grane, jednak tak jak już mówiłam, nie miałam innego wyjścia. Sądzę, że to nie zależy od wieku czy prawidłowo odczytuje się takie sygnały, trzeba po prostu być spostrzegawczym, ale przy takim zachowaniu jak moje to każdy mógłby mieć problem z interpretacją, nawet Ty. :) Nie jestem nastolatką, mam już swoje lata, czasami zachowuję się jak młodziutkie dziewczę, czuję się onieśmielona gdy ktoś mi się podoba, czasem nie wiem jak się zachować, może to przez brak pewności siebie. A tutaj, akurat musiałam się tak zachować. :(

Gość na każdej
Lisette ja ciebie rozumiem. Bo duzo zalezy od okolicznosci. I jak sytuacja specyficzna to trudno o standardowe zachowanie.

Gość egg on the moon
nie wiem czy wiecie, ale jest taka fajna rzecz, która bardzo intryguje ;) jeżeli rozmawiacie z druga osobą i dość często zatrzymujecie wzrok na jego ustach, zwłaszcza wtedy, gdy ta osoba mówi, wywołuje to w niej dość przyjemne, choć czasem płoszące uczcie. na myśl przychodzi przyjemność z całowania z drugiej osoby. dobre do flirtowania ;) :P swoja droga, jest wiele gestów, które wyrażają zaufanie kobiety do nowego rozmówcy, ale i zainteresowanie nim. oprócz odsłaniania nadgarstków jest to też odłanianie szyi, pach, które nieswiadomie uważamy za miejsca dość intymne czy też kolan, stóp ;)

Gość na każdej
patrzenie na usta... hmm...zawsze na rozmowie kwalifikacyjknej kazdy patrzył na usta..myslałam, że tak ich absorbowało to, co mówię.. a moze podobał sie kolor szminki? dziwnie sie czułam..jak zjezdzali wzrokiem..potem malowałam usta błyszczykiem, ale efekt ten sam:D

Gość egg on the moon
może masz bardzo ponętne usta? ;)

Gość obsserwator
lisette, wiesz, juz sam fakt, ze wysylasz sprzeczne sygnaly powinien dac do myslenia :p jak dziewczyna sie tak zachowuje to typowa kokietka albo zauroczona panna tyle, ze dosc latwo rozroznic kokietke, ktora sie tylko w ten sposob bawi od dziewczyny, ktora w ten sposob probuje ukryc oniesmielenie pomijajac, ze ta pierwsza zachowuje sie tak w stosunku do wiekszosci facetow, to widac, ze jest tym czasem wrecz znudzona, a ta druga czesto zachowuje sie tak tylko w stosunku do konkretnego faceta

Gość ja też uważam że ta mowa
ciiała jest do bani,bo w sumie jak facet się gapi i ślini to moze mu chodzictylko o seks,a nie że zakochany jest :P A już faceci w ogóle maja z tym problem.Np jak jestem o niego zazdrosna i przez to zła,co po mnie widać,to on nie łapie o co chodzi i myśli,że go nie znoszę.A to właśnie odwrotnie,bo skoro jestem zazdrosna to cos to znaczy...

Gość na każdej
obsserwator ma racje - last post:P egg.nie raczej zwykłe. Jak umaluje szminką no cos tam się zmienia:)

Gość obsserwator
nie jest tak calkiem do bani, ale nie jest tez uniwersalna, bo ludzie rozni sa np. te rzeczy ze stopami o ktorych wyzej pisali czy bawienie sie czyms na stole to bzdury, bo ludzie maja rozne nawyki i sa roznie wychowani ale ogolne zachowanie wobec kogos innego duzo mowi

Gość Lisette
Nie jestem kokietką. Zwykle jeśli facet mnie nie interesuje to nie robię wobec niego żadnego kroku. Tutaj był jeden krok naprzód i dwa w tył, dosłownie, bo jeśli już coś zrobiłam, to czułam się winna, a także bałam się co będzie dalej, bo nie byłam pewna co on sobie myśli. Gdyby nie okoliczności, nie zachowałabym się w ten sposób, ale facet pomyślał zapewne, że grałam na jego emocjach (o ile jakiekolwiek miał w związku z tą sytuacją). Wpisałam się w temacie, żeby uświadomić Wam, po raz kolejny, że nie można zwracać uwagi na każdy ruch ze strony tej drugiej osoby, wszystkiego analizować. Ja zachowywałam się różnie, a czułam cały czas to samo i naprawdę ten facet mi się bardzo podobał.

Gość egg on the moon
wiecie co, tragizujecie. niektórzy zwykłe gesty wyolbrzymiają, inni oczywistych nie widza. każdy jest inny, dlatego mówimy tu o gestach występujących dość często, nie zawsze i nie każdego spotykają. i po co się tak irytować? :P każda potwora znajdzie swojego amatora, dlatego musza być ludzie dziwni, nieśmiali, wygadani, spontaniczni, irytujący i nie umiejący się zachować wśód ludzi, żeby na świecie było ciekawiej szukać sobie swojej drugiej połowy :D

Gość zdezorientowanaaa...
bardzo fajny temat:) jestem aktualnie w sytuacji, w ktorej bardzo przydaloby mi sie rozgryxc zachowanie pewnego X. Sytuacja jest ekstremalnie skomplikowana wiec nie mam pojecia jak interpretowac jego zachowanie. A na wlasnym przykladzie, gdy ktos mi sie bardzo podoba: -zdaza mis ie mylic krok i zaczynam dziwnie isc gdy go mijam -zerkam- non stop, wiem ze to glupie :p -poprwiam ubranie, wlsoy gdy go widze -zaobserwwoalam tez zjawisko lustra, nie tylko jezeli chodzi o mowe ciala, ale rowniez nastrój, gdy on milknie i chmurnieje, ja tez, gdy sie usmiecha ja tez automatycznie :)

Gość egg on the moon
zdezorientowanaaa... zazdroszczę Ci takiego uczucia... zakręcenia ;) to jest właśnie ta wada stałego związku :P

Gość obsserwator
ale przeciez nikt sie nie irytuje :p tylko nie nalezy bezgranicznie ufac takim zachowaniom, bo bywa to bardzo roznie u roznych osob no i jest tak ze wiele gestow jest dosc oczywistych, dotykanie wlosow, pochylanie sie w kierunku drugiej osoby najciekawsze jest to, ze usmiech jest bardzo daleko w tyle :D

Gość Lisette
Są osoby, które uśmiechają się do każdego, bo są wesołe i spontaniczne z natury. Nie oznacza to na pewno, że są nami zainteresowane. Chyba należy wszystko traktować z przymrużeniem oka. ;)

Gość egg on the moon
wogóle jeżeli chodzi o "ufanie gestom" to nalezy podejść trochę z dystansem. wiem to z doświadczenia, że takie "gesty" wykorzystuje się celowo, aby tylko poderwać, oczarować, poflirtować... :P wszystko fajnie, wystarczy nie odlatywać zbyt szybko ;)

Gość mowa ciała
Mowa ciała mężczyzny, która przyciąga uwagę kobiet. Podryw zaczyna się zanim jeszcze powiesz pierwsze słowo. Ludzie oceniają siebie nawzajem najpierw na podstawie komunikatów niewerbalnych, czyli mowy i podstawy ciała. Jeśli chcesz prezentować się jako pewny siebie, atrakcyjny mężczyzna, to powinieneś być świadomy jak działają mechanizmy mowy ciała i co jest najważniejsze. W tym artykule zaprezentuję Ci kilka przykładów tego, jak wygląda właściwa postawa i mowa ciała atrakcyjnego mężczyzny. Pamiętaj, że niezleżenie czy jesteś gruby czy chudy, to kobiety zwracają uwagę na to jak się „nosisz” i co wyrażasz swoja postawą. Jeśli masz słabą postawę, chodzisz przygarbiony z głową opuszczoną, to komunikujesz, ze jesteś mało pewny siebie, co nie jest atrakcyjne dla kobiet. Oto inne rady: Ramiona i klatka piersiowa Ramiona i klata są bardzo ważne, bo w ogromnym stopniu wpływają na to, jak prezentuje się cała Twoja sylwetka. To właśnie od torsu i ramion zależy też czy się garbisz, czy stoisz prosto. Pamiętaj, że pewny siebie samiec Alfa nigdy się nie garbi i zawsze trzyma prostą postawę. Przygarbiona postawa ciała oznacza kogoś słabego, kogoś kto, jak gdyby chce się skulić przed innymi, schować sam w sobie. Przygarbiona postawa oznacza też brak pewności siebie, bo będąc zgarbionym nie pokazujesz się otoczeniu - jakbyś się bał ujawnić (bez skojarzeń). Z taką postawą podrywanie Ci nie wyjdzie. Wyprostowana sylwetka to oznaka pewności siebie. Pokazujesz się innym w ten sposób i dajesz jasny komunikat otoczeniu „Uwaga: Jestem tutaj”. Jest to ogromnie ważne i co ciekawe nie tylko kobiety zwracają na to uwagę. Nawet mężczyznom zdarza się komentować facetów, którzy idą wkuleni w siebie: głowa pochylona, barki pochylone i ogólne przygarbienie. Oczywiście te komentarze różnią się od kobiecych, bo brzmią w stylu: „Patrz jaki leszcz". Zauważ, że takich ludzi od razu się mniej szanuje i kiedy idzie gość z taką (przygarbioną) postawą ciała, nikt mu się nie usunie z drogi, bo od razu podświadomie się wie, że to ktoś słabszy od Ciebie i on ma zejść z drogi. Niestety tak jest. Natomiast kobiety, kiedy widzą kogoś przygarbionego, skulonego w sobie od razu biorą to, za oznakę braku pewności siebie, co łączy się jeszcze z byciem needy i wieloma cechami, które odpychają kobiety do faceta. Co więc zrobić, żeby dobrze się prezentować i jaką powinien postawę przybrać Samiec Alfa. Po pierwsze wyprostuj się. Ramiona do tyłu i w dół. (kiedy cofniesz ramiona, to opuść je w dół, zwykle cofając ramiona, podnosimy je do góry). Klata do przodu. Nie interesuje mnie czy masz w klacie 70, czy 120. Klata ma iść do przodu. Wysunięcie tylko klatki piersiowej do przodu, nada nowego blasku całej Twojej sylwetce. Klata do przodu jakbyś chciał nią dotknąć słońca, podciągnąć ją do góry. Trzymaj tyłek z przodu ;-) Co to oznacza?. Wielu facetów idąc nieświadomie się pochyla, bierze się to chyba z siedzenia przed komputerem. Kiedy idziesz, to taka postawa sprawia wrażenie, jakbyś zaraz miał się wywalić. Żeby zapobiec temu, wypchnij biodra trochę do przodu. Odrobinę, nie za dużo. Wyobraź sobie jakby, jakiś niewidzialny sznurek ciągnął Cię lekko za pasek od spodni. Teraz czas na konkretne przykład jak to wszytko ma wyglądać w praktyce. Pokaże Ci kilka osób z prawidłową postawą ciała. Nie masz kopiować ich postawy, ułożenia ramion itp. ale powinieneś przyglądnąć się im i dzięki temu, będziesz miał ogólny zarys/koncepcję jak to wszystko powinno wyglądać. Tylko nie przeginaj z tą postawa. Nie masz się prężyć i sztucznie napinać, ale masz mieć taką postawę naturalnie, bez napięcia i sztuczności. Przećwicz w domu, to wszystko, o czym mówię (np. przed lustrem), a następnie potrenuj, chodząc po ulicach. Będziesz, w szoku jaką to robi różnicę. Praca domowa: Przyjmij postawę Alfa i z uśmiechem idź przez miasto/deptak, a zobaczysz, że ludzie/kobiety zupełnie inaczej będą na Ciebie patrzeć i co najważniejsze, będą an Ciebie patrzeć. Otwarta postawa To jest bardzo ważne i pośrednio wspominałem już o tym. Spójrz na ludzi idących po chodniku albo siedzących na ławkach, większość z nich przyjmuje postawę zamkniętą/obronną. Krzyżują ręce, nogi, garbią się, jak gdyby chcieli skulić się w sobie. Dają tym samym, innym ludziom komunikat, jestem na Ciebie „zamknięty” nie gadaj ze mną, nie podchodź. Przyjmując postawę otwartą (zaraz wyjaśnię co to znaczy) dajesz jasny komunikat innym: “Jestem otwarty na ludzi, nie boję się ich, zapraszam do rozmowy;)”. Rozumiesz o czym mówię? Wielu ludzi siedzi dosłownie skulonych w sobie. To nie świadczy tym, że jesteś atrakcyjny i otwarty na ludzi, bardziej świadczy o tym, że się czegoś boisz. Artykuł pochodzi z serwisu www.Artelis.pl

Gość thinkkingg
fajny. I co koniec:D? tematu;)? Ja miałam tak..że on jechał, ale jak skręcał obok mnie to patrzył się za siebie, czyli nie przed kierownice...zwolnił...ale potem pojechał. Był wieczór. Co to znaczyło:)?:D I co powinien zrobic? czekam na sugestie:):P

Gość mowa ciała
Kiedy kobieta patrzy na mężczyznę, którego kocha, ma rozszerzone źrenice, a on rozpoznaje to nawet nie zdając sobie z tego sprawy. Dlatego też romantyczne spotkania aranżowane są w przytłumionym świetle, które powoduje rozszerzenie źrenic. Młodzi kochankowie patrząc sobie w oczy bezwiednie sprawdzają, czy źrenice partnera są powiększone, bo im są większe, tym większe wywołuje to podniecenie. Gdy spotykamy się w towarzystwie, zazwyczaj przyglądamy się ludzkim twarzom, natomiast w sytuacjach bardziej intymnych, nasz wzrok błądzi po całym ciele osoby, którą jesteśmy zainteresowani. Spojrzenie takie nazywane jest „spojrzeniem intymnym” i penetruje ono obszar ciągnący się od linii oczu, przez podbródek i kieruje się ku klatce piersiowej, a przy spoglądaniu z dalszej odległości - w okolice krocza, tworząc w ten sposób trójkąt. W taki sposób mężczyźni, jak i kobiety okazują sobie zainteresowanie. Nasze gesty mówią o naszych zamiarach Wysyłanie zalotnych sygnałów i umiejętność rozpoznawania tych, które do nas wracają jest domeną kobiet, gdyż mężczyźni bardzo słabo je odczuwają, bądź są całkowicie ślepi (ku niezadowoleniu płci pięknej). Mężczyźni zazwyczaj odgrywają przedstawienie, gdy zbliżają się do kobiety. Prostują sylwetkę, wciągają brzuch, wygładzają włosy, poprawiają krawat, strzepują nieistniejące pyłki kurzu z barków, poprawiają koszulę, marynarkę, czy inną cześć garderoby. Wykorzystują intymne spojrzenie. Zazwyczaj swoją postawą chcą pokazać gotowość do zaangażowania i podkreślić swoje fizyczne rozmiary, trzymając na przykład ręce na biodrach, bądź wtykając kciuki za pasek (ten gest wyraźnie podkreśla genitalia). Wszystkie te gesty mają za zadanie oszołomić kobietę, jednak w wielu przypadkach są to mało skuteczne metody. Kobiece sztuczki Kobiety stosują o wiele więcej sposobów, by oczarować mężczyznę. Owszem tak samo jak panowie, poprawiają włosy, wygładzają ubranie, kładą ręce na biodrach i wzmacniają kontakt wzrokowy poprzez intymne spojrzenie. To jednak nie wszystko, bowiem jest wiele gestów, które każdy z nas doskonale zna, ale nie do końca rozumie ich znaczenia. Nadgarstki uważane są za najbardziej erogenny obszar kobiecego ciała. Odsłanianie ich ma dać mężczyźnie do zrozumienia, że jest on obiektem zainteresowania kobiety. Odrzucenie ręką włosów do tyłu ma podwójne znaczenie, gdyż w geście tym pokazana jest delikatna skóra nadgarstka, a samo odsunięcie włosów na plecy (zwane „strojeniem piórek”), ma za zadanie zaprezentowanie kobiety z jak najlepszej strony. Lekko otwarte usta i wilgotne wargi mają stworzyć symboliczny obraz żeńskich genitaliów, dlatego też kobiety tak chętnie używają błyszczyków i szminek, które dodatkowo mają nadać ustom kolor pobudzonych narządów płciowych. Warto też zwrócić uwagę na pieszczenie przez kobiety przedmiotów o cylindrycznym kształcie. Trzymanie papierosa, nóżki kieliszka, długopisu czy jakiegokolwiek długiego, cienkiego kształtu przedmiotu, jest nieświadomą prezentacją tego, o czym myśli kobieta. Kocie ruchy Kołysanie biodrami w czasie chodzenia zwraca uwagę mężczyzn na obszar miednicy. Natomiast sposoby krzyżowania nóg przez kobiety często mają znaczenie zalotne. Eksponowanie kolana poprzez wsunięcie jednej nogi pod drugą i odwrócenie się w stronę rozmówcy jest bardzo wygodną pozycją i mniej formalną, a w dodatku daje możliwość przelotnego wyeksponowania uda. Zabawa butem może rozpalić mężczyzn ze względu na ruch, jaki wykonuje wtedy kobieta. Nie wszyscy zdajemy sobie z tego sprawę, że to ruch naśladujący fallusa w czasie stosunku. Natomiast zaplatanie nóg jest podobno najbardziej pociągającą pozycją i wzbudza duże zainteresowanie płci przeciwnej. Powolne krzyżowanie i rozkładanie nóg w obecności mężczyzny i delikatne gładzenie uda ma oznaczać, że kobieta chce być dotykana. Aby zdobyć serce Mowa ciała rozwijała się przez miliony lat, natomiast studia naukowe trwają dopiero od lat sześćdziesiątych XX wieku. Komunikowanie niewerbalne ma bardzo duże znaczenie w zrozumieniu zachowań innych ludzi, nie tylko na polu zawodowym, ale również osobistym. Jednak mowa ciała nie jest uniwersalna, gdyż istnieją kultury, dla których nasze pozytywne gesty, będą oznaczały coś obraźliwego. Nie zmienia to jednak faktu, że gdyby mężczyźni, choć w połowie rozumieli sygnały, które kobiety do nich wysyłają, mieliby ułatwione zadanie w zdobywaniu ich serc. Jednak warto zastanowić się nad tym, kto tak naprawdę w tym przypadku byłby zdobywcą. Polecam ksiażkę Allana Pease "Mowa ciała. Jak odczytać myśli innych ludzi z ich gestów", w kórej można dowiedzieć się dużo wiecej, na temat znaczenia naszych gestów. (http://www.wiadomosci24.pl/artykul/nasze_gesty_mowia_o_naszych_zamiarach_mowa_ciala_51705-2--1-a.html) PS. bardzo się cieszę, że udało mi się założyć temat, który Wam się podoba:)