Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zasilek rodzinny pytanie

zasilek rodzinny pyt.

Polecane posty

Gość zasilek rodzinny pytanie

dzis zlozylam papiery o przyznanie zasilku rodzinnego. mam pytanie jak oblicza sie dochod na rodzine? za rok ubiegly(2008) nasz przychod z mezem to 13tys za rok ubiegly to od czerwca stale wyplaty 2tys brutto plus z poczatku roku 1tys zl. czy oni do obliczenia wezma kwote z pit czy z tym co zarobilismy w 09?

Gość upupup........................

zarobki wg zaświadczenia z US za 2008 A jeśli któreś z Was nie pracowało w 2008, a teraz podjęło pracę to do tamtych dochodów dolicza się jeszcze uzyskane dochody z 2009 Oczywiście, jeśli wcześniej (w zeszłym roku) dostaliście zwrot podatku za dziecko, zwiększa się Wam dochód o wysokość zwrotu.

Gość maz pracowal w 2008
pol roku to samo w 2009 owniez pol z tym ze przerwa byla pol roczna gdy byl na stazu wiec do tego co zarobil w 2008 mam doliczyc tez to z 2009 czy nie?

u mojej siostry było tak: Mąż pracował w zeszłym roku. Więc zaśw. było o ich dochodach za 2008 Ona poszła do pracy w maju tego roku. Dochody z 2008 + zwrot podatku + dochód uzyskany w 2009. I nie dostali rodzinnego, bo przekroczyli dochód o 50 zł Pani w MOPR zaproponowała, że mogą złożyć korektę do US za 2008, zwrócić ulgę podatkową za dzieci i wtedy złożyć nowy wniosek na rodzinne Niech żyje polskie prawo i polityka prorodzinna ;P (ja mam 4 dzieci i też mi się nie należy :D)

Gość nam dziecko ur sie w
listopadzie 2009r wiec nie bralismy zadnego zwrotu z podatku. babka w mopsie wziela tylk swistek o dochodach z us za rok 2008 umowe o prace meza za rok 2009 mi oddala a nie przedstawialam jej innego wykazu ile maz obecnie zarabia. czyi istnieje mozliwosc ze tak czy siak podlicza dochody nasze za 2008 ( z nich wynika ze nam sie nalezy zasilek) i te z 2009 meza (wychodzi 9tys i w tedy juz przekraczamy o kilka zl)? w tedy dalej dzieli sie przez te 12mies mim ze licza z 1,5roku dochod?

ja wlasnie wyczytaam ze pod uwage bierze sie dochod za rk ubiegly w szoku bylam jak jeszcze pytala sie mnie o obecny z ktorego nawet rozliczona nie jestem. mwilas ze z 2009 biora jak ktos nie pracwal w 08 i podjal dopier prace maz pracowal i w tym i w tym wiec ta zaleznosc dalej obowiazuje?

jeśli miał przerwę w zatrudnieniu, albo pracuje u innego pracodawcy to tak liczą W sumie durne to jest, bo cała masa ludzi w czasie kryzysu miała przestoje w firmach i to nie interesuje MOPR-u, że np dochody drastycznie spadły, skoro pracuje w tej samej firmie. Szkoda zachodu, to nawet na pieluchy nie starcza :o

mi by bardziej zalezalo na tys z tytulu ur dziecka ale jak mowisz ze oni licza patycznie dochod z 2lat bo i 08 i 09 i dziela tylko przez 12 mies to nie mam szans:/ to absurd ale w koncu polskie prawo. a czy pani w mopsie brala moze umowe o prace obecna z 09 by wliczyc do sumy ogolnej dochodu? bo mi ja zwrocila