Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biela

Mój mąż zabronił mi kontaktować się z ojcem!

Polecane posty

Gość biela

Mąż zaczął wtrącać się w moje życie! Kilka miesięcy temu urodziła się nam córka! Mąż powiedził że nie powinnam się spotykać ze swoim ojcem:( mój tata to człowiek konfliktowy ale bardzo kochany! a mój facet powiedział nawet do mojego syna którego kilka lat samotnie wychowywałam że dziadek jest złym człowiekiem. Na moim dziecku też bardzo się to odbiło:( Czy powinnam posłuchać męża który wypomina mi alkoholizm mojego ojca? Kiedyś ojciec chciał zabrać wnuka na spacer to mój mąż(mimo że to nie jego syn) mu zabronił. Wspominając o tym że mój tata zachowuje się troche agresywnie, może nie w stosunku do mnie czy do moich dzieci ale ogólnie do ludzi(w tym także do mojego męża).

Gość no i dobrze że ci zabronił
:O

Gość fassess
Nie masz własnego zdania?

Gość biela
Dla mnie mój ojciec był najlepszym ojcem na świecie ale mąż uważa go za psychola. Tak go określił. Jak ide do ojca to mężowi zawsze wtedy mówie że ide do sklepu czy do koleżanki!

Gość luuuuuuna
moim zdaniem powinniście razem ustalić w jaki sposób powinny wyglądać wizyty dziadka, może w waszej obecności jeśli naprawdę nie jest ok ale w żadnym wypadku nie powinien Ci zabraniac kontaktu z własnym ojcem, co to wogóle za pomysł???

Twój mąż się prawdopodobnie najzwyczajniej w świecie martwi o Ciebie i dzieci- a to że martwi się też o Twojego synka świadczy o nim bardzo dobrze. Skoro Twój tata jest agresywny, również wobec niego, słusznie obawia się że dzieci w towarzystwie dziadka mogą nawet jeśli nie uczestniczyć, to przynajmniej być świadkami scen delikatnie mówiąc nieodpowiednich. Już o braku szacunku Twojego męża nie mówiąc. Musisz zdawać sobie sprawę że alkoholik nie jest odpowiedzialnym człowiekiem, bo po prostu nie panuje nad sobą. Moim zdaniem, mąż jak najbardziej ma prawo decydować o tym czy wasze dziecko będzie spotykało się z dziadkiem, a na pewno ustalić jasne zasady- że nie pójdą do dziadka (nawet pod Twoją opieką) kiedy dziadek jest pod wpływem alkoholu, chyba że bez alkoholu też jest agresywny. Że bez waszej opieki nie zostaną z dziadkiem same. A dopóki Twój tata w ten sposób Twojego męża traktuje- mąż ma prawo zabronić mu wizyt we własnym domu, chyba że pod jego nieobecność pozwoli na wizyty (trzeźwego!) dziadka u wnuków, pod Twoją opieką. Nie wiem jak wygląda u Was kwestia opieki i wychowania Twojego synka, ale równe traktowanie przez niego dzieci świadczy o mężu bardzo dobrze. Taty nie zostawiaj, ojca masz jednego, nikt Ci nie może zabronić kontaktów jakie tylko uznasz za stosowne, ale musisz zrozumieć że nie wszystko dla dzieci jest dobre. Jeśli uważasz że kontakt z dziadkiem mimo wszystko dobrze zrobi dzieciom, wymagaj od ojca żeby na spotkania przychodził trzeźwy a Twoją rodzinę, łącznie z mężem, traktował z szacunkiem.

Gość luuuuuuna
i co to za zdanie: "mój mąż wtrąca się w moje życie" zdaje się że jeśli jesteście małżeństwem to to jest Wasze życie a nie Twoje czy jego, to chore jakieś. Wszystkie decyzje powinniście podejmować wspólnie, rozmawiać a nie rozgraniczać moje życie, twoje jeśli masz do tego takie podejście to jakie to małżeństwo

Gość biela
Ojciec agresywny jest wyłącznie wtedy gdy jest pod wpływem alkoholu, ale nigdy nie był agresywny wobec moich dzieci. Przez 7 lat był dla mnie jedynym wsparciem przy tym jak wychowywałam synka! Problemy z alkoholem mój ojciec miał nawet wtedy gdy ja byłam dzieckiem! ale sprawdził się w roli ojca i męża! a także dziadka! Mój mąż też sprawdza się dobrze w roli ojca i męża bardzo dobrze. Pomaga mi we wszystkim i prawie w niczym mnie nie ogranicza! ale sam powiedział że wolałby bym zerwała kontakty z ojcem!

Gość skieruj ojca na leczenie
I powiedz mu żeby się opamiętał bo inaczej nigdy nie zobaczy wnucząt.

Gość biela
Każdy namawiał już ojca na leczenie! jest tylko jeden problem, on nie chce o tym słyszeć. W ten sposób nie moge się do ojca odezwać bo co jak co ale on był zawsze przy mnie wtedy , kiedy go najbardziej potrzebowałam. Mój starszy syn kocha mojego męża jak własnego ojca ale jest też bardzo związany emocjonalnie z dziadkiem!

Gość MAJKA nowy serial tvn
Boze ale sobie faceta znalazlas...to jakis psychol!!! juz bym sobie dała zabraniac czegokolwiek przez faceta!!tytlko jakieś cioty co nie maja swojego zdania beda sluchac swojego faceta! Dziewczyno to jest twoj ojciec sama piszesz ze byl swietnym tatom wiem dziewczyno powiedz swojemu kochasiowi zeby spierdalał...

Historynka ty sie dobrze czujesz???? maz ma prawo zabronic??? a kim on kużwa jest zeby zabraniac??? Bogiem?????? przeciez autorka pisze ze ojciec byl dla niej wspanialy wiec skad te zakazy i nakazy??? Maz owszem ma prawo tak sie zachowac jesli jego zona bałaby sie ojca czulaby sie zagrozona to tak ale nie w sytuacji takiej ze autorka kocha ojca i musi oklamywac swojego meza zeby sie z nim spotkac:-o

Gość rosołek -
Majka - tu sie dorośli wypowiadajao problemach doroslych - dzieciom - dziekujemy . I to nie jest jej kochać - tylko maż - a to chyba zmienia postać rzeczy

Historynka "Nie wiem jak wygląda u Was kwestia opieki i wychowania Twojego synka, ale równe traktowanie przez niego dzieci świadczy o mężu bardzo dobrze. " nie no ten tekst mnie rozwalił buhahahhahaha nastawianie dzieci rpzeciwko dziadkowi jest w porzaku???dobrze sie czujesz dziewczyno?????

Gość rosołek -
nie odpowiadajci dziewczynie - bo widać ,zę ma problemy z czyaniem ze zrozumieniem

rosołek czy ty tez uwazasz ze to ze jej MAZ zabrania widiwac sie z ojcem a dzieci nastawia rpzeciwko niemu jest normalne?????????? to gratuluje!!!! kuzwa dzieczyna mowi ze ojca ma kochanego i bardzo jej pomogl a wy popieracie jakiegoś psychola ktory ubzdurał sobie ze jej ojciec to jakis mega wróg...żenada:-o

Gość Ellee Bellee
NIECH ZYJE ZYJE NAM

Gość biela
Nie powiem tak mężowi z kilku powodów. Mąż jest dla mnie bardzo dobry,kocha mnie, jest dobry dla mojego syna i jest także ojcem mojej córeczki. Rozumiem to że mój mąż martwi się o mnie ale po prostu w tej sprawie nie moge go posłuchać!

Gość asdsm
Powinnas poważnie porozmawiać z mężem. Nie ma prawa zabraniać Ci spotykać się z ojcem a dzieciom z dziadkiem, obawiam się że związałaś się z tyranem, który chce Ci dyktowac jak masz postepowac. Od Ciebie zależy jak bedą wyglądały kontakty z ojcem. Bez rozmowy się nie obejdzie. Zresztą Twój ojciec ma prawo widywać wnuki i może walczyc o to nawet w sądzie

biela znajac zycie to pewnie ze strachu zeby cie kolejny facet nie kopnoł w dupe z kolejnym dzieckiem bedziesz go sluchać i robic tak jak on chce:D wspolczuje tylko twojemu tacie ze zrobilas z niego agresywnego alkoholika przed ktorym musi cie bronic twoj wlasny mąż:-o tak w ogole to sama sobie nawazywals piwa bo po cholere opowiadalas takie zle rzeczy o twoim ojcu!!

Gość rosołek -
autorko - można być i alkoholikiem i wspaniałym ojcem - pozornie . I nikt temu nie zaprzecza - wspierał Cię kiedy byłaś samotną matką z pierwszym dzickiem , ale Twój maż może go znać z zupełnie innej strony . Piszesz ,zę maż nie robi róznicy miedzy dziećmi - i to rzeczywiście nie jest tak cżęsto spotykane - i dobrze o nim śwaidczy , więc mysl ,że sie po prostu o Was martwi . On nie widzi wspaniałego człowieka który Cię wspierał ale czlowieka mającego poważny problem z alkoholem . Myślę ,żę mąz nie moze zabronić Tobie spotykać sie z ojcem - ale może zabronić spotykać sie dziadkowi z wnukami - cżesto zapominamy o tym ,że ojcowie oprócz obowiazków mają również prawa . Zresztą może to być doskonały pretekst do tego ,żeby wpływać na ojca ,zę jeśli chce zobaczyć wnuki - musi być trzeźwy .

Gość asdsm
majka, zgadzam się z Tobą. w rodzinie róznie bywa, skoro ojciec jet dobrym dziatkiem to dlaczego zabraniać mu kontaktów z wnukami, nie widzę zadnych powodów aby robic co każe mąż, nie wyobrażam sobie zresztą takich nakazów odgórnie narzuconych, dlaczego nie chcesz porozmawiac z mężem? boisz się mu przeciwstawić? Co to za mąż, który zabrania kontaktów z ojcem? co zrobisz jak Ci ojca zabraknie? obyś tego w przyszłości nie załowała

rosolek a czy autorka pisala ze dziedek przychodzi na spotkania z wnukami pijany????gdzie to widzialas????????

Gość asdsm
* dziadkiem, :D

Gość rosołek -
Majka - a Tobie sie wydaje ,ze alkoholik to pije z organizerem w garści ? Widziałaś kiedyś człowieka uzależnionego i agresywnego - ryzykowałabyś ,ze zostwisz kochanemu dziadziusiowi wnuki - a dzidziuś sie nawali - tylko troszkę - nieszczęscie gotowe

a ja przypuszczam ze twoj mezus to zwykly tyran ktory uwielbia sterowac innymi i ukladac im zycie.Dziewczyno miej chociaz odwage powiedziec mu ze idziesz do ojca a nie do sklepu bo to naprawde jest zalosne:-o

rosołek ale czy ona pisala ze on bylk pijany gdy widywal sie z wnukami???

Gość rosołek -
nie widuje sie z wnukami jak jest pijany - bo narazie jej maż na to nie pozwala - proste prawda ?

Gość asdsm
Niestety, obawiam się że mąż Tobą steruję a Ty zajęłaś stanowisko bierne bo Ci tak po prostu wygodnie