Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biela

Mój mąż zabronił mi kontaktować się z ojcem!

Polecane posty

Gość majka widocznie czuje
jakis wielki zal i nienawisc do wszystich facetów z wyjatkiem tatusia i stad te frustracje

Gość rosołek -
zy dziadek zrobil jakas krzywde dzieciom???? JESLI NIE -TO NIE MA PRAWA ZABRANIAC!!!!!! Rozumiem ,że jesteś zwolenniczka sytacji ,że dopiero jak dojdzie do nieszcżęście to ojciec dzieci ma prawo sie w tej kwestii wypowiadać ? Już ja znam takie " nawiedzone " - dopiero jak sie cos stanie latają załamując ręce izawodząc - " a gdzie była matka ,a gdzie był ojciec , a trzeba było to .... a trzba było tamto ...."ech dziewczyno ,,,, jak Ty życia nie znasz

Gość MAJKA nowy serial tvn
Boże co wy ode mnie chcecie???czy naprawde autorka powinna sluchac swojego mezusia i robic tak jak on chce????pozbawiac swoich dzieci dziadka a swojego ojca kontaktu z rodzina???? dobrze sie czujecie???? przeczytajcie co pisala autorka:moj ojciec byl dla mnie wspalnialym tatą!!!czy to nie wystarczajacy powod aby olać to co mowi jej nowy patner???

Gość asdsm
Odpowiedzialność nie ma nic wspólnego z izolacją. Ojcu trzeba pomóc, rozmawiać z nim o swoich obawach a nie izolowac od niego rodziny. Znam wiele rodzin z problemem alkoholowym ale pierwszy raz się spotykam z czyms takim. Co innego gdyby był agresywny w stosunku do rodziny, wtedy tak, z tym się zgodzę. Jednak obawy męża są trochę na wyrost, i nie wiem czy chodzi tutaj o strach o bezpieczeństwo rodziny czy o wstyd o teścia-pijaka, byc moze chodzi tu o zemstę na teściu za to że się do niego rzucał

rosoiłek ty masz jakis uraz z dziecinstwa czy mi sie zdaje????? autorka mowi ze ojca ma kochanego i dla niej byl wstpanialy mimo alkoholizmu wiec co ty uwazasz ze teraz nagle nastapi przemiana i on zmieni sie w jakiegos potwora czy co????:-o

autorka pisala ze jej ojciec opiekowal sie jej starszym synkiem kiedy wychowywala go samotnie wiec po raz kolejny przekonala sie ze moze na niego liczyc a wy mowicie jej zeby sluchala meza???:-o

Gość majka odnosnie urazów
psychiczncyh to jak sie widzi twoje wypowiedzi bardziej pasuje to do ciebie:P

Gość rosołek -
czyasz gazety ? oglądasz telewizję ? masz internet ? To popatrz ile nieszczęść wydarza sie nie u obcych ale włąsnie u bliskich - a jeszcze u takich co mają problem z alkoholem - to proszenie sie o nieszcżęscie Łatwo tokować z daleka - ale przypominam ,zę ojciec autorki jest dorosły ,swoje życie przegrywa na włąsne życzenie a autorka - jak któś wspomniał jest najprawdopodobniej współuzależniona - i jest odpowiedzialna nie tylko za siebie ale przede wszystkim za swoją rodzinę . Przykro to nazwać po imieniu ,ale jeśli nadal będzie wykazywała talą postawę - " mąż sie wtrąca w moje życie " - to rzeczywiście jest szanasa ,zę dołączy do taty .

Mąż się ewidentnie mści na swoim teściu. Skoro zawsze pomagał swojej córce i starszemu wnukowi to nie widzę żadnych powodów aby mu tych kontaktów zabraniać. Niestety, w naszym społeczeństwie istnieje taki pogląd i podejście ze wszyscy alkoholicy to dno i męty. Ja osobiście nie zabraniałabym kontaktów z dziećmi bo nie widzę tutaj żadnych niepokojących przesłanek, tyle.

Gość biela
Mąż cały czas utwierdza mnie w tym że martwi się o mnie i o dzieci! a ojciec mimo swojej choroby doskonale się sprawdził! tylko ciężko mi przekonać męża do tego że tata jest wspaniałym człowiekiem. Kocham ojca! i nie wiem dlaczego nazywacie to współuzależnieniem?mój synek też jest bardzo przywiązany do dziadka! a ja czuje się w obowiązku by tacie pomóc! Mój ojciec był raz pijany przy moim synu ale dzieci nic nie groziło, mój tata nie zrobiłby mu nigdy krzywdy.

Gość tylko czy fajnie jest
widziec jak dziadek jest pod wplywem alkoholu? fizycznej krzywdy mzoe nie zrobi ale widok pijanego ojca/dziadka odbija sie na psychice.

Jak widzisz ojca pijanego to mu dziecka nie dawaj. Ojcu powiedz że może widywać wnuki pod warunkiem że będzie trzeźwy i tej trzeźwości się będzie trzymał pod wizytą dzieci.

Gość biela bo rodzina alkoholika
czesto nei ma nawet swiadomosci, ze jest wspoluzalezniona. poczytaj o dda np.na www.dda.pl ,

Gość rosołek -
o ludzie dziewczyno- współuzależnienie nie oznacza picia - masz neta to sobie poszukaj wiadomości na ten temat .Zrobisz jak zechcesz -jesteś dorosła - ale uważam, żę maż ma racje nie zgadzająć sie n kontakty dziadka z dziećmi .Co do Ciebie - nie ma prawa Ci tego narzucać.

Gość Nigdy nie pozwolilabym na to
by moje dzieci mialy kontakt z pijanym dziadkiem, tylko i wylacznie wtedy gdy jest trzezwy.

Z tego co przeczytałam to nie chodzi tylko o kontakty z dziećmi ale też o kontakty autorki z własnym ojcem a to nie jest w porządku.

Gość biela
Mój mąż ma prawo zabraniać moim dzieciom kontaktów z dziadkiem? tylko jak ja mam to synowi wyjaśnić? ojciec miał 6 lat przerwy bez żadnego leczenie. Jego ponowne pijaństwo zauważyłam kilka miesięcy po swojej wyprowadzce:(.

Gość biela
* mojej

Gość rosołek -
to nie są Twoje dzieci - tylko Wasze dzieci - ale jeśli będziecie je traktować przedmiotowa ,tylko po żeby pokazać " kto tu rządzi " - to wyjdzie tylko z krzywdą dla wszystkich

Gość synowi powiedz ze dziadek
narazie nie moze sie z nim spotkac i nie mow za wiele :)

Gość po tym jak się wyprowadziłaś
twój ojciec zaczal na nowo pic? moze robi to z tesknoty za toba i wnukiem? pewnie brakuje mu kogos bliskiego, pewnie ma zal do twojego meza ze zabral mu corke i wnuka porozmawiaj z ojcem i powiedz by udal sie na leczenie, popros tez meza by rowniez z twoim ojcem udal sie na rozmowe do psychologa bo obydwaj maja do siebie wzajemny zal

Gość i co rteraz zaczneicie
wmawiac autorce, ze to przez nią pije? tak mysli typowe dziecko DDA, że jest winne temu za co tak naprawde odpowiadaja dorosli ludzie! bo w koncu jej ojciec jest dorosły! to najturalna kolej rzeczy, ze dzieci odchodza z domu i zakladaja swoje wlasne rodziny!!!

rosołek - " to nie są Twoje dzieci - tylko Wasze dzieci - ale jeśli będziecie je traktować przedmiotowa ,tylko po żeby pokazać " kto tu rządzi " - to wyjdzie tylko z krzywdą dla wszystkich " twoje wypowiedzi mnie osłabiaja!!!! wlasnie to sa ICH dzieci wiec dlaczego ma byc tak jak sobie wymyslil mezus???

"Mąż cały czas utwierdza mnie w tym że martwi się o mnie i o dzieci! a ojciec mimo swojej choroby doskonale się sprawdził! tylko ciężko mi przekonać męża do tego że tata jest wspaniałym człowiekiem. Kocham ojca! i nie wiem dlaczego nazywacie to współuzależnieniem?mój synek też jest bardzo przywiązany do dziadka! a ja czuje się w obowiązku by tacie pomóc! " Boze biela masz cudownego ojca, twoj syn ma cudownego dziadka za ktorym teskni i ty masz zamiar sluchac jakiegos tyrana????? Co z tego ze mowi ze to dla twopjego dobra i ze sie martwi o ciebie???powiedz mu ze dla ciebie wazne sa spotkania z ojcem ze nic ci nie grozi i zeby wyluzował bo sie chyba za bardzo nakręcił!!!

Gość no właśnie a może daj mu
wnuka choc na weekend moze to ograniczy picie twojego ojca :(

Gość w zyciu bym nei dala
dzicka na weekend pijącemu ojcu bo niby skad mam wiedziec czy w trakcie sobie nie wypije?! nie ma to jak uzywac dziecka jako "antidotum" na alkoholizm, oj jacy wy naiwni jestescie.

Gość Wy sobie nie zdajecie sprawy
co robicie, mowiac by mu dala dziecko na weekend! moze siec starac i w ogole ale czesto jest tak, ze w pewnym momencie chec siegniecia po alkohol staje sie silniejsza niz odpowiedzialnosc za cos i wtedy alkoholik przestaje logicznie myslec. nieraz zostawia dom, dzici i idzie bo "musi sie" napic!

Gość no tak nasza droga majeczka
z ojca alkoholika robi cudownego, do rany przyłóz tatusia a z męża autorki tyrana i to zaledwie po kilku (wiadomo, ze subiektywnych) postach autorki.

Gość no właśnieee
Tylko ze autorka rzeczywiscie ma dobrego ojca, uwazam ze nawet powinna zaufac ojcu i zostawic u niego synka na caly weekend. On wtedy nie bedzie mial czasu na picie bo zajmie sie wnukiem:)

Gość do no wlasnie
to chyba nie mialas do czynienia z alkoholikiem, że masz takie naiwne myslenie...