Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bcone

anoreksja !1

Polecane posty

czy sa tu jakies anorektyczki chce sie dowiedzic jak ta choroba sie zaczyna i czy aa jste przyjaciółka czy wrogiem samam ograniczam jedzenie czasem do 0 i mam chopla na punkcie kalori ale nie chce w to wpasc jak sie to zaczyna i w ogóle i prosze nie usuwać !!!!!!!!!!11

Gość momolo
ja mam problemy z jedzeniem, ogólnie ostatnio nie czuję wogóle głodu. Dziennie jem albo trochę zupy tzn takiej wody samej, bez niczego albo jakąś kanapkę i piję wodę i jem tic taci. Nie wiem czy u mnie tez objawia się anoreksja? Bo to nie jest tak że ja się ograniczam po prostu mi się nie chce jeść, nawet słodycz, a kiedyś je uwielbiałam.

Gość onaona1
Anoreksja jest okropna! sama prawie na nią zachorowałam

nie no ja mam ochote newet ale wiem ze przez to zgrubne a nie chce wiec sie przymuszam powoli naet uczucie głodu stało sie przyjemne no chyba ze sobie to wmówiłam ale boje sie ze zostane anorektyzcka czego nie chce

Gość onaona1
prawie, bo się ocknęłam , że to co robię nie jest dla mnie dobre .... I znajomi mówili że tak okropnie wyglądam z tą chudością ... to było jakieś 4 lata temu

Gość onaona1
a ile masz wzrostu i ile ważysz?

ale jak sie zaczeło tylko odchodzanie doproadza do tego

Gość onaona1
przede wszystkim odchudzanie doprowadziło .... Nie odchudzaj się dziewczyno!!!

Gość onaona1
To masz wagę prawidłową , więc po co się odchudzasz????

Gość Zosiassia
To ja Ci już współczuję :/ Nawet nie mogę tego słowa wypowiedzieć.. anoo ! blee :/ Przez presję rówieśników jadłam przez półtorej roku odrobinkę jedzonka i uważałam, że grubnę przez to niemiłosiernie:/ katowałam się i potem byłam płaska jak decha. Ja miałam "lekką" anoreksję - o ile da się to tak nazwać, bo całe szczęścia wisiała nade mną rodzina i dzięki niej się opamiętałąm. Z wagi 67kg przy wzroście 160cm schudłam do 52. I to była okropność. Odmawiałam sobie wszystkiego liczyły się tylko ćwiczenia i satysfakcja, że to JA decyduję o moim ciele.. U mnie objawiła się właśnie tą nieustanną presją i płaczem, gdy musiałam cokolwiek zjeść. Gapiłam się na zdjęcia modelek w rozmiarze XXS i chciałam być taka sama jak one.. Ale to całe szczęście minęło :) obecnie mam nawet za dużo ciałka ;d ale wiem, że w pełni kontrouję samą siebię :) Więc można powiedzieć, że nie zagłębiłam się- to były początki.. Więc w pore opamiętaj się dziewczyno !

Gość ewelinaBydgoszcz
przechodziłam i przechodze i bede przechodzic ane mam juz tego dosssc...

moze waga praidłowa ale wyglad nie ten i nie jest tak pieknie jak wskazuja cyferki i nie wpadne angorksje przez odchudzanie

Gość OlaJemioła_
ja zachoruje na nią.. mam 174cm i waze poki co 56kg ,ale doprowadze sie przysięgam do takiego stanu,az wyląduje w szpitalu ,moze wtedy sie wszyscy obudzą ...rodzice ,niektorzy znajomi ...a moze nie ..to trudno czas zejśc z ego pojebanego świata,czas na mnie..

ola to nie chodzi o to by umze chodzi o swoista doskonałosc nie mo ze chcesz odejsc z tego swiata!!!!!!!!!

Gość ja się też tak
chciałam odchudzić i wpadłam w obsesję,schudłam a czułam się gruba i tłusta :( więc dalej się odchudzałam, nie doprowadziłam się do stanu kościotrupa,bo się jakoś z tego otrząsłam,ale niestety organizm zaczął się sypać :( i do tej pory są tego skutki :( problemy hormonalne ( w tym nadmierne owłosienie :o ) zęby - masakra :( nie polecam nikomu

ostatnio widziałam reportarz o ludziach zyjacych na pograniczu głodówki sa zdrowi młodsi i zyja dłuzej poniewaz zawarty w zywnosci wolny rodnki nie jest w nadmiarze w organizmie co powoduje leprze samopoczucie to powyzej wiec jedzmy mniej i bedzie lepiej

Gość OlaJemioła_
powiem tak ... od wakacji mam obsesje na punkcie odchudzania bo mylalam ,ze jestem gruba i zawsze marzyło mi sie mieć wygląd modelki ... schudłam 3kg,ale wtedy wazylam z 57kg ...mowili mi ,ze wyglądam strasznie,ze kosci mi u góry widac i taka blada i w ogole.. śmieszne,ale podobały mi sie te komentarze,szczegołnie po powrocie do szkołyu kiedy pani od w-f przy wszystkich powiedziala,ze jak nie zaczne jeśc to zrobi ze mną porządek i ze wygladam juz gorzej niż wieszak :] wszystkie spojrzenia na mnie.. ok grała dobra mine do złej gry ,ale wtedy sie ze mnąo bchodzili wszyscy jakos tak łagodniej,rodzice sie zaczeli martwic ,na rozmowy mnie brać ,poszłam do psychologa(ale w sprawach rodzinnych za plecami rodziców.. ta pani powiedziala mi,ze nienawidze siebie i mam problem z przełykaniem i jeszcze troche nie bede chciala w ogole buzi otwierac) wystarszylam sie zaczelam znowu jesc .. teraz znowu mnie obsesja naszła i czuje,ze zbliża sie ten decydujacy dla mnie moment.. jak sie upre to nie ma bata juz mnie nikt z tego nie wyciągnie ..chcieli to mają,a jak ich to nie będzie boleć to trudno,ja przynajmniej przestane czuć..Mam za 5miesiecy 18lat . :]

nie no nie moze byc az tak zle idz do psychologa albo cos nie mozesz chciec sie zbaic!!!!!!!!!!!! i to w dodatku w taki sposób

Od odchudzania maleją piersi więc tam powodzenia jeszcze w kolejny kompleks wpadniesz powinnaś trochę przytyć i przerobić to z tali na biust lub pośladki :D

no wiesz ale cwiczenia nie zawsze pomagaja tak jak bys chciała

własnie wyrzuciłam obiad do kosza na szczescie nikt sie nie kapnoł

Gość zgrubne hahaha
mowi sie przytyje a tak poza tym ile masz dziecko lat?? 15-16 czy moze mniej?? kazdej nastolatce wydaje sie ze jest gruba to jest normalne w tym wieku za kilka lat dojrzejesz do tego. a poza tym tak wlasni8e zaczyna sie anoreksja albo bulimia masz normalna wage a robiac tak na pewno wpieprzysz sie w anoreksje albo bulimie jak masz zamiar dalej tak postepowac odezwij sie za jakies 2 lata i powiedz ile wazysz albo sie odezwiesz albo nie bo to cie zniszczy

ale jedzenie małych ilosciach słuzy zdrowiu a nie naodwrut mała głodówka a pozniej owoce warzywa i czegochceic wiecej

Gość agnieszka1111
heh sama miałam i wspominam ten okres jako najgorszy!!! dziekuje mojej mamie ze w koncu do mnie przemówiła ( po wielu staraniach). to jest okropny czas.... w moim przypadku to wyglądało tak : - myslałam tylko o spalaniu kalorii wiec ćwiczyłam, strasznie dużo spacerowałam, jadłam tylko płatki owsiane z rodzynkami i jakieś warzywa - dużo sie uczyłam, chciałam mieć jak najlepsze wyniki ( to do mnie niepodobne) - olewałam swoich znajomych, praktycznie odizolowałam sie od nich - byłam od tego całkowicie uzależniona, liczył sie tylko wyglad... choć to bez sensu bo i tak nie miałam 'ciągot' do mężczyzn... i zdałam sobie sprawe że to jakaś paranoja... dziewczyno!!! wiem ze to trudne ale przejdzie, zobaczysz i musisz zmienić sposób myslenia. bo anoreksja i te wszystkie paranoje mieszkają w twojej głowie!!!!

Gość gyerth
Ja też odkąd pamiętam jestem na diecie....moja najniższa waga to 48 kg. przy 173 cm wzrostu....Jem bardzo mało...dobrze czuję sie z lekkim uczuciem głodu...

ale ja nie mam anoreksji ile mam to powtarzac i nie mam zamiaru tak zyc cały czas chce poprostu znienic nawyki zywieniowe gylko tyle ze zaczynam od głodowki i oczyszczenie .chciałam sie dowiedziec jak dochodzi do anoreksji a nie zebyscie mi ja wmawiali

jak dla mnie to jest przyjemne uczucie ssanie w zoładku nie wiem moze sobie wmawiam ale tak jest