Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pani balonowa

jakie kosmetyki dla noworodka ??

Polecane posty

Gość pani balonowa

Hej dziewczyny, powiedzcie jakich kosmetyków używałyście u swoich nowo narodzonych pociech?? Co do pupy? Jaki krem do buzi? (ja urodzę na wiosnę więc pewnie jakiś z filtrem) a co ze skórą? oliwka? czy może coś innego? Dzięki za ewentualne odpowiedzi :)

Ja kupilam kosmetyki Nivea: mydelko dla niemowlat, krem do pupy, krem na na odparzenia, oliwke, chusteczki.

chusteczki do pupy bambino, mydełko tez, krem oilatum do kupienia w aptece, na pupke alantan, sudokrem jesli sie odparzyła to make zimniaczana poprostu. buzie smaruje tez kremem z bambino..no ale jesli rodzisz przez lato to musisz miec z filtrem. oliwka na ciemieniuche. mi odradzali zeby smarowac dziecko całe oliwka..lepiej jakis krem nawilzajacy. ja jestem bardzo zadowolona z oilatum. poleciła mi go połozna.

Gość ANITKA300
ja uzywam glownie kosmetykow nivea sa dobre jakosciowo poza kremem do pupy bo ten kupilam bepanten bardzo polecam a jesli chodzi o nawilzanie oliwka czasem smaruje ale jak starszy syn mial alergie na oliwke nacieralam go parafina tak w szpitalu zalecili jest dobra bo szybko sie wchlania.a jesli chodzi o chusteczki nawilzajace polecam pampersa bo nivea sa dla mnie malo nawilzone

Gość edytar
od pierwszych dni: oliwka johnson baby, krem na odparzenia sudocrem lub beavita, płyn do kąpieli bubchen i tyle, im mniej tym lepiej.

Gość edytar
acha husteczki mam cleanic,

Gość pani balonowa
Dzięki bardzo :) A może zna któraś z was jakiś sprawdzony krem do buzi z filtrem chyba powinien być spv50 ???

Gość mama klaudii
my uzywamy płyn do kapieli ,balsam i mydełko , szamponJ&J krem do twarzy bambino

Pytaj w aptekach, Ja uzywam tylko serii Oilatum, ale chyba nie maja nic z filtrami. Nie musialam oliwkowac glowki, jak kapalam dziecko w emulsji, nie musialam kremowac, balsamowac itp. zero problemow ze skora. Do buzi krem tez tego producenta. A z filtrem mialam zagraniczny krem , ktorego nie da sie kupic w Polsce. Teraz mala ma 18 m wiec mysjemy sie mydelkiem bambino, szamponik tez taki. Czasem wykapie ja w emulsji Oilatum, tak raz na tydzien.

nie polecam j&j, u nas była po nich mega wysypka... najlepsze kosmetyki jakie miałam to cleanic kindii, chociaż wtedy jeszcze nazywały sie dzidziuś, polecam

Gość strzykawkaaaaaaa
ja używam kosmetykow z serii bambino. Małą przez pierwsze 3 mies myłam wodą z płynem do mycia z rossmanna (babydream) teraz używam mydełka bambino. Oliwkuję również oliwką bambino do pupy używam kremu bephanten -nie wiem czy tak sie pisze