Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majeczka87

W OCZEKIWANIU NA WYMARZONE 2 KRESECZKI - POCZĄTKI STARAŃ

Polecane posty

Gość gość
Ola wlasnie nie mogę ledwo ide mam dreszcze ale szybko skoncze i wroce po 3 lub 4 godzinach asia

Gość Moniaa8911
Witajcie dziewczyny przypadkiem trafiłam na to forum mam 26 lat(za miesiac ) choruje na tarczyce od kilku lat prawdopodobnie jest to skutek pierwszej ciazy.Mam synka 5 letniego i poł roku temu podjelismy z męzem decyzje o drugim dziecku kiedy doszłam do odpowiedniej normy TSH i moja Endokrynolog powiedziała ze juz moge starac sie o dzidzie nawet powiedziała mi co robic zeby zajsc.Przez pierwsze 4 miesiace chyba za bardzo chciałam i nic z tego nie wyszlo poza tym strasznie mialam rozregulowany okres potem miesiac przerwy mielismy bo maz duzo pracowal i teraz jestem w ciązy 6 Tydzien:) po 4 nieudanych próbach doszłam do wniosku ze nie bede sie starac na sile co ma byc to bedzie i udalo sie po poł roku są 2 kreseczki:)

Gość gość Ola
Kurczę, ja właśnie wczoraj wytrzymałam 3 h w pracy i sie zwolnilam. Trzymaj sie i sie nie przemęczaj. Mnie w ogóle strasznie prawy jajnik boli, a po owulacji (jesli byla) jest juz kilka dni. Nigdy przed okresem mnie jajnik żaden nie bolal, tylko podbrzusze ogólnie pobolewalo przed samym okresem. No i sutki strasznie pieka, ze nawet ich nie dotykam. Kurde a jak jednak sie udalo... A w mojej sytuacji lepiej, zeby na razie sie nie udalo, bo moglyby być problemy... Wole poczekać dluzej na ciążę, ale miec za to pewność , ze wszystko jest dobrze. Wiadomo ze bardzo bym chciała szybciej i żeby mimo wszystko bylo dobrze, ale rzadko tak jest. Jestem w takiej dziwnej sytuacji z jednej stronie marze o ciąży, a z drugiej wiem, ze byłyby problemy na pewno. Ehhh :/ po prostu za tydzień okres, wyleczenie porządne, a za kilka miesięcy ciąża :) tak bedzie :)

Gość gość
Monia jestes kolejnym dowodem na to, ze wyluzowanie pomaga. Tylko powiedz jak to zrobiłaś? Wmówiłaś sobie, ze nie chcesz zajść, czy rzeczywiście tak bylo? No i robiłaś cos, zeby uregulować cykl?

Gość gość
Monia czyli z moim tsh, a wynik to 3,2 nie mam szans na ciążę? W poniedziałek idę do endokrynologa I wtedy się wszytskiego dowiem, jednak niepewność mnie męczy. Sali

Gość gość Ola
Sali nie przejmuj się na razie. Czasem jest tak, ze ze zlymi wynikami kobiety zachodzą a te zdrowe starają sie latami. Wiec sie nie nakręcaj. Idziesz do endo wuec z nim pogadaj i będziesz wiedziała jak jest, a jesli jest zle to naprawisz to lekami i tyle

Gość gość
Ola ja bylam dwie Godz w pravy jesy mi nie dobrze najgorsze ze lwkow nie moge ide spac wymiotowalam co 10 minut w pracy Asia

Gość gośćmajka
Dziewczyny, czy możliwe jest zagnieżdżenie zarodka dwa dni przed miesiączka? Mam nieregularne miesiączki więc płodne wypadają różnie, czasem sama nie nadążam. Robiłam test 4 dni przed miesiączka a ona ma być 29 listopada. Wyszedł negatyw. Pomożecie?

Gość gość
Dziewczyny mam takie pytanie są tu jakieś kobiety co się starają o dziecko czy juz tylko same w ciąży?

Gość gość
Majka mozliwe skoro masz nieregularne cykle. Gosc sa

Gość gość
Ola, olenika, sali, Agata. Czy ktoś jeszcze, bo nie pamiętam? Wpisywać sie :)

Gość Moniaa8911
MI przy Tsh ponad 3 mówiła ze moge zaczac sie starac.Zawsze mialam regularny okres dopiero jak zaczelismy sie starac to jeden miesiac dostalam tydzien wczesniej kolejny tydzien pozniej juz wtedy sie cieszylam ale test byl negatywny.Po 3 miesiacach mialam kontrole u endokrynolog i wynik tsh 2,3 powiedziala ze z takim wynikiem nie powinnam miec zadnych problemów i powiedziala ze jak zaczną sie dni plodne to starania co dwa,trzy dni i po mam nie isc do toalety za szybko tylko polezec w lozku.Przy pierwszym dziecku 2 miesiace odrazu szlam do toalety a potem ktos mi to powiedzial i nie poszlam i bylam w ciazy odrazu. teraz mimo choroby za drugim razem po zastosowaniu tej "metody" Pytacie czy juz nie chcialam..Oczywiscie ze chciałam tylko wczesniej robiłam to na siłe bo juz chciałam byc w ciązy po 4 nieudanych miesiacach i jednym calkowitej przerwy powiedzialam sobie jak bedzie to bedzie nic na siłe postanowiłam sie wyluzowac i jest:) Znam tez takie przypadki ze ludzie starali sie latami bo mieli blokade a jak doszli do wniosku ze chyba nic z tego nie bedzie i olali sprawe to potem kobieta była w ciązy. Kazdy organizm jest inny.Ja czułam w tym miesiacu ze cos sie swieci ale nie chciałam robic sobie nadziei az do testu.Pierwszy moj objaw to byl brak wyprysków na twarzy które zawsze mialam przed okresem w tym miesiacu nie pojawily sie tak samo mialam przy pierwszej ciazy,bol piersi i powiekszenie nigdy mnie tak nie bolaly i zmeczenie.Zycze wszystkim starajacym powodzenia:)

Gość gaga11111
Monia cos w tym jest zeby po stosunku nie isc do toalety tylko leżeć z podniesionymi nogami.. Ja tak robiłam i udało sie :) moze to tez wina castagnusa bo w drugim miesiącu brania go zaszłam. Sali tarczyce wg mnie masz za wysoka idź jak najszybciej do lekarza bo to pewnie ona blokuje zajście w ciąże. Ola moze tez zrób sobie tsh dla pewności :) kurde ale mam humory dzisiaj... Jestem nie do zniesienia.. Ehhh..

Gość gość
Gaga ja tez w drugim miesiacu zasxlam w ciaze jak bralam castangus. A ze mna nadal ciezko katar goraczka wymioty i ból gardla. Ale maz mi poprawil humor dal mikluczyki od swego samochodu i wykupil ubezpieczenie na mnie pomimo ze mialam tu nie jezdzic ale doszedl do wniosku ze jak dziecko sie urodzi to auto sie przyda poprawil mi troche humor ale i tak zle sie czuje i wygladam jak potwor nie dam rady nic jesc oprocz ponaranczy. Ktore ibtak zwymiotuje asia

Gość gość
Dziewczyny, którym się udało, jakie byly wasze pierwsze objawy? I przede wszystkim kiedy się pojawiły? Wiem, ze niby pojawiają się w dniu okresu, ale czułyście cos po samej owulacji? Czy kiedy najwcześniej? Pozdrawiam. Anka

Gość gość
Witam chciałam spytać czy może te które już zaszły w ciążę miały tak że od owulacji pobolewał je brzuch ,bo ja tak mam a okres dopiero 8 .12

Gość gość
A jak z piersiami/sutkami?

Gość gość Ola
Mnie to tak sutki bola, ze wytrzymać nie mogę, taki ostry bol jakbym je nożem pocięła. Do tego swędzą. Zawsze mnie piersi cale bolały przed okresem, a sutki nigdy. Ale nie, nie nakręcam się, z reszta musze sie najpierw wyleczyć. Mysle, ze za jakiś tydzien bedzie okres, a potem do roboty :) dziewczyny ja juz wytrzymać nie mogę, gardło przeszlo to teraz straszny katar mam, non stop mi leci z nosa :/ dość mam :/ ludzie dzis imprezują a ja leze :/ macie jakies dobre sposoby na katar oprócz kropli czy tam leków?

Gość Gaga1111
Ja w sumie oprócz powiększonych piersi nie miałam żadnych objawów. Asia niezle Cie wzięło zdrówka dużo!! Ola wpuść sobie sok z cytryny do nosa powinno trochę pomoc ale z katarem to tak ze niestety sam musi przejść trzeba czekać :) ja tez dziś nigdzie nie wychodzę siedzimy w domku i oglądamy tv :) stare dziadki z nas :p

Gość gość Ola
Nie słyszałam o tym :D dzieki, spróbuje :D my też w domu przed tv, a miało być inaczej :/ jak pech, to pech

Gość ewbela
Hej jestem:) troche pozno. Dziewczyny ja nie lezalam z nogami do gory ale nie chodzilam odrazu do lazienki a czasami nawet mi sie przysnelo:) Asia widze ze cie calkiem dopadlo? ja duzo pilam herbaty i lepiej sie czuje. Nawet brzuch mi dzis nie dokuczal. Gaga my tez jak dziadki aby tylko w domu polezec:) Witam nowe kolezanki. Sali Ola i Oleńka co u was?

Gość gość
Hej kobietki co tam u Was, jak weekend? My byliśmy u znajomych oczywiście były też dzieci, znajomi mają dwie wspaniałe córki. Pytali jak u nas czy planujemy, my mówimy ze tak ale są małe problemy i mówiliśmy im ze maja dwie wspaniałe i jeszcze chłopiec by się przydał. Oni stwierdzili ze jak nam się uda to i oni się postarają. U mnie jakiś inny cykl się szykuje bo @ był tylko 5 dni, a zawsze mam 7 ostatnio to nawet chyba 8 było a tu taka niespodzianka. Juz oczywiście męża zwerbowalam do działania, chociaż mysle ze się nie uda przez tarczyce. Sali

Gość gość
Sali a masz jakieś objawy niewłaściwego poziomu tarczycy?

Gość gość Ola
Hmmm co u mnie. Gardło juz nie boli, tylko strasznie z nosa leci. Mam nadzieje, ze do jutra bede zdrowa. A ogólnie to jest u mnie 30 dc, sutki pieką strasznie, nawet jam dotknę przypadkowo. Strasznie sa wrażliwe. A tak ogólnie to nie czuję nic, jajniki juz nie bola, tylko czasem któryś zakuł. Mysle, ze za jakiś tydzień dopiero będzie okres. Zawsze bola mnie piersi tydzień przed, a teraz sutki tylko. No i mam straszna ochotę na słodycze. Ogólnie humor dziś kiepski, moze dlatego ze weekend sie konczy, a ja do konca nie wyzdrowiałam i znów będę się męczyć :/ masakra :/

Gość gość
Ola a może jednak się udało :) trzymam kciuki. Kuruj sie, mi tez przykro ze weekend sie konczy. Te przyszle dwa tygodnie beda u mnie meczace :( .Gość nie mam żadnych poza sennościa, non stop bym spala. Myślę że to bardziej z przemęczenia organizmu niż od tarczycy bo w weekend nadrabiam spanie i lepiej jest. Mam ochotę funkcjonować i góry przenosić. Prowadzę bardzo intensywny tryb życia, oprócz tego studiuje i non stop uczelnia, praca, porządki domowe i nawet nie mam chwili na pomalowanie paznokci. Sali

Gość gość Ola
Sali, ja ostatnio tez tak funkcjonuje, na nic nie mam czasu a i w ten weekend nawet nie odpoczęłam, bo zle sie czułam i spać nie mogłam. Ale za tydzień bedzie lepiej:) a czy sie udalo, bardzo w to wątpię, gdyż sutki tez bola przed okresem i nie nakręcam sie w ogóle. A moze ja też mam coś z tarczyca, sprawdzę to jak bede miala czas. Tylko kiedy robic badania przy dłuższych cyklach? Dzus mam 30 dc to juz pewnie za późno. Chociaż jak owu prawdopodobnie mialam 25 dc to moze jeszcze zdążę teraz, no chyba ze dostane okres. Moj organizm to jedna wielka zagadka. W ogóle tak sobie mysle o świętach i boje się ich. Mialam nadzieje, ze do swiat bede w ciąży, a tu nic. Na pewno rodzina bedzie pytać, zwłaszcza teściową. Juz mnie to tak denerwuje :/ przez tę babe czuje presje. A to mi na pewno nie pomoże. Z chęcią bym tylko do moich rodziców pojechała, ale niestety, teraz jest tez nowa rodzina

Gość gość
Ola trzymaj kciuki za to aby się udało.ewbela a no dopadli mnie dzisiaj już lepiej trochę jej więcej gardło nie boli za to mam katar i kaszel. A wymiotuje jak opętana myślę że należeli do tych co maja i mdłości i wymioty ale trzeba poczekać. Asia

Gość gośćmajka
Kochane. Od dwóch dni czułam, że coś się u mnie dzieje. Natomiast mogą to być tylko bóle pod rusza i piersi Przed @. Dziś jest 29, @miał przyjść a do tej pory nic. Dalej tylko nabrzmiale piersi delikatny ból brzucha i Dolnego odcinka kręgosłupa. Nie wiem czy robić kolejny test, Może się tylko nakręcam.. Skoro ten sprzed terminu @ negatyw. Jak myślicie? Szansa jest?

Gość gość
Majka zawsze jest szansa, ja bym zrobiła :) ostatnio jak ja dostałam to był 29 dzień cyklu, przeważnie mam 28 i juz chciałam test zrobić przygotowałam wszystko a tu @ :). Fajnie ze juz się skończyła, nowy cykl nowe nadzieje. Ola zbadaj to jak najszybciej. Będziesz wszystko wiedziała, wiesz ja również czuje presję ze strony teściów ostatnio pytali mnie jak wyniki i stwierdzili ze nie jest tak zle, żebym nie panikowala, nic im nie mowie ze o ciąże chodzi, a ze boje się ze rodzinnie bede miała problemy z tarczyca i nie chce leków brać. Oni oczywiście ze panikuje i ze przesadzam, powiedziałam im ze jak tak to narazie wnuków nie będzie i trochę się uspokoili. Sali

Gość gośćmajka
My kobiety chyba wszystko chcemy mieć na już i ciężko z cierpliwością. Może powinnam poczekać i dopiero działać. Jakoś nie byłabym tak na bieżąco bo nigdy nie rodziłam i nie miałam tego w głowie. Stosunek odbył się tego dnia gdzie pojawienie się śluzu było obfite i trwało może jedne lub dwa dni dłużej po zbliżeniu.Myślałam bardziej o rozwijaniu się zawodowym ale lepiej wiedzieć wcześniej a że pracuje w przychodni jako fizjoterapeuta mam styczność z promieniowaniami. lepiej nie szkodzić.