Gość gość Napisano Listopad 30, 2015 ale wy żałosne jesteście, takie młode i już dziecko chcą. A co z przyszłoscią? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 30, 2015 Gosc zalosne? To chyba ty jestes zalosna lub zalosny skoro uwazasz ze kobiety ktore decyduja sie na dziecko w mlodym wieku takie sa. Ja uwazam ze jesli kobieta zajdzie w ciaze mlodo ma lepszy kontakt Dzieckiem nie maja duzej przepaści wiekowej a co z tego wynika lepiwj sie dogaduja. Maja wiecej sily i cierpliwosci na maluszka. Dla niektorych kobiet nie liczy sie kariera za wsZelka cene a z dzieckiem tez mozna sie rozwijac zawodowo miec przyszlosc i o wiele lepsza niz bez niego. Nie zaluje swego wyboru mimo ze mam 21 laat jestem w ciazy i zycze tego kazdemu aby za pono sie nie obejzal.asia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość ola Napisano Listopad 30, 2015 18.05, skąd wiesz po ile lat mamy? No i jaki przedział wiekowy to wg ciebie młodość? Bardzo jestem ciekawa twojej teorii :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 30, 2015 Asia przejdą wymioty:)czasem tu te wypowiedzi są masakra jakaś zazdrośnica zapewne siedzi i pisze:)a mnie jakoś głową boli chyba nic nie można wziąść a macie jakaś rade po czym może przejść ból głowy?bez tabletek oczywiście Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 30, 2015 Gosc na bol glowy biore zimne oklady bądź smaruje olejkiem kamforowym lub mascia eukaliptusowa nie szkodzi a mi pomaga. Asia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Ola Napisano Listopad 30, 2015 Tez mysle, ze to zazdrośnice siedzą i wypisują, ale patrzcie ile one jadu w sobie maja...az żal na to patrzeć... No trudno. I śmieszne jest to, ze one mysla, że się tym przejmujemy, albo ze zmienimy swoje życie i plany pod wpływem ich komentarzy :D wiecie co dziewczyny ja juz slabo sie czuje, okres sie zbliża. W ogóle wczoraj caly dzień jadlam raz czipsy raz czekoladę, dzus mnie brzuch boli a dalej to robię :/ nie moge się powstrzymać. Za tydzień pewnie zatestuje, ale ten cykl to raczej poszedł na straty :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 30, 2015 Ola troche optymizmu moze akurat sie udalo? I bedziesz nam pisac o swoich dolegliwościach takoch jak ja mam trzymam kciuki asia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 30, 2015 hej ola ja też jadłam chipsy raz chipsy raz baton itd tez myślałam że okres wypryski miałam na twarzy itd a zrobiłam test i się sama zdziwiłam dzięki za poradę musze kupić tą masc:)dziewczyny strasznie się boje o ta ciążę by tylko zakończyła się dobrze :)wam też tego zycze:)a tym które się starają szybkiego zajścia pod choinke:)te forum zaraża:)mnie one też zaraziły :)hi hi wiec oby i wyście tez byly:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 30, 2015 Gosc ja jadłam chipasy a za chwile mleko skondensowane te w puszce a teraz efekt tego jest u mnie w brzuchu i powoduje moje zle samopocUcie ola wiec moze u ciebie tez jest Już lokator asia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 30, 2015 no właśnie Asia może u Oli tez juz coś jest:)a wymioty mina mnie juz tez mdli ale jeszcze nie wymiotuje ale czuje ze to się zbliża dużymi krokami:)a tak ogólnie to Ewa jestem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 30, 2015 Ewa ja sie strasznie czuje jakbym hektolitry wodki wczoraj wypila i dzisiaj mam kaca i jestem jes,cze pijana. Mam te wymioty sa straszne a jeszcze zaraz maz wraca z pracy i bedzie pilnowal abym obiad jadla a ja zwyczajniebboje sie zjesc bi zaraz wiem co bedzie i czuje takie zawroty w glowie tez tak mialas? To chyba 7 tydzien u mnie a jak pomysle ze do 12 badz 14 tak moze byc albobnie daj Boże do konca to juz wiecej dzieci miwc nie bede asia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćmajka Napisano Listopad 30, 2015 O jacie, taki długi tekst do was napisałam a przeszły dwa słowa:) jak samopoczucie? Nadzieje wzrosły? Są jakieś nowe szczęśliwe mamy? Jeśli tak to serdecznie gratuluję:)!!! U mnie nadal cisza, @dwa dni spóźnienia, od stosunku dni 12 minęło, oprócz tego negatywnego testu sprzed @ nic się nie zmieniło. Piersi dalej bolą, brzuch pod pepkiem czasem bolo i rozchodzi się na boki.. Czekam dalej :d Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 30, 2015 Majka trzymam kciuki abys ujrzqla na tescie dwie kreski u mnie bylo widac juz przed okresem cztery dni cienkie kreski asia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 30, 2015 majka ja też trzymam kciuki:)no Asia miałam tak ale to minie ja bym też już nie chciała dzieci tylko ze pierwsza ciąża zakończyła się krytycznie i dlatego walczyliśmy dalej wiec będę matka dwóch dzieci ale jedno juz jest w niebie ale mam nadzieje ze te drugie urodzi się i będzie z nami:) wiec bardzo się boje ale miłość jest silniejsza i myślę że będzie ok:)Asia fajnie ze można z kimś popisać majka oby byłaś w ciąży życzę Ci tego:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Ola Napisano Listopad 30, 2015 Ehhh dziewczyny, kochane jesteście, ze trzymacie kciuki, ale ja wiem, ze bedzie okres, wątpię, ze mi się uda z takimi długimi cyklami zajść, bede pewnie musiała najpierw uregulować hormony. W ogóle przedwczoraj sutki mnie strasznie piekly, wczoraj juz trochę, a dzis nic nie czuje... A powinno do okresu sie trzymać albo być coraz gorzej. Ale podejrzewam, ze jeszcze zaczną mnie piersi bolec. Wiecie co, ja nie to, ze mysle pesymistycznie, po prostu nie chce sobie nadziei robic niepotrzebnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 30, 2015 Ewa wspolczuje ci bardzo z powodu straty. Ja tutaj jestem bo sie zzylam z ewbela gaga olami dwoma i czwkam az dolacza do nas szybko. Pewnie dlatego nie szukam innego forun gdzie by mnie przyjeli bo tutaj cuje sie jak u siebie z dziewczynami wien ze mogę ba nie liczyc. Asia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 30, 2015 Asia teraz np. powiesiłam pranie i po płynie do płukania tkanin mnie zaczęło mdli masakra....:)juz się zaczyna :)mój mąż też za chwile wraca i tez będzie pilnował czy jem:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 30, 2015 fajnie e te forum:) aha dziewczyny a co do długich cykli to zajdzie cie ja miałam od 40 do 45 a jestem w ciąży wam też się uda:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 30, 2015 Asia teraz święta a nic nie zjemy bo na wszystko będzie się chciało wymiotywac oby nie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Ola Napisano Listopad 30, 2015 19.38 a robiłaś cos zeby je unormować? Bo ja właśnie nie wiem czy starać się na razie na spokojnie czy latac po lekarzach i lądować im kieszenie... Te prywatne wizyty to mnóstwo kasy, sam monitoring to 100 za jedno sprawdzenie. Ile czasu się starałaś? I robiłaś cos, czy tak po prostu zaszłaś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 30, 2015 ja tez myślałam o monitoringu itd tylko testy miałam owulacyjne nic więcej i jadłam kwas foliowy i chyba remont mi pomogl:)bo ciągle myślałam tylko dziecko dziecko a jak robiliśmy remont to później juz tylko chciałam posprzątać i iść spać i chyba przez ten remont ze tak nie myslalam o ciazy się udało nic nie chodziłam regulować cyklu właśnie chciałam iść w grudniu do lekarza by coś na to poradził ale się udalo:)staraliśmy się 7 miesięcy a ty ile się starasz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 30, 2015 napisałam a nie wyświetliło hej ola nic nie robiłam tylko testy miałam owulacyjne i remont w domu i tak przestała trochę myśleć o tej ciazy:) chciała się wybrać w grudniu by uregulować cykle a się udało samoistnie a ten monitoring to drogi strasznie tez kiedyś chciałam iść i kwas foliowy jadłam a staraliśmy się 7 miesięcy a ty ile się starasz ola? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Ola Napisano Listopad 30, 2015 Ja dopiero czwarty miesiąc i jak mowie o tym lekarzowi, to oni na spokojnie, ze rok się starac. Każdy teraz robiłam testy owu, w ostatni wtorek wyszla druga kreska dużo ciemniejsza niż pierwsza wiec od razu działania :) to byl 25 dc, dzis jest 31, wiec jeszcze tyle czekania... Ja właśnie nie wierze, ze sie uda przez te nieregularne cykle...ale pocieszyłaś mnie :) 7 miesięcy na spokojnie, to bardzo wytrwala bylas, ja to jestem nerwus niecierpliwy:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćmajka Napisano Listopad 30, 2015 Gość, Ola, Asia :) dzięki dziewczyny, z wami raźniej. Nie chce się nakręcac ale byłoby miło, poczekam jeszcze trochę. Nie ma mnie w pl więc betahcg też musi czekać. W tym temacie zielona całkiem jestem..Ale powoli zaczynam wątpić, że dzięki nieregularnym @ dni płodne się przesunely i będzie dzidziuś. Będzie dobrze kochane, grunt to pozytywne nastawienie!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 30, 2015 ola majka życzę wam tej ciazy:) będzie dobrze zobaczycie i uda się nawet przy nie regularnych cyklach:)ja jestem na to dowodem:)głowy do góry kobiety za niedługo do nas dolaczycue:)no 7 miesięcy trochę to jest i tez juz myślałam że nie wyjdzie a jednak :) a jeszcze jak jadły się tabletki bo nie wiem to one też muszą wyjść z organizmu i to też trwa a o pierwszą ciążę się staraliśmy 10 miesięcy to tez trochę ale wtedy brałam tabletki anty wiec może przez to a teraz nie brałam a też dlugo:)wie ja tak mam:) pozdrowionka kochane :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ewbela Napisano Listopad 30, 2015 ja wam zapomnialam napisac ze pilam olej z wiesiołka jeszcze. Asia czytalam ze na wymioty dobty jest imbir gotowany Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćmajka Napisano Listopad 30, 2015 Właśnie cześć z was planuj****ardzo rozsądnie. U mnie to w zasadzie wielki przypadek a może hm nawet niespodzianka. Po zbliżeniu się śmiałam w nieboglosy, że akurat w niepłodne pękła gumka :p hehe ale wcześniej przez antybiotyk mogła się owulacja przesunąć bo akurat wtedy śluz był najwydajniejszy. Ojej sama się nakręcam, ale jestem pozytywnym człowiekiem a dzieląc się z wami jest mi o niebo lepiej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 30, 2015 Ja juz się nie orientuje kto co pisze, fajnie ze tyle nas tutaj jest. Gratuluje nowym osobom 2 kreseczek, a dziewczyny ktorym sie udalo dbajcie o siebie i maleństwa. Ola nam na pewno sie uda, za Ciebie trzymam kciuki. A ja leżę i się grzeje( lampa lecznicza, wyparzanie nóg) poszło wszystko w ruch. Nie dość ze przeziębienie mnie łapie to znowu mam zapalenie pęcherza. Myślę że mąż może mnie infekowac, bo znowu dzień po stosunku mam. A nie ma mowy o jakiś upławy chyba, czy grzybie bo dopiero skończyłam tabsy na upławy i jestem czysciutka. Oprocz tego mocno się ubieram i na bank mnie nie przewialo. Masakra jak boli, oby przeszło do jutra bo mam taki intensywny tydzień w pracy, a wolnego nikt mi nie da :( .Jej nie wiem jak wysiedze. Sali Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Ola Napisano Listopad 30, 2015 A mnie teraz prawy jajnik kłuje, aż na nogę przechodzi. Z tego miala być owu. Nie bolały mnie nigdy jajniki przed okresem, tylko tak środek podbrzusza pobolewał przed samym okresem. A do okresu gdzies tydzień. Nie bola mnie juz sutki w ogóle... Dziwne rzeczy teraz się dzieją, ale podobno każdy cykl może być inny, a na jakiekolwiek objawy to duuuuzo za wcześnie. No i nakręcanie sie czas zacząć :) Ehhhh ogólnie słabo się czuje, wiec to raczej okres. Niech juz przyjdzie i bedzie spokój. Sali z tym pęcherzem to może byc tak, ze to jakas bakteria i tal z mężem si zarazacie. Słuchaj, ja nie mialam żadnych objawów infekcji, a cytologia wykazała, ze sa bakterie jakies i braliśmy z mężem antybiotyk. Wiec nie zawsze to, ze nie ma objawów znaczy, ze nie ma infekcji. Ale spokojnie, w ciąży często ibfekcje sie zdarzają, bo jest zakłócone ph pochwy czy coś takiego a wszystko jest w porządku jak się kontroluje. Dobra, trzeba iść spać. Bol gardla przeszedł, a teraz kaszel meczy :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gaga111 Napisano Listopad 30, 2015 Ola zobacz dopiero 4 miesiące sie staracie to naprawdę mało czasu! Trochę cierpliwości, ćwicz ja cały czas bo przy dziecku z pewnością sie przyda :) i pamiętaj nigdy sie nie poddawaj :) uregulujesz cykle to pewnie będziesz spokojniejsza a moze uda sie nawet bez tego. Natura wie co robi i potrafi działać cuda :) Sali ojjjj współczuje bólu ja raz zapalenie pęcherza miałam i wiem co to znaczy :( u mnie przyczyna było chodzenie na boso po zimnych kafelkach... W zyciu bym sie nie spodziewała ze przez takie cos można sie tego nabawić... Wiecie co brzuch mi zaczyna rosnąć, robi sie okrągły i twardy i na dodatek wciągnąć go nie moge.. Słyszałam ze przy drugiej ciazy szybciej rośnie ale aż tak?.. Masakra jak ubieram obcisły podkoszulek to nie ukryje sie juz ciazy.. A jestem dość szczupła 57 kg, 170 cm a mimo to brzuchol duży.. Ehhh dobrej nocy kochane moje :* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach