Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość limonka.c

poleccie ksiazke od ktorej nie bede mogla oderwac wzroku

Polecane posty

Gość ewa z czarnego lasu
a mi sie podoba "historynka " :p Mongomery i szczerze polecam "cudowne zycie pi" piekna historia. z tych milosnych - list w butelce i ksiazke daniel steel " koniec lata' - cudowny romans .. :)

Gość tym tym ty rym
A ja polecam książkę,tj zbiór opowiadań o miłości, seksie, pożądaniu, rozstaniu itd... Janusz Leon Wiśniewski "Arytmie"...serdecznie kobitki polecam wam...pozdrawiam

Czytałam ostatnio kryształowego anioła i stwierdzam,ze to taki harlekin nieco.Zakonczenie takie groteskowe,ze masaka:P własnie czytam Bikini Wisniewskiego,polecam wciaga jak diabli:)

Gość atramencik123
A ja polecam całą Sagę o Ludziach Lodu M. Sandemo i S. Kinga, np. Miasteczko Salem

"Jeździec miedziany" Paulliny Simons. Wystarczy wklepać tytuł w google, a ilość zachwyconych opinii powie sama przez się.

Gość Kreciczek
Pilipiuk "zagadki Kuby Rozpruwacza" i inne ;D

Jeśli coś lekkiego i przyjemnego, to polecam Małgorzate Musierowicz i jej kolekcje "Jeżycjady" - zdaje sie, ze to sie zaczyna od "Idy Sierpniowej", a moze od "Kwiatu kalafiora" ..... W kazdym razie, mimo, ze to niby literatura dla młodziezy, ja sie w tym zaczytywałam mając 25 - 28 lat. Ponadto - Kosmowska - "Teren prywatny" i "Niebieski autobus" oraz oczywiście Grochola - "Osobowosc" i "Trzepot skrzydeł". A z ambitniejszej literatury - to ja nie mogłam oderwać się ostatnio do Johna Irvinga "Regulaminu Tłoczni Win". Strasznie to grube i trzeba sie skupic czytajac bo duzo istotnych tresci - ale warto!

Gość dodofifif
paulina simons trylogia jeźdzca miedzianego samotnosc w sieci

cien wiatru polecam i jezdziec miedziany tez. nie wiedzialam, ze to trylogia. co jest w 2. tomie? wiem ze tatiana urodzila synka, ale wrocila do rosji? Aleksander przezyl?? powiedzcie, nie mieszkam w PL a w DE nie moge znalezc tej ksiazki :(

Ja polecam "Czerwone miast w słońcu" tylko nie mogę sobie przypomnieć autorki:( piękna książka to tak bardziej lekko;) i książki Cobena z Myronem Bolitarem jako bohater:) Pozdrawiam

Gość kasia234567
ja polecam sagę "zmierzch: może banalna, ale ciężko się oderwac :) pozdrawiam

Gość moze ja się wrtącę
Ja polecam wszystko Haruki Murakamiego- "norwegian wood" "tancz, tańcz tańcz" "na południe od granicy na zachód od słońca" i pozostałe- wszystkie przeczytalam, od zadnej nie moglam sie oderwac

Gość ufgatria
aaaa przypomniały mi się "Godzina Wilka","Chłopięce Lata" i "Stinger" Roberta McCammona Rewelacja, przeczytane za drugim razem tak samo dobre jak za pierwszym, te książki więzią:classic_cool:

zaczytywałam sie w niej jako nastolatka .Zakonczyłam bodajze na Brulionie bebe.Moja córka dorasta i postanowiłam jej cała sagę pozbierać:)

Przepraszam,ale tytuł miał być "Zielone miasto w słońcu" Barbary Wood:) Nie wiem dlaczego wzieło mi się czerwone:)

Gość anka z wenus
Sięgnij do powieści Piotra Kołodziejczaka: "Puść już mnie", "Nie rób mi tego", "Bo wiesz...", "Wschody do nieba" i "Klępy śpią". Przeczytałam wszystkie. Są świetne. Facet potrafi genialnie pisać o relacjach damsko-męskich, o tym, co dzieje się między ludźmi, kiedy nie potrafią ze sobą rozmawiać. Co nie znaczy, że to wyłącznie smutne, dramatyczne powieści. Jest w nich dobra historia, mnóstwo humoru i świetny język. Polecam zdecydowanie.

Gość anka z wenus
Sięgnij do powieści Piotra Kołodziejczaka: "Puść już mnie", "Nie rób mi tego", "Bo wiesz...", "Wschody do nieba" i "Klępy śpią". Przeczytałam wszystkie. Są świetne. Facet potrafi genialnie pisać o relacjach damsko-męskich, o tym, co dzieje się między ludźmi, kiedy nie potrafią ze sobą rozmawiać. Co nie znaczy, że to wyłącznie smutne, dramatyczne powieści. Jest w nich dobra historia, mnóstwo humoru i świetny język. Polecam zdecydowanie.

Gość lori:)
"Impreza u Ralpha" jest swietna jestem pewna , ze nie bedziesz mogla sie od niej oderwac:) goraco polecam.

hmm lubie ksiazki o zyciu, o codziennych sprawach, milosci itp to zupelnie nie moje klimaty, ale w takim razie pod twoj gust- moze Jezdziec miedziany? A ogolnie- to sama najbardziej przepadam za Kingiem - polecam "To", "Bastion" "Pod kopula" i "wielki Marsz", ale w zasadzie wszystkie jego ksiazki sa co najmniej dobre.

Gość szczerze to
Nad Niemnem :classic_cool:

Gość mariaaaaa
Polecam Ci bardzo mądra książkę Paulo Coelho "Jedenaście minut". Rewelacja. Nawet zaznaczam cytaty. Od książki tej ciężko się oderwać.

Gość POLECAM OGROMNIE!!!
"P.S.KOCHAM CIĘ" rewelacja;) był film,ale książka znacznie fajniejsza i inna nawet;) coś do pośmiania i popłakania za razem.

,,Domofon,, Zygmunta Miłoszewskiego, przeczytałam na raz;) Może niezbyt ambitne ale ciekawe.

A i jeszcze dla kobitek,,lekcja miłości,, Marka Harnego(o ile dobrze pamiętam)-strasznie wciągające;)

Gość mariaaaaa
np: " Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała" " Kiedy silniejszy poniża słabszego, jest zwykłym tchórzem, albo mści się za nieudane życie" I wiele, wiele innych. POLECAM!!