Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Możemorze

Opłaca się szycie sukienki??????

Polecane posty

Gość Możemorze

Myślałam o tym aby uszyć sobie wymarzoną sukienke na wesele -znam dobrą krawcową Ale nie wiem czy opłaca się szyć?? Czy już moze kupic?? Krawcowa jest znana i tez moze byc droga.. Kiedyś szyła mi sukienke na studniówke (balową długą) z guzikami svr. I nie było tak drogo materiał kupiłam do 400zł a szycie chyba 200/300zł... Tyle że ta to śluba i więcej materiału..........ehh

Gość Możemorze
eeeejjj no KURNA CHATA:D:D

Ja bym chyba jednak nie ryzykowała szycia sukni ślubnej, raczej kupię gotową i oddam ją do przeróbki

Praktycznie każdą suknia z salonu jest szyta na wymiar wiec na jedno wychodzi. Ale bym sie nie zdecydowała na suknie od krawcowej chyba ze chciałabym bardzo prosty klasyczny fason be halek koronek itp.

Gość sylwina1986
Ja znalazłam w salonie ślubnym suknie która mi sie bardzo podobała i kosztowała 2400 zł. z internetu wydrukowałam foto i zaniosłam do krawcowej. Uszyła za 1300 zł i to nie po znajomości tylko normalna cena!! Czekałam 6 tygodni.

ja znalazłam suknię w katalogu narysowałam na niej swoje zmiany i pokazałam gotowy projekt-wymierzyli mnie,dali materiały do wyboru no i czekałam,suknia szyła się w Katowicach-na materiałach się nie znam ale krawcowa odwaliła dobrą robotę-przynajmniej jak dla mnie wizualnie.za kieckę dałam 1000 zł. a ktoś dobrze napisał-w sklepie masz modele ale i tak muszą cię wymierzyć i uszyć to typowo na twoje wymiary więc na jedno chyba wychodzi...no nie wiem ty muszisz się zastanowić.

Gość Możemorze
Ta krawcowa nie szyje tylko klasycznych sukienek ... Ja wtedy miałam z koronką i była super.. Teraz chyba jednak tez zdecyduje się na szycie;)

Ja zamówiłam sukienkę od "krawcowej na odległośc"- zamówiłam na allegro moją wymarzoną suknię, podałam babce tylko wymiary. Byłam mocno zdenerwowana, że nie będzie pasowac, ale była idealna! W każdym miejscu co do pół centymetra! Byłam zachwycona i zapłaciłam za wszystko, razem z przesyłką, 600 zł!

Gość kilka11
ja rowniez polecam szycie sukienki u krawcowej..taniej wychodzi

Ja kupiłam zwykłą sukienkę w lumpeksie .Dodałam kilka dodatków biżuterie sama zrobiłam.Aplikator do jetów i diamenty gotowe ,Ozdobne ramiączka itd .W dodatkach krawieckich wydałam niecałą stówę, a muszę wam powiedzieć zrobiłam furrore.

Gość gość
ja też szyję suknie moją wymarzoną , tylko że nie u krawcowej tylko w salonie, ale i tak bardziej mi się opłaca niż bym miała kupić gotową czy wypożyczyć

Gość Keeejsi
Ja uważam, że tak. Sama inspiracji szukam na przepisnaszycie.pl - mega spoko stronka, nawet sama zaczynam coś próbować szyć ;)