Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszka898989

Wody odeszły i... nic?

Polecane posty

Gość myszka898989

hej jestem 10 dni po terminie porodu i leze sobie grzecznie w szpitalu. dzis w nocy odeszly mi wody. ale skurczy nie mam. teraz czekam na wizyte ordynatora, jak myslicie czy mam szanse dzisiaj urodZIc?

kurcze, to chyba niedobrze jak dziecko jest teraz bez wód... ja bym na ordynatora nie czekała tyolko narobiła rumoru;) mi tez 2 razy odchodziły najpierw wody. skurczy nie miałam żadnych. w 2 ciazy lekko bolaly mnie plecy i tyle. no, ale mialam cc, wiec to inna historia. pozdrawiam i powodzenia🌻

Gość myszka898989
ja juz dawno zglosilam odejscie wod, zbadali mnie i powiedzieli ze mam zglosic jak bedzie czynnosc skurczowa. ale jej nie ma, takze sie zastanawiam czy wogole cos dalej dzisiaj ruszy??

Gość samosiaalka
a dostałaś jakieś kroplówki?Na pewno Ci dadzą jak skurcze się same nie pojawią,a jak to nie pomoże,dostaniesz jeszcze zastrzyki.Trzymaj się i nic się nie martw

Gość bukaa
Mnie odseszły wody w nocy z wtorku na środę, pojechałam zaraz do szpitala, ale lekarze kazali czekać na skurcze. Skurcze sie nie pojawiły, więc w czwartek rano miałam podaną oksytocynę i po kilku godzinach urodziłam. W szpitalu miałam co kilka godzin pobieraną krew czy nie rozwija się stan zapalny, bo wtedy natychmiast zrobionoby cesarkę. Po odejściu wód najczęściej pojawiaja się skurcze, więc jest duże prawdopodobieństwo, ze jeszcze dziś zostaniesz mamą. Jeżeli nie - decyzja należy do lekarzy

Gość saleminka8
ja nie doradzę,bo mi odeszły wody i drazu miałam skurcze ale jak byłam na obserwacji w szpitalu,przywieźli jedną której odeszły wody o 9 a skurcze zaczęła mieć o 14 ale nie jest dużym zagrożeniem dla dziecka jeśli nie ma wód,a urodziłam po 13 godzinach a raczej miałam cc,bo dziecko było źle ułożone i zdecydowano o cc dopiero po 13 godzinach,więc w momencie w którym przez 2 godziny nic nie zdziałałam próbując wyprzeć dzieć ;) O cc zdecydują gdy nie będzie skrczy wogóle lub podadzą coś na wywołanie

Gość myszka898989
dziekuje za odpowiedzi :) niedlugo obchod. mam nadzieje ze to juz dzis :)

Gość w szpitalu maja teraz neta
i komputery?? WoW O_O

Gość myszka898989
maja prad;p a jak ktos ma laptopa i blou connect to moze sobie spokojnie smigac po kafeterii;p

Gość saleminka8
no to spokojna musisz być hehe bez nerwów i opanowana bo na necie śmigasz :P ja nie wiedziałam gdzie mam buty jak pakowałam się do szpitala,a raczej dopakowywałam to co nie spakowałam

Gość bukaa
Jak już będzie po obchodzie, to napisz co i jak. :)

Gość myszka898989
leze tu juz ponad 2 tyg wiec czym sie martwic? pewnie ze jak zacznie bolec to nie bede tutaj na necie ale narazie polozna kazala byc wlasnie spokojna bo ja przez nerwy mam to 10 dniowe opuzneinie. podobno moj syn do wyjscia byl gotow juz ponad tydzien temu, tylko ja porod blokowalam przysichnie. wiec teraz sie niczym nie przejmuje, co ma byc to bedziie :) ale licze cicho ze juz dzis go zobacze :)

Gość myszka898989
jak czytam co pisze to widze ze jednak mam nerwy;p takie byki walic;p ale co tam;p po obchodzie napisze co zadecydowali :)

Gość na pewno nie Doktor Kasia 88
będzie dobrze :) Trzymam kciuki za maleństwo i za Ciebie :)

Gość myszka898989
jestem juz po obchodzie. doktor mowi ze dzisiaj raczej urodzimy:) jesli do 12 nie bedzie skurczy to dostane kroplowke do skutku pobrali mi tz krew i jesli wyniki beda niezadawalajace to nie czekamy do 12 tylko odrazu kroplowka. :)

Gość a ja powiem
no i co? rodzisz już? obchód był?

Gość a ja powiem
spóźniłam się trochę z tym pytaniem. he a gdzie leżysz?

Gość myszka898989
w Sulechowie leze

Gość a ja powiem
to trzymaj się kobieto, a jak już urodzisz daj znać. a i pisz, zawsze ktoś się odezwie. trzymam kciuki. ja też leżałam w szpitalu - 5 tyg.

Gość saleminka8
to daj znać jaka waga i ile cm :P

Gość o jejjaa
Pewnie już rodzi :) POWODENIA :D

Gość zmegalomanna
Hallo...jak tam?

Gość wiosna nadchodzi
jak wody zeszły,no to będzie wiosna

Gość saleminka8
CHYBA JEST JUŻ PO :p