Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marlena789

jak długo karmiłyście dziecką mlekiem z piersi?

Polecane posty

Gość marlena789

Do którego miesiąca karmiłyście dziecko mlekiem z piersi ?

Gość a ja powiem
pierwsze 11 m-cy, drugie rok i 9 m-cy

Gość mama synka 17 miesięcy
9 miesięcy

Gość butelka wody mineralnej
ja karmie juz prawie 8 miesiecy, chcialabym zrezygnowac ale ciezko mi tym bardziej ze dziecko nie chce butli

Gość xpdx
2,5 roku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Gość 5 miesiecy

Karmię już 16 miesięcy i jeszcze trochę będę karmić.

Gość mama synka 17 miesięcy
Żadne dziecko, które dotychczas było karmione piersią nie będzie z wielkim entuzjazmem pić mleka z butelki. To normalne i potrzeba czasu by przejść z jednego rodzaju karmienia dziecka na drugi.

Gość 4 tygodnie

Gość malwinkaaaa
29 miesiecy i jeszcze troszke go pokarmie - do wiosny.

20 m-cy i bardzo sie z tego ciesze....synek ślicznie sie rozwija, śliczni mówi, same zalety karmienia piersia...równiez dla mnie, bo baaardzo szybko straciłam ciazowe kg plus dodatkowe 10 kg....takze polecam...

Gość niecale 3 meisiace
i wystarczy

Gość beznadziejny przypadek
dokladnie 22 miesiace

Gość mamasynka
Karmię mojego ynka juz 2,5 roku. Synek jeszcze nigdy nie byl chory,a ja ważę mniej niż przed ciążą. Jednak męczy mnie to już. Chciałabym przestać,tylko nie wiem jak sie do tego zabrać. Chciałabym wyjść wreszcie gdzieś wieczorem ....

Gość myszyszjkaq
stracic kg po ciazy mozna nie tylko karmic 2 lata cyckiem pozatym 2 latek je wszytko na choleree jeszce cycek ??? 6 miesciecy - rok rozumiem ale po co tak długo ???/ przeciez to juz nawet nie jest przyjemne

pierwsze karmilam 10 miesiecy i drugie zamierzam karmic tez gora do 10 miesiaca, nie dluzej...dla mnie dluzsze karmienie jest zbedne a i dziecko im wieksze tym trudniej odzwyczaic;) aa i moj tez nie chcial butli ale juz w 6 7 8 miesiacu co jakis czas dostal mleko z butelki aby wlasnie mozna bylo latwiej na nia przejsc;) i wielkiego problemu na koniec nie bylo, po prostu stopniowo zastepowalam piers butelka ze w ostatnim 10 miesiacu to juz wiekszosc jadl z butli niz prosto z piersi takze pokarm zanikal mi stopniowo i bez uszczerbku na zdrowiu hehe

Gość mam pytanko...
po jakim czasie karmienia piersią zrzuciłyście nadmierne kilogramy?????????

Zbędne kilogramy nie spadną przez samo karmienie. diecko wyciąga z Ciebie 500 kalorii dodatkowo, czyli schudniesz jeśli jesz dokadnie tyle samo, co zazwyczaj. niestety jak często się zdarza - wraz z laktacj Twój organizm zwiększa swoje zapotrzebowanie i jesz więcej, wtedy nie schudniesz.Ja trzymam swoją wagę "na miejscu" mimo karmienia przez 16 miesięcy. ie objadam się ale jem jednak trochę inaczej niż przed ciąż - tj więcej.

ja karmiłam do 11 miesiąca. po 2 miesiącach wróciłam do wagi sprzed ciaży. pod koniec karmienia miałam 12 mniej niz przed ciażą :)

2 tygodnie samą piersią, 3 miesiące mieszanie (pierś+butla)

Ja tylko krociutko o wadze i karmieniu. Ja karmilam tylko 2 miesiace, a do wagi sprzed ciazy wrocilam po 3,5 miesiaca od porodu mimo, ze w ciazy przytylam 19 kg (od razu po porodzie zeszlo mi 9 kg), takze niekoniecznie waga i karmienie ida ze soba w scislej parze.

ja karmię już 6 miesiąc i powoli zaczynam przyzwyczajać syna do modyfikowanego. powoli, czyli kilka łyżeczek (z butki nie chce) dziennie. Może zna któraś mama lepszy i szybszy sposób??

Gość omatko dak dlugo
a potem cyce wiszą do kolan a suty są tak wielkie że aż to obrzydliwe jest....................

Gość do kocura
karmie 6,5 i bede zapewne do roku, dziecko równie chętnie pije z butelki, moze dlatego ze od pierwszgo dnia podwalam wode i raz na tydzien mleko modyfikowane