Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TW

Obniżenie alimentów - proszę o radę

Polecane posty

Gość do musze sie zgodzic
ty kurwa masz dzieciaka ze sie wypowiadasz?????? jestes załosna!!!!!!!! co to kurwa za typ który musi zapłacić 500ZŁ NA DZIECIAKA MIESIĘCZNIE I TO WSZYSTKO!!!!! A MATKA TEJ DZIEWCZYNKI PONOSI OPŁATY ZA NIĄ: WODA, PRĄD... KURWA CO TY MYSLISZ ZE TO NIE KOSZTUJE??????? TY CHYBA JESTES JAKIMS TYPEM KTÓRY SIE POD ROZWÓDKĘ PODSZYWA I MA Z TEGO TEMATU MA ZAJEBISTĄ FRAJDĘ NIE MA TO JAK KURWA ZROBIĆ DZIECIAKA, PŁACIĆ RAZ W MIESIĄCU I MIEC WYJEBANE NA JEGO WYCHOWYWANIE ITD!!!!! TY SIE CHYBA AUTORZE TEGO TEMATU ZABEZPIECZASZ NA PRZYSZŁOŚĆ, W RAZIE GDYBYŚ MIAŁ PŁACIC JUZ NA DWÓJKĘ ALIMENTY BUAHAHAHAHA

Gość wats
Ponownie do musze sie zgodzic Chyba nie znasz życia i nie jesteś samodzieln a/y "czy suma sumarum na dwunastoltke uczennice 6 klasy idzie tysiac miesiecznie." na tą sumę skałada się : wyżywienie , ubrania , buty , opłaty, lekarstwa , podręczniki , jakieś kino i inne imprezy w szkole itp

Gość musze sie zgodzic
ale nie krzycz tak boże . mam "dzieciaka" wiec wiem ile co kosztuje. i mialam na niego tez obnizane alimnty przez eks wiec wiem nieco w temacie. dlatego smieszy mnie skomlenie ze 50zl alimentow to malo.

Gość TW
wats piszesz: Ważne jest ,że pracę znalazła ale nie zapominaj ,że teraz ona musi utrzymac siebie , córkę , mieszkanie i wszystkie opłaty z tym związane ,może się okazac ,że ma za mało pieniędzy My się rozstaliśmy ponad 10 lat temu, a pracuje od 2 lat. Od samego początku były zasądzone alimenty, jeszcze przed rozwodem. Nie pracowała bo jej tak wygodnie było, ciągle tylko wyciągała rękę po cudze zasłaniając się dzieckiem. Od moich rodziców też nie raz wyciągała pieniądze. Miała takie same wydatki wtedy i teraz, a teraz w końcu pracuje. A wykształcenie ma wyższe, tylko "nigdy nie było dla niej pracy".

Gość musze sie zgodzic
:TY SIE CHYBA AUTORZE TEGO TEMATU ZABEZPIECZASZ NA PRZYSZŁOŚĆ, W RAZIE GDYBYŚ MIAŁ PŁACIC JUZ NA DWÓJKĘ ALIMENTY BUAHAHAHAHA: na jaka przyszlosc? nawet jaby na drugie dziecko mial placic alimenty to jaie to jest zabezpieczenie? o obnizke i podwyzke chyba raz na pol roku mozna skladac wiec myslisz ze jak dzis sad obnizy almenty to za pol roku jego eks nie podraluje do sadu o podwyzke i tak na zmiane beda latac? myslisz ze zasadzone dzia alimenty i za 10 lat beda takiej samej wysokosci ze on sie niby zabezpieca. co za ludzie.

ŻAL MI CIEBIE KRETYNKO!!!!!! TWOJE DZIECKO ZA PEWNE ODSTAJE W SZKOLE OD RESZTY!!! DLACZEGO JEGO CÓRKA MA BYĆ GORSZA!!!!! NIECH JEJ MATKA KUPI SPODNIE LUB BLUZKĘ FIRMOWĄ I TO CO MIESIĄC!!!!! TO WYDATEK OK 200ZŁ!!!!! TY CHYBA JESTEŚ DUSIGROSZEM I NIE KUPUJESZ DZIECKU: OWOCÓW, SŁODYCZY,JOGURTÓW..... BO ZA PEWNE WEGETUJESZ TYLKO ABY PRZETRWAĆ

Gość musze sie zgodzic
wats ja to wszstko wiem, tylko jak dla mnie to przesada, tych rzeczy co niektor wyliczyles nie kupuje sie codziennie, za kieszonkowe dziewczyna moze sobie odlozyc i cos kupic pozatym on dodatkowo kupuje jej. tak pisze przynajmniej.

Gość wats
TW jakoś nie wierzę ,że przez tyle lat ją utrzymywałeś ! No chyba ,że rozwód macie z Twojej winy .

Gość musze sie zgodzic
w szkole nie odstaje moje dziecko, jak cos to w przedszkolu jak juz chcesz mi tak pojechac :) a bluzka i spodnie firmowe to przegiecie. a skoro bieda to sie nie kupuje . na targu 50zl za to mozna zaplacic.

OBY NIE NADSZEDŁ DZIEŃ ŻE NIE BĘDZIESZ MIAŁA NA GŁUPIĄ WYCIECZKĘ DLA DZIECKA, ALBO NA TO ŻEBY DAĆ MU NA LODY!!!!!

Gość musze sie zgodzic
tez mam taka nadzieje :D

NO WIDZISZ NIE STAĆ CIE NAWET NA LEPSZE CIUCHY DLA DZIECKA!!!! GDYBYM JA MIAŁ ZASĄDZONE ALIMENTY TO PŁACIŁBYM NAWET PO 800ZŁ PO TO ŻEBY DZIECKO MIAŁO DOBRZE W ŻYCIU!!!!!!

Gość TW
wats Tak, utrzymywałem ja przez tyle lat!!! Dziecka mi było szkoda! Nie byłem z nikim bardzo długo związany, więc nie miałem wydatków na inne dzieci itp. Poza tym moi rodzice też sporo pieniędzy jej dawali. Ona porostu zawsze dawała dziecko za coś - widzenie za zakupy, wakacje za remont łazienki itp. A ja cóż,może głupi byłem ale co miałem robić, chciałem się widywać z dzieckiem.

Gość musze sie zgodzic
do musze sie zgodzic, na ciuchy dla dziecka ja mam, co ty tu tworzysz? we wrozke sie bawisz chya :)

Gość wats
Do TW " Ona porostu zawsze dawała dziecko za coś - widzenie za zakupy, wakacje za remont łazienki" Sąd ustala zasady widzeń ! i nie ma w tym przypadku "za coś " Jeśli są utrudnienia ex na to by zobaczyc się z dzieckiem ,wraca się do sądu o wyegzekwowanie widzeń ! dla mnie to nie jest wytłumaczenie a i dla sądu również .

Gość musze sie zgodzic
KobietaBluszcz34 naprawde? a ja twoim wspolczuje ze ich matka łazi po forum i takimi okresleniami rzuca :) wspolczujesz jego dziecku nienarodzonemu? a wiesz co go to? :) no właśnie...

Gość musze sie zgodzic
wats a ty sedzia jestes ze wiesz czy to jest dla sadu wytlumaczenie czy nie? mysle ze nawet protokolantem z takim prawniczym pojeciem bys nie mogl byc :) bo bys mowionych slow sedzi nie rozumial :D zagleb sie troche w prawie i pogadamy oki?

Gość musze sie zgodzic
tak bluszcz wstydze sie:) jeszcze jak :d

Gość musze sie zgodzic
"a ona nawet ni ewie o jego istnieniu"? ? o kogo chodzi? i czemu taka stopka? widac ze w glowie jej wiatr hula.

Gość wats
Ostatni raz do musze sie zgodzic , nie ma sensu dyskutowac z trolem ! Jesteś typem awanturnicy , przegranej !

Gość musze sie zgodzic
wats żegnam! :D

Gość musze sie zgodzic
bluszcz jakbys nie doczytala: to ja kopnelam eks a nie on mnie :D

Gość wats
TW Tak więc masz podstawy do składania pozwu o obniżenie alimentów, bowiem zmieniła się sytuacja po stronie matki jak i po stronie ojca małoletniej . Trudno jednak cokolwiek wyrokować... Radziłbym jednak zmienic prace .

Gość moncheri
Ja mam 2 córki i mam przyznane alimenty po 600 zł na każdą (alimentów oczywiście eks nie płaci ,dostaję z funduszu alimentacyjnego 1000 zł. Eks założył sprawę o obniżenie alimentów do 300 zł na każdą z córek. Poza tym ożenił się i dziecko w drodze.Były 3 sprawy ..Sąd oddalił powództwo i zostało tyle co było...

Gość gdgfdgdgdgdg8fgdg
monheri o ty dziwko a czemu nie poszlas na ugode i nie obnizylas co?? zachlanna taka jestes i masz nienazarte dwie sucze w domu??

Gość moncheri
nie pojde na zadna ugode!! nie po to wychodzilam za maz i rodzilam dzieci by teraz nie miec nawet 1000 zl alimentow jest facetem wiec niech placi, w koncu od tego sa faceci

Gość ej...........
Jesli facet jest od placenia to ty jestes od rodzenia!!! Co za stereotypy :/