Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość atom444

wrobiony w dziecko

Polecane posty

Gość atom444

Spotykałem się przygodnie z jedną panną- miała na swoim koncie bardzo wielu kolesi, w których wciąż przebierała. Jakiś czas się spotykaliśmy- cały czas uświadamiałem ją, że nic do niej nie czuje- ona mówiła tak samo- że traktuje to jako czysty sex. Prosiła mnie bym dawał jej na zastrzyki antykoncepcyjne-dawałem i byłem spokojny.... Do czasu aż zadzwoniła, że jest w ciąży. Nie wiedziałem co mam robić. Od razu powiedziałem jej, że nie chcę być z nią i nie chcę być ojcem dla dziecka. Zaczęła mi mówić, że mnie kocha.... Przestałem się z nią spotykać. Nie chciałem jej znać. Oszukała mnie , wykorzystała jak materiał genetyczny. Chciałbym zaznaczyć, że ma już dziecko z kolesiem, który też ją zostawił- pewnie z powodu jej " szału macicy".Poznałem moją obecną narzeczoną, z którą spodziewamy się naszego upragnionego dzidziusia. Jesteśmy razem już kilka lat. Tamta kobieta wpisała mnie jako ojca nieznanego- płacę jednak na nie alimenty- wiele życia mi napsuła od tamtego momentu- nachodziła mnie, groziła, zastraszała, z tamtym dzieckiem nie mam i nie chcę mieć kontaktów- może to dla was okrutne i nieludzkie, ale zrozumie to tylko osoba, która znalazłaby się w takiej samej sytuacji.... Czy da się jakoś przed sądem udowodnić, że zostałem wrobiony? Czy muszę na nie płacić alimenty i czy nadal- po 3 latach może mnie podać o ustalenie ojcostwa? Proszę o odpowiedzi.

Gość NASTEPNA GLUPIA PROWOKACJA
pewnie bezradny ma ferie :D

Gość Im so sorry for you
prowokacja czy nie, pognebie cie chlopcze. Moze cie podac o ustalenie ojcostwa a alimenty musisz placic dopoki dopoty dziecko nie skonczy 26 roku zycia - jesli bedzie sie uczylo. A w sadzie nikomu nie udowodnisz ze cie wrobiono

Gość Mertoro
Jeśli nie jesteś ojcem wobec prawa, to oczywiście nie musisz płacić, ale jeśli jesteś biologicznym ojcem, to powinieneś płacić, a żeby ustalić ojcostwo wystarczy przeprowadzić badania DNA; jeśli matka dziecka nie będzie chciała ich przeprowadzić - przestań płacić alimenty.

Gość kataamrankkaaaaa
Jak mozesz placic na dziecko jesli nie widniejesz w papieraCh jako ojciec.Byla sprawa o ustalenie ojcostwa i alimenty?Jesli twierdzisz ze nie jestes ojcem dziecka to zrob badania DNa i wszystko sie wyjasni.

Gość ale to juz bylo

Gość smak smakiem
a moze wcale nie jestem genetrycznym ojcem jak kobita miala taki "szał macicy". zrob test dna

Gość autorze przemyśl życie swoje
Dlaczego płacisz alimenty jeśli nie zostałeś uznany ojcem? Od alimentów raczej się nie uchronisz, możesz udowadniać, że zostałeś wrobiony, ale dziecko jest Twoje (jesteś pewien?????) i musisz na nie płacić Powiedz mi dlaczego Twoje pierwsze dziecko nie zasługuje na Twoją miłość, a drugie zasługuje? Możesz nienawidzić matki swojego pierwszego dziecka, ale czemu jest winne to dziecko, co Tobie zrobiło? Spróbuj nawiązać kontakt z Twoim pierwszym dzieckiem, bo ono tak samo zasługuje na Twoją miłość jak to drugie dziecko, które masz z narzeczoną!!! Kiedyś oboje mogą mieć do Ciebie żal, za to, że wyróżniałeś, że zostawiłeś, że zachowałeś się nieodpowiedzialnie!!!

Gość atom444
Wiem, że ono jest moje... Widzę wielkie podobieństwo małej do mnie. Sumienie nakazuje mi płacić, ale teraz będę miał prawdziwą rodzinę , o którą chcę dbać. Nie zarabiam wielu pieniędzy, moja dziewczyna ma jedynie staż. Wiem natomiast że tamta Panna ciągnie alimenty z funduszu ze względu na "ojca nieznanego" ... Czyli z dwóch tron ciągnie- ode mnie i od państwa. Na drugie dziecko też dostaje, a sama nie pracuje... Dla mnie jest to żałosne, że nie chce nawet pójść do pracy. Co chwilę widzę ją z nowym fagasem , odwaloną od stóp do głów. Traktuje dzieci jak kartę przetargową.

Gość atom444
wiem... Moja narzeczona też chce, żebym spotykał się z moją pierwszą córką.... Moi rodzice też mają do mnie żal, ale tkwi we mnie taka złość , że nie mogę.... Tym bardziej, że ta laska non stop zatruwa mi życie...

Za bledy sie placi, to jest nieuniknione. Jesli wiesz, ze to dziecko jest Twoje, tym bardziej. Postawa, jaka prezentujessz, jest wybacz, snieszna. Chcesz ulozyc sobie zycie z kolejna, a nie zadbales o to, zeby sprawdzic wiarygodnosc badan, o jakich tu mowa. Na Twoim miescu zrobilabym wszystko, zeby poznac wyniki tych badan , nie dla "czystosci Twojego serca" bo ono juz zostalo zbrukane z kobieta, ktorej nie kochales, a jednak spotykales sie na seks, ale dlatego, ze bylabym ciekawa, czy nie skrzywdze tego dziecka. Ty jednak zrobisz, jak uwazasz. 🖐️

Gość atom444
To , że ona mnie oszukała, okradła z mojej cząstki nie oznacza chyba, że nie mogę ułożyć sobie życia. To wszystko i tak będzie na mnie ciążyć do samego jego końca. Nie wiem jak to będzie. Wiem natomiast, że jak kiedyś dziecko to zapyta mnie, dlaczego nie chciałem być ojcem powiem całą prawde. Zycie to nie tylko czarne i białe- są różne odcienie szarości. Przypominam, że powtarzałem jej ze jej nie kocham, ona mówiła że też nic do mnie nie czuje- dawałem jej na zastrzyki.... To jest chore....Zniszczyła mi życie. Wszystko odbija się namojej narzeczonej która non stop słyszy jakies komentarze pod swoim adresem choć niczemu nie jest winna. Ona mnie namawia bym się z nią spotykał, że nasze dziecko może mieć przecież siostrę. Ale ja nie chcę- szkoda, że nikt nie może mnie zrozumieć.

Nie pamiętam dokładnie, ale kiedyś rozmawiałam na ten temat z koleżanką, którą facet zostawił przed ślubem (była z nim w ciąży). Uniosła się honorem i dziecko wychowuje sama. A inna koleżanka doradzała jej wtedy wystąpienie o badanie DNA na ustalenie ojcostwa, bo jeśli się tego nie zrobi zanim dziecko nie skończy 3 lat, sprawa zostaje zamknięta. nie wiem jednak czy Ty, płacąc już teraz na dziecko nie zmieniłeś swojej sytuacji. Bo to trochę tak, jakbyś je uznał za swoje. Radzę wizytę u prawnika specjalizującego się w prawie rodzinnym i opiekuńczym

Alez ona nie "wrobila Cie" w to dziecko bowiem seks czyniliscie ;) wspolnie. Jesli masz tyle lat, ile wskazuje Twoj nick, powinienes juz wiedziec, że dzieci nie rodza sie z nic nie robienia i trzymania sie za raczke. Ty spotykales sie z nia w okreslonym celu, i mimo, ze ona twierdzila, ze potrzebuje pieniedzy na zastrzyki, Twoja czujnosc zostala uspiona, i dlatego masz pretensje do niej, a nie do siebie ? Wybacz ale tego nie moge pojac. Nie podoba mi sie tez sposob, w jaki opisujesz te dziewczyne, niezaleznie od tego, jaka ona byla. Gentelmenem niewatpliwie nie jestes. Tlumaczysz sie jak dziecko, bedac "prawdopodobnie" juz sam ojcem. To, jak Cie boli ta cala sprawa, tak naprawde nie ma znaczenia bowiem nie rozwiazales problemu, a zaczales ukladac sobie zycie z kolejna kobieta, ktora tez spodziewa sie dziecka. Rozumiem, ze w tym wypadku sytuacja jest niekomfortowa, no ale wybacz, sam jestes jej autorem. I aby cos zmienic, nalezy na poczatek wyjasnic tamta sprawe.

Gość atom444
Czyli twierdzisz, że wina leży po mojej stronie? Wniosek jest prosty. Widzicie tylko albo białą albo czarną barwę. Dużo jest przypadków, w których kobiety chcą zatrzymać mężczyznę przy sobie zachodząc bezwiednie z nim w ciążę, bądź pomimo jego zgody. Czytałem wiele na temat zastrzyków antykoncepcyjnych- ponoć są niezawodne i czasem do roku po zaprzestaniu ich zażywania występują problemy z zajściem. Co do mojej niedojrzałości... Czy było dojrzałe jej posunięcie? Ja płacę alimenty, choć do tej pory nie muszę. Wściekam się , bo ona się z tych alimentów utrzymuje a sama nie chce pracować. Ciągle dowiaduję się, że ma co chwila nowego kochanka i że często chodzi na zakrapiane alkoholem imprezy. Dzieci zostawia u znajomych- za każdym razem innych- co to za życie? Ponoć w domu też często je organizuje. Nie chcę do niej jeździć i patrzeć na to wszystko.Jeszcze kłócić się z tą intrygantką. Moim zdaniem jest doskonałym przykładem marginesu patologiczno- społecznego. Myśli, że seksem otworzy sobie wrota do lepszego życia. Szkoda, że dałem się złapać w jej sidła... Zniszczyła mi życie. Racja dziecko nie jest niczemu winne, ale ja nie mogę być dla niego ojcem. Nie wyobrażam sobie tego....

Gość dfvrgn hy
jest okreslony ustawowo czas na ustalenie ojcostwa- chyba do 3 eoku zycia dziecka? jesli w wtym czasie zainteresowani nie wniesli o badania DNA to nie mozna sie ubiegac o ojcostwo, wiec ty placic alimentow nie musisz.

Gość atom444
Szczerze powiem, że do dziś spędzam nieprzespane noce z tego powodu. nieraz też uroniłem łzę. nie jest mi z tym łatwo. Czuję się strasznie. Ta kobieta skrzywdziła mnie dziecko i pewnie samą siebie. Obiecałem się że dla mojego jeszcze nienarodzonego dziecka będę starał się z całych sił być dobrym ojcem. Popełniłem dwa błędy- uprawiałem przygodny seks, uwierzyłem jej na słowo, że pieniądze które jej daję naprawdę wydaje na zastrzyki. To jest ciężka sytuacja- cięższa niż komukolwiek się wydaje... Cierpię na tym ja, ta dziewczynka ale i moja narzeczona...

Gość Samodzielna i zaradna
Zrób, badania, zabierz dziecko a lafirynda niech fruwa za swoją kasę, Cóż dzieciak zawinił, że nie urodził się parę metrów dalej? Matka potrafi wychować dziecko z gwałtu to i ty dasz radę.Pokochac dziecko naprawdę nie jest trudno... Na miejscu Twojej obecnej narzeczonej poważnie bym się zastanawiała: jak ją przestaniesz kochac to i to upragnione dziecię też?

Gość atom444
nie mogę znieść myśli , że mam to dziecko z nią.... Ze to dziecko jak dorośnie będzie miało jej cechy. Oby tylko nie poszło w jej ślady. Zawsze marzyłem o tym, by mieć cudowną żonę i dzieci. Niestety poddałem się pysze i postąpiłem niemoralnie. Teraz musimy wszyscy za to płacić... Chciałbym utrzymywać kontakt z tym dzieckiem- najbardziej chciałbym mieć je tylko dla siebie i wychować razem z narzeczoną. Z dala od alkoholu, co chwila nowych fagasów w domu mamy, która traktuje dzieci jak środki do życia i kartę przetargową.

Gość atom444
najgorsze jest to że patrząc na tą małą będę widział jej matkę, której nienawidzę jak nikogo innego na świecie. Zniszczyła mi życie, niszczy je dziecku i na dodatek mojej narzeczonej która nie jest niczemu winna. Wiem też, że choć mnie namawia, bym zajął się tą małą, to będzie cierpieć mając na względzie to, że będę odwiedzał ja w domu byłej kochanki...

Piszesz: "Ze to dziecko jak dorośnie będzie miało jej cechy. Oby tylko nie poszło w jej ślady" Coż.. jej i Twoje a reszta od wychowania zależy. Ludzie adoptują dzieci - wierz mi z marnym materiałem genetycznym, czasami już spaczone, a jednak wychowują je na wspaniałych ludzi. Chcieć to móc więc działaj a nie mazgaj się

Gość atom444
Jak mam je wychować? musiałbym je mieć przy sobie...

Gość fanka anka
lepiej zrob badania DNA, piszesz ze dziecko jest podobne do Ciebie, ale pewnie jest jeszcze male a u takich maluchow czesto trudno dostrzec do kogo naprawde jest podobne. Moze ona kilku ojcow tak oszukuje na to jedno dziecko.

Gość atom444
Dziecko ma już ponad 3 latka. Patrząc na nie, widzę siebie z maleńkości. Moja mama też mi to mówi.... Cały czas miałem nadzieję, że ono jednak nie będzie moje- teraz nie mam wątpliwości.

Jak matka nieodpowiedzialna to bez problemu zabierasz dziecko i wychowujesz. Kobiety jakoś nie maja dylematu. A wy do łóżka to siup a potem włosy z głowy rwać. Ale jak Ty możesz wychowywać dziecko jak nawet alimenty ci wadza .Zenujące. Ciesz się, że twój ojciec nie poszedł gdziekolwiek bo też pewnie nie mógłby na ciebie patrzeć....

Gość atom444
wiem tyle, że ona nie pracuje, mieszka w socjalce i na moje dziecko ciągnie alimenty ode mnie i od państwa- razem uzbierała się pewnie niezła sumka... Jednak płacę z dobrej woli, ponieważ mam wyrzuty sumienia...

Gość atom444
alimenty mi wadzą ponieważ ona sama nie pracuje , ciągnie na jedno dziecko nielegalnie z dwóch stron- gdyby chciała podałaby mnie o ojcostwo- jej widocznie zależy na kasie. Wolałbym co miesiąc kupować coś temu dziecku, zamiast dawać jej pieniądze.

Gość atom444
Mężczyzn można oszukiwać, wrabiać , a i tak za wszystko wini się zawsze ich. Nie możecie dopuścić do siebie myśli, że kobieta też może być potworem? Ona ukradła mi coś z czego powinienem się cieszyć. Zamieniła moje marzenia w koszmar.

Kup córce tatusia. w dupie masz dziecko , użalasz sie tylko nad sobą. Na miejscu twojej narzeczonej wolałbym tego upragnionego dzidziusia chować sama niż z takim bubkiem. a tak na marginesie jak rżnąłeś owa panne to ani jej fizjonomia ani cechy charakteru nie przeszkadzały. a może tylko po ciemku.. hahaha

Co ci ukradła? plemniczka? Sama została a dzieciakiem. Kobieta nie ma wyboru czy bedzie płacić alimenty dobrowolnie czy też dopiero jak jej zasądzą. Facet rzuca 3 stówy i najchętniej wołaly rachunków. Dam ci drugie3 stówy i wychowaj dziecko za 600 miesiecznie