Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malaagatka

dorosle dziewczynki po 26 roku zycia

Polecane posty

Gość malaagatka

czy znacie w swoim otoczeniu dorosle kobiety,grubo po 26 roku zycia a zyjace i zachowujace sie jak male dziewczynki,mieszkajace z rodzicami i sluchajace sie rodzicow,nie majace wlasnego zdania itd,czy takie kobiety nadaja sie na matki i zony? Co o nich sadzicie? I jak mozna im pomoc albo sobie jesli sie jest taka osoba?

po co na sile komuś pomagać? jak dojrzeją to same zrozumieją i się wyprowadzą

Gość malaagatka
ja taka jestem i nie wiem kogo za to winic- chyba tylko sama siebie,jednak jak probuje sie wyrwac z gniazdka to nikt mi tego nie ulatwia,wszystkim jest dobrze jak jest i nikogo nie obchodzi ze mi z tym zle

Gość taki jeden koleś
bo to jest właśnie ta bariera dorosłości :) tam już kończy się przytulne gniazdko rodzinne gdzie mama i tata opiekują się swoim pisklakiem. Wolność zawsze wiąże się z odpowiedzialnością za siebie i innych więc masz wybór albo jestes suwerenna rodzicom i nie masz wolności ,ale nie musisz się wysilać ,albo uwalniasz się od rodziców za to masz wolność ,ale sama musisz się sobą zająć :) To z pozoru jest ciężkie można to porównać do pierwszego zanurzenia w morskiej wodzie najpierw jest zimno i straszno ,a potem przyjemnie się pływa :)

Czyli chcesz się usamodzielnić i wyrwać z gniazdka, ale masz pretensje, że nikt Ci w tym usamodzielnianiu nie pomaga. Nie dostrzegasz tu pewnej niekonsekwencji? ;)