Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jagoda369

czy moge 7 miesiecznemu dziecku podac budyn

Polecane posty

Cześć Jagoda. Podłączam się pod pytaniem. A słuchaj masz mejla?? To sobie popiszemy :) Pozdrawiam!

czesc gosia :) mail widoczny u gory :) wprowadzasz jakies nowosci Michalowi ??? Ja ostatnio dalam Bartkowi ryzu z jablkami ktory upieklam dla siebie i meza , jadl az mu sie uszy trzesly. Teraz sprobuje z budyniem tylko boje sie czy to nie za wczesnie, oczywiscie bede go gotowac na mleku krowim 2%. Dajesz malemu juz zoltko i maslo??? Bo ja jeszcze nie. Kupujesz obiadki czy sama gotujesz ? bo ja sama ??? Ale Cie zasypalam pytaniami... :O

Gość saleminka8
moja ciocia podała mojemu kuzynowi taki w 6m-cu :P ale to było15 lat temu :P

Gość julkaa11
też się nad tym zastanawiałam ale mój maluch ma prawie 11 miesięcy. Pytałam lekarzy ale powiedzieli że nie polecają. Poczekam jeszcze aż skończy roczek i spróbuję mu dać budyń na zwykłym mleczku :)

jukla 11 -- gdyby moj maly mial 11 m-cy to na pewno bym juz dala mu budyn na zwyklym mleku przeciez on ma juz prawie rok to juz jest duzy chlop :) Pozdrawiam 🌼

Gość podnosze45678
podnosze

Gość fgh
na mleku krowim się nie zaleca do 3 roku życia ( mleka krowiego)

w Anglii juz od 8 miesiaca polecaja mleko krowie i smieja sie z takich jak Ty. Bez obrazy. 🌼

Gość budyń
w sklepie zielarkim, alboze zdrową żywnością dostaniesz budyń sojowy, w smaku jest jak bananowy tylko trzeba dosłodzić. polecm bonic się nie dzieje.jak kupowałam 2 lata temu to kosztował 2,50

Jagoda wiem ze w UK polecaja od 8 miesiaca ale Twoj synus jest z konca czerwca wiec ma dopiero ponad 6 miesiecy. Po co ten pospiech? No chyba ze chowsz malego tak jak nasze babcie chowaly swoje dzieci na zasadzie 'nam nie zaszkodzilo to i jemu nie zaszkodzi'.:-) cos kiedys na czerwcowkach dziewczyny pisaly ze da rade zrobic budyn na mleku modyfikowanym moze poszukaj przepisu? ja tez swojej gotuje duzo ale naprzyklad od czasu do czasu kupuje gotowy Pudding waniliowo-bananowy Gerbera. Moze warto sprobowac?

Składniki: 150ml mleka modyfikowanego żółtko jaja 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej cukier Zagotować 100 ml mleka modyf. z żółtkiem, w 50 ml. rozpuścić mąkę ziemniaczaną i 2 łyżeczki cukru i wlać doi wrzącego mleka z żółtkiem. Do 50ml można dodać kakao lub trochę soku wtedy budyń będzie miał jego smak trzeba jednak odpowiednio mocniej wtedy zagęścić go mąką ziemniaczaną.

Gość klawiaturka123
jagoda pisalas kiedys ze twoj maly ma alergie na gluten, nie boisz sie podac z torebki przeciez tam jest skrobia ziemniaczana?

Gość a pozatym
nie wprowadzilas zoltka a chcesz podac budyn na mleku krowim? gratuluje pomyslu :o

Gość dziewczyno pomysl
troche nie je zołtka a chcesz dac budyn ja tez mieszkam w uk i tu wychowuje dziecko ale mi mowia ze krowie to mozna od 10 mies. skonczonego i w dodatku do potraw własnie a nie w 6 mies.