Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaustrofobiczka

dzisiejszy świat

Polecane posty

Gość klaustrofobiczka

Jak podzielilibyście stosunki w dzisiejszym świecie - poltyczne zależności tak, żeby utworzyła sie piramida zależności ekonomicznych i całość byłaby pokojowa. Ja uznałam, że tak US jako hegemon głowny. dalej Niemcy i Japonia. Włochy muszą się podporządkować Japoni, a Francja US. Zaś jedyni i drudzy Niemcom w Europie. I to ma sens. A po co tym Niemcom USA? I tak ich oleją bo nie mają trzęsien ziemi na przykład ani żadnych katastrof naturalnych. Już ich olali po Haiti. Po co im te kamery - ogli iść w stal i statki, czemu nie są taką konkurencją? Po co im kamery jak nic nie umieją nakręcić, nie? Jedynie dokumenty mają dobre i przyrodnicze też OK. Ale tzw. życie ich - filmy artystyczne. Boże - wszystko po niemiecku od obiadu po pochówek:( Coś strasznego :( Może jedynie wojenne im jakoś idą ale reszta?

Gość
a co tam u Farela? :D

Gość nie zartuj+=======
czyli jak by nie patrzeć -Niemcy górą?

Gość klaustrofobiczka
No nie za bardzo sa góra wiesz bo Obama sie z Rosją dogadał co jest kretynizmem zupełnym bo przez Niemców się mieli z Rosją dogadywać. No to mają bład poważny. Jak z tego się wyplączą? Tak jakby Niemcom robili konkurencję. Włażą sobie jeden drugiemu w drogę tak samo. Obama w Rosji - śmiechu warte moim zdaniem.

Gość klaustrofobiczka
Niemcy mieli moim zdaniem w stal iść - do Rosji po surowce i sprzedawać w USA - to by sie liczyli. jak przed wojną, a oni robią kompletne pierdoły i gdzie to sprzedać. Przecież oni byli po cichu w statkach najlepsi przez I wojną swiatową. Albo w stal na samoloty. Paliwo to przy okazji jakby złoza gdzieś w oceanach były. I tyle. Albo powinni być stalowym biznensem, a oni? Same pierdoły :( Nigdy się w USA nie będą liczyć bo za dużo pierdół mają, a USA potrzebuje stali. Skąd? Co - siać będą GMO w Rosji? Oni wszyscy mają fioła moim zdaniem :( A najbardziej ten cały Obama.

Gość klaustrofobiczka
Jak ustąpicie Farelowi to moim zdaniem cieniasy z was. To jest pseudointelektualista, a Niemcy bez stali to cieniasy tak samo. Co - pierdołami coś wskórają w USA? Zegarkami - dosłownie. :(

Gość klaustrofobiczka
wiecie czemu Włochy Japoni sie powinny poddać? Ze względów kulturowych plus tylko tam trzęsie w Europie, nie? W USA trzęsie a w Niemczech nie. No to taki układ ze względu na system ostrzegawczy, problemy, a oni też się nie umieją dogadać, a olać Japonię. Jak można olać Japonię? Nie można. Azji nie można olać a co dopiero Japoni.

Gość nie zartuj+=======
rozumiem, statki to nie ich domena, wspólnie z Rosją nie chcą wydobywać surowców, samoloty mają, paliwo z glonów sobie przerobią... A my tak nie możemy???

Gość klaustrofobiczka
Nic im nie wyjdzie bo tak POWINNO być. Przed I wojną światową tak samo mieli iśc w Polskę i Rosję i co zrobili? Ale wygrali - bo mieli zero racji. Bo sie odcięli. A ich hasła ARMATY ZAMIAST MASŁA - dlatego USA ich nie lubi. Mogą być, ale zero zachwytu. Armaty zamiast masła - gadaj z takimi głupami. A rację mają tylko jak sie zadają z Rosją. Gdzie indziej zero racji. A ich duma narodowa - na razie jeszcze, jeszcze, ale za chwilę? Chyba tylko lęk przed terrorystami ich jeszcze trzyma w jakiejś skromności bo hmmm... straszni są.

Gość klaustrofobiczka
Zas USA w Rosji zero racji i też się skończy tragicznie. Tam tylko Niemcy pasują i tak się mieli dogadać, a oni? A teraz to już wszyscy będa z siebie wszyscy głupków robili i tyle. Bo co - w armię pójdą? Po co? I tak każdy ma atoma to po co im armia? Głupie gadanie.

Gość klaustrofobiczka
Wiecie czym jest dzisiejszy świat tak w istocie? Triumfem terroryzmu i tyle. Nawet ostatnie wydarzenia. Aresztowanie Polańskiego - rodzaj terroryzmu. No to jak to - taki dobry, a terrorysta. Co to ma być? Dobry to dobry, a tu? SURPRISE.

Gość nie zartuj+=======
Myślę, że to Bismark nawalił... bo chyba nie Stalin?

Gość klaustrofobiczka
Mnie sie wydaje, że całe to aresztowanie - takie dziwaczne to wynika ze strachu przed teroryzmem. Codziennie ktoś gdzieś coś tam próbuje i przez to USA się takie bezwzględne zrobiło. A wszyscy chcą czuć się bezpiecznie - nie tylko Szwajcaria. jednak co oni robia - Agca na wolności bo ...jedynie polski papież. No nie wiem - może trzeba to oprotestować. Niech siedzi w kiciu i stamtąd nadaje. W końcu cudem cżłowieka nie zabił. A ilu wcześniej? A jak się książka nie uda to co? :(

Gość klaustrofobiczka
Stalin? A co on nawalił? On niczego nie nawalił.W Rosji zawsze tak było jak było. I to wykorzystał sprytnie. tyle. Co on nawalił? Gówno jak sie wysrał. Weź przestan. Udoskonalił zyda i tyle.

Gość nie zartuj+=======
Nie przesadzaj, chyba Polański zasłużył sobie na sprawiedliwy sąd? Ostatecznie niczym wielkim się nie wykazał, chyba, że kiedyś mieszkał w wieżowcu w Hollywood

Gość klaustrofobiczka
Może jedynie, że był taki ...dobry wujek Stalin, zdjęcia z dziećmi - takie rzeczy to była nowość. Ale reszta? Gnębienie każdego. jak to u ruskich. No co poza tym odkrył? planetę nibiru? Dosłownie :(

Gość klaustrofobiczka
No to Polański. A Bachleda? Gdzie sąd dla niej? Co to ma być? Ona jest gwiazdą? Chyba pizdą. Już wolę Polańskiego - nikogo nie zniszczył. Bachleda niszczy. No to zniszczyli ja tym razem. Ale to niszczycielka. Tak ją należy zaklasyfikować - pasozyt i tyle :( Jest bezwzględna, egoistyczna i cudem sie Farel wyratował. A reszta? Dajcie spokój , żenada równa :(

Gość klaustrofobiczka
ten stali popem chyba miał być. Całe życie religia wszystkich ogrywał na pewno. Wiarą. Ale Hitler to samo. Ciekawe czy jest w piekle. Hitler na pewno, a on - nie wiem. Też chyba. Ktoś tam jest w koncu.

Gość nie zartuj+=======
ale jak Stalin ducha wyzionął w Polsce zapanowała powszechna żałoba, tyle tysięcy ludzi szlochało - mam kupę zdjęć z tego okresu, ludzie autentycznie za nim płakali...

Gość klaustrofobiczka
ten Stalin - tak miałam napisac.

Gość klaustrofobiczka
Ja bym na niego napluła i siedziałabym 20 lat w kiciu przez niego. Teraz się cudem uratowałam. Ale więcej ryzykować nie będę.

Gość nie zartuj+=======
Adolf w piekle się poniewiera??? Może w ostatniej chwili pojednał się z Bogiem?

Gość klaustrofobiczka
W ogóle jak on się nie bał - tak sobie rządzić Niemcami. Ale się nie bał. teraz się pewnie ich za to boją w Rosji, że wolą czarnego. I tyle. No ale wojnę wygrali. Tak ich zrobią. Że wygrali II wojnę światową w sumie. Ze Stalinem. I tyle. A reszta jak ich spiją i już. Bo jak?

Gość nie zartuj+=======
Ojejku, a co zrobiła Bachleda? Wzięła sobie za męża palanta - ale to ona i tylko ona ona będzie cierpieć, jej sprawa

Gość klaustrofobiczka
No nie - samobójstwo popełnił. A Stalin? Pojednał sie z Bogiem? Wątpię też. Chyba tez w piekle siedzi. Musiałby sie wyspowiadać bo całe życie wszystko religią na pewno. Takich jest pełno.

Gość klaustrofobiczka
No fajnie, że tylko ona będzie cierpieć. Już większego downa nie było. Moim zdaniem was ogra jak mu sie dacie bo to zero jest i na dodatek wariat. Ale róbta co chceta. Ale kiedyś będziecie płakać, ze go wpuściliście. "Rozdziobią was kruki, wrony" - była taka nowelka. :(

Gość klaustrofobiczka
On jest chciwą dupą jak nie wiem, a teraz płaci i płaci. Ciekawe po co? Naiwniaki z was ostatnie. Ale róbcie se co chcecie. tym chrztem was ogra - wszystkim.

Gość nie zartuj+=======
czyli Bachleda ma doborowe towarzystwo, Stalina i Hitlera... Może jeszcze kogoś im dodać, a co tam w kupie weselej... Ja dodałabym Małysza... ma jedną wspólną z paką, kiedyś też był na topie...