Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka dziwna ze mnie baba

historia kryminalna..

Polecane posty

pomórzcie mi jakąs wymyślic, bo kompletnie nie mam pomysłu:O o czym moglabym napisac? ze co sie wydarzyło?? bardzo prosze o pomoc i wszelkie wskazówki

hej, konczylam kryminalistyke i prawo:) Powiedz na jaki cel to ma byc?

chodzi o krótkie opowiadanie kryminalne, do szkoły... na potrzeby zadania... tzn. historia ta ma byc na francuski, po francusku.. dlatego podrzucicie mi jakis prosty pomysł o czym moge napisac? a ja sobie sama jakos po francusku to sklecę..

Facet wypchnol babe z okna ,a ona spadajac wolwla ,to moj stary mnie wypchnol, i w taki sposob go nakryli.

Żyjemy w świecie historii kryminalych wiec nie powinnas miec trudnosci, może zabójstwo na tle rabunkowym? Starszy człowiek posiadający cenną kolekcję starych monet zostaje napadnięty we wlasnym mieszkaniu pod pretekstem sprawdzenia instalacji gazowej:)?????

Nie pracuję w zawodzie kryminalistyka, to wiązałoby się ściśle z pracą w Policji, studiwałam hobbystycznie, piszę jedynie artykuły w zakresie tej tematyki jako materialy szkoleniowe. Pracuję w zawodzie prawniczym.

o to zaczynamy: w niewielkim miasteczku, blisko jednego z nadmorskich kurortów młoda dziewczyna popełnia samobójstwo. dziennikarz zbiera informacje do artykułu i odkrywa że w ostatnim czasie w okolicy odnotowano zwiększoną liczbę prób samobójczych.policja bagatelizuję sprawę. Tymczasem dzienikarz odkrywa przerażającą prawdę! :classic_cool:

no tylko jeszcze trzeba wiedziec jak napisać instalacja gazowa po francusku:O a mój zasób slownictwa jest raczej bardzo ubogi:O

haha, to miala byc prosta opowiesc:), a Ty tworzysz cos na miare Patricii Cornwell:) ale niezle sie zaczyna.

pamietam z czasó szkolnych ze istnialo cos takiego jak słownik;)

Gość he-he-he-he
a gdzież to Kajtus ta kryminalistyke studiowałaś? bo chyba nie w Polsce. nie ma takiego kierunku studiów u nas i raczej sie nie zanosi na to, aby był. co najwyżej mogłaś taki przedmiot mieć, jest wykładany na wydziałach prawa. ale to troche za malo zeby powiedziec ze sie cos studiowalo :O

pomózcie:(

Gość to sie zdziwisz boje
st taki kierunek hehehehehehe

Gość he-he-he-he
jeśli jest taki kierunek to podaj w jakiej szkole.

Gość he-he-he-he
konkretna nazwe poprosze, w necie to ja tez se moge znalezc.

prosta historia z prostym słownictwem? hmmm Właściciel małego sklepu spożywczego zgłasza po raz kolejny włamanie. sklep jest na parterze on mieszka na piętrze nad sklepem. Po raz kolejny rano zauważa że lodówki są niedomknięte, znikają drobne produkty spożywcze, opakowania są pozostawione na podłodze. policja nie widzi śladów włamania zatem podejrzewa pracownika który ma klucz. jednak ma on alibi - w nocy był w klubie, kilka osób to potwierdza. policja jest bezradna. wkurzony właściciel wydaje kase i montuje kamery. po kolejnym incydencie siada przed kompem i ogląda nagranie z nocy. okazuje się że jego żona/syn/on sam(do wyboru) lunatykuje i w nocy schodzi do sklepu i wpierdala jedzenie z lodówek. :classic_cool:

Gość he-he-he-he
mylisz sie moja droga, cytujac ze strony instytutu: "Kierunki studiów IPSiR UW prowadzi studia: * licencjackie oraz drugiego stopnia na unikatowym kierunku profilaktyka społeczna i resocjalizacja * licencjackie na kierunku praca socjalna Zajęcia na kierunku profilaktyka społeczna i resocjalizacja prowadzone są w trybie dziennym, wieczorowym i zaocznym, na kierunku praca socjalna - w trybie dziennym i zaocznym. "

no to ostatnie to całkiem całkiem;) tylko jak po francusku napisac :"wpierdala jedzenie"?? :classic_cool:

Gość to sie zdziwisz boje
no i pewnie o to chodzi ale przeciez trzeba soie poczepiac

he-he-he-he > Kryminalistykę można w Polsce studiować w kilku miastach: Częstochowa, Poznań, Szczecin, Wrocław.

he-he-he-he > w dupie byłeś i gówno za przeproszeniem widziałeś, zrywaj się deklu.

afaf

Gość przysluga
Mloda para tuz po slubie wyjezda na wymarzone wakacje do Dominikany,ktore w prezencie zasponsorowali im rodzice. Po 2 tygodniach pobytu w raju, szczesliwi,opaleni,wypoczeci wracaja do polskiej zimy.Na lotnisku spotyka ich "mila niespodzianka"zaczepia ich rodak ,po krotkiej rozmowie nieznajomy prosi o przysluge,by przekazac rodzinie w polsce prezent od niego, daje nawet parze pieniazki za fatyge. Wszystko wydaje sie byc w porzadku , po odprawach pare zatrzymuje policja za......przemyt sporej ilosci narkotykow,zadne tlumaczenia nie skutkują , trafiaja do wiezienia, tam dowiaduja sie ,ze grozi im 20 lat wiezienia lub kara smierci....takie prawo tego kraju, a wszystko za przysluge!!!!!

Gość he-he-he-he
wg mnie profilaktyka spoleczna i resocjalizacja nie sa tozsame z kryminalistyka, choc pewnie maja wiele wspolnego. w Polsce nie mozna studiowac kryminalistyki, bo nie ma takiego kierunku po ktorym mialoby sie tytul "mgr kryminalistyki". sa przedmioty na innych kierunkach (prawo, admin, praca socjalna itp), ale to jednak nie to samo. coby juz nie robic OT - moja propozycja historii kryminalnej - moze jakies morderstwo? to chyba najlatwiej opisac, a jakis motyw zawsze sie znajdzie :)

Kryminalistykę studiuje się podyplomowo, a tego nasz "bystrzak" się nie domyślił. Na prawie też był taki przedmiot ale w mniejszym zakresie programowym.

Gość he-he-he-he
ja pisze kulturalnie, wiec bez wyzwisk prosze. nazwy uczelni we wskazanych miastach wypisz. a na uw to jest specjalnosc, nie kierunek. to jednak NIE to samo.