Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobieca marcelinka

Mężczyzna z klasa nie ocenia kobiety po wyglądzie a po tym co ma w głowie

Polecane posty

Gość kochamyewe
no to juz wszystko wiem :D to jest twoj sposob na mezczyzne , z tym ze musi on bardzo niskich polotow :D

Gość kochamyewe
musi on byc* :D

Gość loilka
kochamyewe: mow co chcesz, ja mam wspaniale zycie i wspanialego meza :)))

Gość TH is IT
Eksperyment. W pewnym eksperymencie naturalnym obserwowano osoby, które po raz pierwszy spotkały się na randce. Badacze wiedzieli, jakie cechy osobowości posiadają obie strony, oceniano także ich wygląd. Okazało się, że jedynym czynnikiem skorelowanym z wyrażeniem zainteresowania ponownym spotkaniem był wygląd. Jeśli osoba była atrakcyjna, druga strona chciała się ponownie spotkać. Żadne cechy osobowości (np. inteligencja, ekstrawersja, otwartość, dobre przystosowanie, kobiecość, męskość, dominacja, uległość, zależność, niezależność, szczerość itp.) nie korelowały z ochotą do ponownych spotkań. Zastanawiające było także to, że gdy badani byli proszeni o uzasadnienie swojego pragnienia, to wymieniali zwykle poczucie humoru, inteligencję, przyjacielskość, dobre zrozumienie itp., ale nie wymieniali atrakcyjności. Ten wynik interpretuje się jako niechęć do przyznania, iż wygląd człowieka ma wpływ na nasz stosunek do drugiej osoby.

to ja już wolę, żeby facet patrzył na piersi i brzuch, niż żeby miał mnie oceniać pod kątem przydatności w domu.

Gość Mirabella ...
Jak to facet z klasą nie ocenia kobiety po wyglądzie? :O Oczywiście, że pierwsze co dostrzeże to wygląd ... i po wyglądzie oceni, czy można po kobiecie spodziewać się klasy ... I nie tylko po ubraniu .. bo także wywnioskuje to z oczu, twarzy, mimice, gestach, itd. Czy kobieta z klasą zostawi zaniedbane opakowanie? nie sądzę ... Wiadomo, że i wśród atrakcyjnych kobiet są kobiety z klasą ... więc jeśli facet ciekawy, to może mieć i atrakcyjną i inteligentną ... Mnie mój dr zobaczył w restauracji ... wtedy nawet nie rozmawialiśmy .. nawet pamiętał jak byłam ubrana ... i mnie szukał ... a potem była weryfikacja ... wiadomo, że samo opakowanie to za mało, ale i wygląd jest ważny ... czas przestać się oszukiwać!

Gość Mirabella ...
TH is IT - dokładnie ... czas przestać się oszukiwać! Wygląd jest bardzo ważny ..

Gość Mirabella ...
Zresztą sam fakt, że chirurdzy plastyczni, firmy kosmetyczne, salony piękności itd. zarabiają kokosy ... Mimo, że salonów piękności coraz więcej to i tak są kolejki ... A suplementy na odchudzanie? to ogromny biznes ... Wniosek? Ludzie doskonale zdają sobie sprawę, jakie znaczenie ma wygląd, tylko udają nie wiadomo po co ... :O

kochamyewe ////// widać zes jeszcze mlodziutka . Jak ci chlop przyjedzie po osmiu godzinach ciezkiej fizycznej pracy ( + czas na drogę do domu) i nakarmisz go tą przyslowiowa przypalona woda , to on tobie dopiero buzke wymaluje i bedzie siedzial glodny ale delektujacy sie pieknem wlasnej zony ///////// Mówimy o upodobaniach, i poglądach kulinarnych, współczesnych mlodych ludzi: http://us.123rf.com/400wm/400/400/tempuraslightbulb/tempuraslightbulb0905/tempuraslightbulb090500015/4930319.jpg a nie Górników, czy rymontowskich chłopów. Lata 80-te, i PRL się już dawno skończyły. A święta Górników dziś już nikt nie obchodzi. Nikt też nie gloryfkuje, ich wycieńczającej pracy. Usiłowałaś kiedyś zamawiać pizzę przez telefon, za 30pln?. Danie rewelacyjne, a pieniądze żadne. Od gotowania ciężkich, tradycyjnych, kalorycznych, obiadów to ja mam mamę, a nie dziewczynę. Najwidoczniej przyzwyczaiłaś faceta, do brania na siebie funkcji matki. A tak na marginesie, kaloryczne dania po 15:00, wywołują otyłość. Radziłbym uważać. Potem ktoś pisze, że nie ma w Polsce atrakcyjnych mężczyzn tylko są same "fizyczne świniaki". kochamyewe //////po 2)uwazasz ze jak nie zje tego kotleta to przytrzymasz go na sile obdarowujac meza jedynie wygladem i rozrywakami ? ////// Ile ty masz lat, że tak cofnięty światopgląd prezentujesz -60?. Sprawa wyglądu jest kwestią nr1. Nikt nie chce w domu zaniedbanej, zapoconej "świniki", tylko seksowną, pachnącą laskę. I nie jest to wymóg młodych męzczyzn wobec dziewczyn do 25-ki http://ec1.images-amazon.com/images/I/41SRNvfRJkL.jpg To wymóg wszystkich mężczyzn, wobec każdej kobiety, pomiędzy 14-40 lat. nawet wymóg dziadków wobec wnuczek. Laski 30 - 40 szczegónie powinny być seksowne, i zadbane: 1. http://www33.patrz.pl/u/f/39/74/34/397434.jpg 2. http://www30.patrz.pl/u/f/39/73/84/397384.jpg 3. http://www30.patrz.pl/u/f/39/74/29/397429.jpg 4. http://www.derekhail.com/wp-content/uploads/2007/01/marisa-miller-bikini07.jpg kochamyewe ///// po 3 ) myślisz ze znajdziesz takiego mezczyzne , ktory bedzie tyral tylko na to aby jego kobieta lezala i pachniala ? //// no jasne że tak - 90% młodych facetów, chce tyrać dla dziewczyn o wyglądzie księżniczek. Powtarzam - "młodych". Chyba że po 55-ce coś zmienia się w głowie. Tylko wyglądem, i atrakcyjnoscią można męski intynkt przytrzymać. ////// no to juz wszystko wiem to jest twoj sposob na mezczyzne , z tym ze musi on bardzo niskich polotow ////// Przeciwnie musi mieć wysoką samoocenę i szanować siebie. Tylko nieudacznik zgodzi się na zdyscyplinowanego w kuchni, kocmołucha. Jeżeli facet, kojarzy funkcję żony z kucharką to jest albo Górnikem, albo brudnym chłopem rozrzucajacym obornik, albo zamiataczem ulic. Jeżeli jego żona jest dumna z roli sprzątaczki, i kucharki. To albo z natury jest prosta, albo mieszka na wsi i utrzymuje się z rolni, albo na Śląsku i żyje z górnicta. Jesteś Polką więc może pewnych rzeczy nie zrozumiesz. Ucz się kobiecości do lepszych: 1. http://www.dziennik.pl/files/archive/00043/teo_5729_43341l.jpg 2. http://www.efakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-650/-550/faktonline/1217569173032.jpg

Gość loilka
Kazdemu moze sie zdarzyc miec gorszy dzien. Nie chce ci sie ubrac, chodzisz caly weekend w dresie i w szlafroku, niewymalowana z rozczochranymi wlosami i zajadasz sie czekoladą. Ale skoro sama nie moglabym na siebie patrzec wygladajac tak codziennie, to co dopiero ktos inny :)))) A co do mezczyzn, przeciez kobiety tez nie przepadają za brudasami, z tłustymi wlosami i brudem pod paznokciami. No chyba ze wlasnie wrocil z silowni albo cale popoludnie grzebal przy samochodzie zmieniając żarówke :DDD

Gość Mirabella ...
Oczywiście, że nie samym wyglądem kobieta może zatrzymać faceta, ale też z pewnością nie kotletem ... Oprócz wyglądu i inteligencji niezbędna jest nieprzewidywalność, tajemniczość i jeszcze parę innych cech, które powodują, że facet nie jest w stanie się nami znudzić ... :) Przetestowane!

Gość Mirabella ...
A gorszy dzień nie wpłynie na całokształt ... ale o całokształt trzeba dbać .. a może taki dzień nawet ubarwić całość...

Gość loilka
Mirabella...: dokladnie, chodzi o tą nieprzewidywalność A wieć dziś kobietki, zamiast gotować jajka na twardo na kolacje poproście mężów zeby zabrali was np na pizze, w zamian za to ubierzcie sie ladnie, bluzeczka z dekoldem obowiazkowa, ladny makijaż i fryzura. Mozecie sie szykowac nawet 3 godziny a mąż bedzie 100 razy bardziej zadowolony z kolacji na ktora zaplacil niz z obiadu skladajacego sie z 3 dań plus deser. No i wieczor nie skonczy się tylko na pizzy... :D

Gość Mirabella ...
Tak to bardzo ważne ... Wchodzenie w tyłek facetowi daje najgorsze wyniki ... Owszem wraca do koryta, ale ekscesów szuka poza domem ... Nieprzewidywalność powoduje zatrzymanie jego myśli przy nas ... zastanawia się o co chodzi ... a wygląd powoduje także liczne zainteresowanie innych facetów, co bardzo łechce ego naszego faceta ...

Gość loilka
A tak na marginesie to co gotujecie dzis na obiad? Bo ja pierogi, oczywiscie takie gotowe w 3 minuty. Mąż chyba nie byl zadowolony bo zaproponowal ze moze kolacje zjemy na miescie :D I tak ma byc moje drogie !

jak kobieta o siebie nie dba to ma coś z garem ...więc musi odpowiednio wyglądać...:)

Gość pinda zwana pożądaniem
ocenia się po całokształcie. najpierw po tym co się w pierwszej kolejności zauważa. nie wiem, jak chcesz żeby najpierw zwrócił uwagę, na to co masz do powiedzenia to załóż swoją rozgłosnie radiową i w niej się produkuj. tak, żeby ci nie widzieli. ja też oceniam facetów oceniam po wyglądzie, sam charakter nie wystarczy.

Gość Mirabella ...
Ja nie gotuję obecnie ... chodzimy na obiadki ... a kolację na gorąco on serwuje ... :)

Gość ehhh ale
jezu ale ty musisz miec kompleksy !!!!!!!!!!

Gość loilka
jestem tez ciekawa kto zmywa jak juz ugotujecie ten skladający się z trzech dań obiad? Bo jak wy, to znaczy ze wasz mąż was nie szanuje. I nie wazne czy jest robotnikiem fizycznym czy dyrektorem duzej firmy. No chyba ze macie zmywarki :) Ja nie mam i nigdy nie zmywam. No moze czasem, ale tylko i wylacznie z wlasnej woli :)

Gość Mirabella ...
Wygląd ma kluczowe znaczenie jednak ... szczególnie jeśli potrafi się z niego korzystać ... W związku także .. faceci rosną kiedy widzą błyszczące oczy u innych facetów na widok ich kobiety ... Mój facet przyznał się, że lubi sobie np. gdzieś w markecie przystanąć i obserwować z daleka jak faceci się na mnie gapią ... hehe ...

Gość Mirabella ...
loilka - a jak mogą wyglądać ręce po takim zmywaniu? wolę się nie przekonywać ... :O

Gość Mirabella ...
Paznokcie i zabiegi na dłonie w salonach są tak drogie, że zdecydowanie taniej wychodzi zmywarka ... pomijam stracony czas i na salony i zmywanie..

Gość loilka
Ja oczywiscie jestem babką z krwi i kości, potrafie gotowac i raz na jakis czas przygotuje świetny obiad z z lampką czerwonego wina. Wtedy on czuje sie jak w raju. Nie ma to jak mieć mężczyzne który wraca po ciężkim dniu pracy plus nadgodziny i masuje Ci stopy bo to ty jestes przeciez zmeczona. I wcale nie jest pantoflarzem. A tak na marginesie to ciekawe, ze mężczyzna w pracy jest powaznym, szanowanym człowiekiem, w eleganckim garniturze, którego wszyscy słuchają i boją i od którego wiele zależy a po powrocie do domu masuje Ci stopy... to się nazywa mieć szczęście

Gość Mirabella ...
Myślę, że to raczej kwestia wypracowania tego sobie ... :D

Gość niekochamewy
kochamyewe Kazdy mezczyzna woli po powrocie do domu zobaczyc swoja zadbana, wymalowaną i usmiechniętą żone która właśnie przypaliłą wodę niz spoconą od tłuczenia kotletów i ziemniaków, z brudnymi wlosami i paznokciami kurę domową.. " widać zes jeszcze mlodziutka . Jak ci chlop przyjedzie po osmiu godzinach ciezkiej fizycznej pracy ( + czas na drogę do domu) i nakarmisz go tą przyslowiowa przypalona woda , to on tobie dopiero buzke wymaluje i bedzie siedzial glodny ale delektujacy sie pieknem wlasnej zony ale ty glupi jak stary cep:D