Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chłopak z przedmieścia

ludzie gnieżdżący się w blokach

Polecane posty

Gość domek w miescie
Obok obwodnicy i szkoły ;) tam to jest dopiero spokoj :P

Gość zalezy jeszcze jaki
metraz ma to mieszkanie w bloku... np gdybym miala wybor pomiedzy kupnem mieszkania w bloku w duzym miescie, to wolalabym te kase przeznaczyc na cos wiekszego w tzw. pipidowce mniejszej :D 9ale najlepiej zeby znajdowala sie niedaleko wiekszego miasta)...

o zlituj się nader nieograniczona istoto i wytłumacz mnie niegodnemu ideę świeżego powietrza :classic_cool: ja i inni maluczcy tego forum prosimy cię o to :classic_cool:

śliwuencja, pytałem co masz do blokersów. Narazie nie wyczytałem nic obraźliwego. A w temacie: mieszkanie w bloku jest bardzo dobre jako "meta" przy intensywnym życiu zawodowym, zwłaszcza gdy mieszka w nim tylko jeden człowiek. We wszystkim innym najlepszy jest dom na przedmieściach (tudzież nieodległej od miasta wsi), szczególnie gdy nie mieszka się w nim samemu i potrafi sie stworzyć domową atmosferę. Sprawdzone osobiście przeze mnie 🖐️

Gość śliwuencja
ja mam do pracy 20 minut na piechote, do tramwaju 5 minut, do autobusu 5 min, do centrum miasta 15 min na piechote, pomimo tej bliskości do centrum mieszkam w zacisznym osiedlu, a za oknem mam widoku lasu tzw. bażantarni, pięknie!!! jak tylko robi się cieplej z samego rana wstaje i popijam kawkę na tarasie, wsłuchując się w spiew ptaków, opalam się latem kiedy chcę i jak mi za gorąco to ochładzam się w basenie, ale co to za życie:-o w bloku to miałabym luz, mniej sprzątania i zsyp bliżej niż wychodzenie do śmietnika przed dom, no i trawnik trzeba kosić, a na zimę odśniezyć podjazd, masakra, poza tym w bloku bezpieczniej, bo sąsiad usłyszy najmniejszy szmer:) mieszkanie w bloku to raj!!!!!!!!!!!

Blokers jesteś Kozakiem :P :classic_cool: zawsze stół jedzenia i pełno alkoholu :P :D :classic_cool:

Gość olenkaaaa1
o jeju, na pewno lepiej mieszkac w swoim domu niz w bloku, ale ja mieszkam w bloku i nie uwazam ze wegetuje :) jestem szczesliwa, a wy chyba musicie sie dowartosciowac skoro uwazacie mieszkajacych w bloku za takich strasznie gorszych ;)

Gość a ja wyprowadziłam się
z bloku do domu wolnostojacego i cholernie żałuję :O Co kto lubi, ja wolę blok i jego wygody :)

Gość śliwuencja
napiszę teraz na poważnie, nie kazdego stać na dom, bo nie oszukujmy sie jest to o wiele większy wydate, zwłaszcza jesli chce się mieć dom w mieście, ale są i tacy, którzy naprawdę wolą mieszkac w bloku z różnych powodów, np. dlatego, ze boją się mieszkać w domu, bądź nie chcą sie zamartwiac co się tam dzieje gdy wyjadą, moje kuzynostwo np. ma full kasy i na pewno stać by ich było na super dom, dwa razy, albo i 3 lepszy od mojego, ale wolą mieszkać w bloku, mają mieszkanie dwupiętrowe i jest im dobrze. ja jestem zadowolona, całe zycie mieszkałam w domku, domku w mieście z dużym ogrodem w zacisznej dzielnicy a jednocześnie niewiele oddaleonej od centrum, wyszłam za mąż i dwa lata mieszkaliśmy w bloku i dla mnie to był koszmar, robiłam wszystko by nmieszkać w domku i spełniłam marzenie, to nie ma porównania, przynajmniej dla mnie, nie mam nic do ludzi w blokach i nie uważam ich za coś gorszego, a moje wpisy zostały sprowokowane głupimi tekstami, w stylu daleko od tesco i od biedronki, opał, traktor zimą, obwodnica, ludzie!!! naprawde uświadomcie sobie, ze ktoś może mieszkać w domku mieć wszystkie te "luksusy" o których piszecie w zasięgu ręki i dodatkowo inne plusy wynikające z mieszkania w domku.jak trzeba być ograniczonym by wyobrazać sobie, ze dom to od razu wieś, obora, stodoła, chlew etc. odpowiedź nasuwa się jedna, trzeba być po prostu prostakiem, nieudacznikiem i cieciem.