Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xsk92

Soczewki z allegro

Polecane posty

Gość xsk92
Witam, przepraszam za ten post wyżej jakoś mi się enter niechcący wcisnął. Mam do was pytanie: co sądzicie o kupowaniu soczewek przez allegro? Czy miałyście do czynienia już z zamawianiem soczewek przez allegro?

Gość kupujemy stale
od roku i wsio ok, no i taniej :-P

Gość xsk92
Bo właśnie planuje zamianę okularów na soczewki i nie wiem. do kupujemy stale: a na jaki okres kupujesz soczewki ? i jaki mniej więcej wynosi Ciebie koszt roczny ich zakupu?:)

Gość kupujemy stale
roczny koszt-nosze Procleary, miesieczne sztuka kosztuje ok12-13 zł, do tego płyn, komplet dwie butelki za ok 50 zł( starcza na 3 msc z hakiem).Soczewki i płyny kupuje raz na 3 msc.Czyli 6 razy 12-13 zł +50 zeta za płyny i koszty przesyłki

Jeśli chcesz zmienić okulary na soczewki to przede wszystkim idź do okulisty. Bez tego sama nic nie kupuj, bo możesz sobie oczy zepsuć. Jak już okulista Ci soczewki dobierze to wtedy możesz kupować na allegro. Ja kupuje i sobie chwale, ale trzeba znaleźć sprzedawce specjalizującego się w takich produktach i z dużą liczba komentarzy. Z soczewek polecam J&J lub airoptix, obecnie są to najlepsze soczewki na rynku - mają oczywiście różne wersje - okulista powinien Ci doradzić. Ja na pół roku wydaje około 170 zł.

Gość xsk92
Tak wiem, już mam umówioną wizytę u okulisty, zobaczymy co mi tam wybierze. No to widzę, że ten roczny koszt na te soczewki za tani nie jest. Na wymianę szkiełek w okularach wydaję do 100zł rocznie ;) No zobaczymy co okulista powie. Póki co widziałam soczewki do 10zł za sztukę miesięczne i kwartalne. I mam do was jeszcze pytanie, bo w internecie soczewki kwartalne jak patrzyłam na stronach producentów to jest po prostu 6 sztuk soczewek miesięcznych. Czy soczewki kwartalne są przeznaczone do noszenia 1 soczewka - 3 miesiące na 1 oko?

Gość kupujemy stale
a mnie zadne soczewki tak nie dokuczyły jak Air Optixy-badziew straszny!!!

Gość xsk92
Ponawiam pytanie wyżej ;) Zobaczymy co poleci mi okulista, jakie soczewki i jaki rodzaj. Na pewno będę wystrzegała się niektórych, o których dużo złego wyczytałam. :)

Większośc soczewek jest w opakowaniach po 6 sztuk, ale można kupić pojedynczo, co się przydaje zwłaszcza gdy na jedno i drugie oko ma się inną wadę. Soczewek kwartalnych nie polecam, łatwo o infekcje itd. Zdrowsze dla oka są jednak miesięczne, dwutygodniowe, a najlepsze takie co się zmienia codziennie. A co do wypowiedzi kogos o airoptix, to nie słuchaj tego typu komentarzy. Każde soczewki bowiem są z innego materiału i inne mają parametry, co za tym idzie inaczej układają się na oku. Więc to że komuś airoptix nie podeszły, nie znaczy że są badziewne tylko że nie nadają się dla danej osoby. Ja sama używam J&J a airoptix dla mnie nie są odpowiednie - źle układaja się na oku. Dlatego przy wyborze soczewek idzie się do okulisty.

Gość cmentarna oragne342
ja kupuje soczewki na allegro...ale tez trzeba wiedziec jakie. ja kupuje J&J kolorowe szare miesieczne. maja uwodnienie 58%. Inne soczewki J&J ale 2tygodniowe maja uwodnienie 40cos %.trzeba zwracac na to uwage zwazywszy iz stopien uwodnienia jest czyms bardzo waznym, odzwierciedla m.in. jaki okres czasu mozna nosic te soczewki. jestem z kolei wielka przeciwniczka tych soczewek ktorych producent okreslany jest jako "inny" i prezentowanych jako roczne badz kwartalne z udownieniem 38%!!tragedia...na bank bedziesz miec po nich przesuszone oczy i inne dolegliwosci.

Gość xsk92
Jestem wdzięczna za wszystkie rady, aczkolwiek nadal nie znalazłam odpowiedzi na zadane przeze mnie pytanie :) Więc czy soczewki kwartalne są przystosowane: 1 soczewka - 1 oko - 3 miesiące?

Gość xsk92
Przepraszam, że taka upierdliwa jestem, ale czekam :D

Gość xsk92
Ok, dziękuje za wszystkie odpowiedzi ;) Jeśli będę miała jeszcze kiedyś jakiekolwiek pytania na pewno tu zajrzę. Jest to z pewnością jedne z lepszych for w internecie :) Pozdrawiam.

Gość xsk92
A jeszcze jedno pytanie mnie naszło. Mogłaby mi któraś z was napisać jak wygląda badanie u okulisty czy dana osoba może nosić soczewki i jakie? Będę wdzięczna.

W sumie przed dobraniem soczewek to jak badanie na okulary, okulista ogląda Twoje oko pod specjalnymi przyrządami. Póxniej daje soczewki do założenia, pokazuje co trzeba robić i ponownie ogląda oko czy soczewka prawidłowo sie układa