Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamjakasobsesjeeee

mam obsesje na punkcie wlosow

Polecane posty

Gość uuppppppppppppp

Gość kjnlnjpo
po 1 idz do rodzinnego lekarza, i popros o skierowanie na badania , zelaza, i ogolnie pwoiedz, ze chodzi Ci o wlosy. Idz zbadaj, moze czegos Ci brakuje w organizmie, a nie lykasz jakies tam tabletki niby na wlosy. Za wlosy sa odpowiedzalne odpowiednie wytyczne w organizmie, jesli brakuje Ci czgeos to nie pomoga Ci zadne tabletki z apteki, ktore reklamuja , ani szampony. Po 2 idz do dermatologa, sa odpowiednie zabiegi na pobudzenie cebilek, a po 3 ona Ci dodakowo coes przepisze , moje siostrze np. przepisala lek pod nazwa neril, ktory ma wcierac w glowe. do tego ejscze jakis specjalnie na zamowienie. I skoncz z suszarka, prostownica, lokowka, i nie susz ich w recnziku. A no i nie wiaz ich mocno, nie obciazaj wlosow i nie czesz za czesto. Polecam jeszcze amsaze glowy :) no i jesli ejst mozliwosc, to zamiast uzywac normalnej farby do glowy, to mzo elepiej skozystac z takiego balsamu farbujacego o nazwie henna :) napewno lepszy od farby.Fakt, ze bedziesz czesciej uzywac, ale lepiej to niz farba, takie moje zdanie

Gość upppppppppp
badania mam ok. wlosy sa niby zdrowe bo nie sa przesuszone czy rozdwojone maja polysk tylko sa mega cienkie ale nie rzadkie. rosna bardzo szybko ale co z tego jak sa takie cienkie. przy dlugosci ponizej ucha juz zle wygladaja

Gość upppppppppp
glowe wiecznie masuje bo ciagle grzebie w tych wlosach wcieram rozne cuda. neril tez mmialam przyczynil sie do szybkiego wzrostu wlosa co przy moich siwych i i tak szybko rosnacych jest raczej wada. nie uzywam prostownicy bo niby po co wlosy mam proste jak drut . rowniez nie susze suszarka bo sie szybciej przeluszczaja. tylko czasami wysusze ale to bardzo rzadko jak gdzies sie spiesze

Gość uuppppppppppppppppppppp

Gość jkbjkbjk
może spróbuj używać kuracji vishy na wzmocnienie włosów. jest droga ,ale trochę pomaga. Może też pomóc odzywka z olejkiem rycynowym

Gość upppppppppp
rycyne stosowalam ale jedyny efekt to szybki porost wlosow co akurat przy siwiznie nie jest pozadane. vichy mialam kiedys taki szampon czerwony ale to jest chyba tylko do wypdajacych bo efektu pogrubienia nie zauwazylam

Gość ja polecam tylko oleje
amla ci przyciemni wlosy i zapobiega siwieniu

Gość atakatam
ja mam dokładnie to samo. Zdrowe włosy, błyszczące, dość ich sporo, ale cienkie i kompletnie niepodatne na ukladanie. Jak wieje wiatr, a ja wyjdę w rozpuszczonych (co zdarza się rzadko, bo raczej związuję) to rozwiewają się na wszystkie strony. Kiedyś częściej chodziłam w rozpuszczonych to nie mogłam się nadziwić, że ludziom włosy trzymaja się w jakimś porządku, przy głowie :D a moje w kompletnej rozsypce. Mało pocieszającym rozwiązaniem jest zapuszczenie ich na długie, dłuższe niż do ramion. To wymaga trochę cierpliwości, ale jest jako tako. Po umyciu wyglądają bardzo ładnie - takie gładkie i błyszczące, a na drugi dzień trzeba niestety wiązać. No i myć co 2 dni, co jest dość uciążliwe przy długich włosach :(

Gość upppppppppp
amla niestety przyciemnia tylko te naturalne a te siwe pozostaja bez zmian. przetestoalam. dodatkowo obciaza cienkie wlosy . jest to na pewno super kuracja ale do grubych przesuszonych wlosow. ja juz chyba wszystko przetestowalam i nic nie pogrubilo moich wlosow. aktualnie lykam jakies tabletki z krzemem i znowu zauwazam ze rosna blyskawicznie ale o pogrubieniu moge pomarzyc :-(

Gość atakatam
No i ja też stosowałam te wszystkie rady i nie widzę szczególnego efektu. Ostatnio nawet chciałam sobie zrobić taki rytuał u fryzjera: Kerastase Volume, ale moja fryzjerka powiedziałą, że przy moich włosach to szkoda kasy, bo efekt, jeśli w ogóle będzie, to chwilowy

Gość upppppppppp
moje juz przy dlugosci ponizej ucha wygladaja smetnie. tez sa blyszczace i fajnie wygladaja jedynie o umyciu tk z 2 godzinki max. potem sie robia takie siurki :-(

Gość upppppppppp
marzy mi sie taka fryzurka chociaz do ramion . nie lubie krotkich fryzur zle w nich wygladam nie lubie takiej odslonietej szyi

Gość atakatam
powiem ci, że mnie też załamują te moje włosy i dobrze wiem, co przeżywasz :)

Gość atakatam
ja mam dłusze, bo też nie lubię krótkich i związuję codziennie. Raz w desperacji nawet jakieś wałki sobie zakupiłam, ale nie mam odwagi ich nawinąć przy moim facecie :P

Gość atakatam
jak byłam w ciąży to była wyraźna poprawa. To był piękny czas także dla moich włosów :) Ale po 4 miesiącach po porodzie - masakra ze zdwojoną siłą

Gość atakatam
zresztą, co to za rozwiązanie, zachodzić w ciażę, żeby przez parę miesięcy mieć ładniejsze włosy :P nie będziesz, bo? jeśli nie chcesz to nie odpowiadaj

Gość atakatam
ja też jestem po 30, urodziłam dziecko, jak miałam 33, wszystko przed tobą :)

Gość urynoterapia
w skore glowy codziennie rano wmasuj swoj mocz... gwarantuje poprawe

Gość atakatam
no to musisz kogoś poznań :) ja mam 35 lat. Jak miałam 30 to się rozwiodłam i myślałam, że już nigdy nikogo nie poznam, a o dzieciach mogę zapomnieć. Różnie w życiu się układa, ale losowi trzeba czasem pomóc

Gość atakatam
oczywiście poznać, a nie poznań :)

Gość naogladalam sie dzis mase zdje
c na n-k i stwierdzam ze 99% kobiet ma ladniejsze wlosy od moich. porazka. jak one to robia????

jakie to niesprawidliwe

Gość dar55
A JA SŁYSZAŁAM ,ŻE TABLETKI HUMAWIT DZIAŁAJĄ REWELACYJNIE NA WŁOSY.CO PRAWDA CZEKANIE NA EFEKT TRWA KILKA M-CY,ALE MOŻE WARTO SPRÓBOWAC.I DO TEGO KOSZTUJĄ GROSZE;)

humavit masz na mysli te z drozdzami? na wypadanie pomogly ale wlosy nie staly sie grubsze bo na to nie ma lekarstwa jak na razie

Gość koko ok alee
mM FAJNY SPOSOB- otroz kupuje w Rossmanie glinke do wlosow z Firmy Dermaglin.Po umyciu wysuszam lekko włosy recznikiem(myje wlosy glowa w dol nad wanna!!) w skore wmasowuje te glinke,a na reszte wlosow-odzywke WAX z apteki.Zaijam folia,recznikiem i tak ze 30 minut.Splukuje.Mam bardzo geste i wysoko uniesione wlosy! SERIO.NAjlepsze cudo.POLECAM

Gość koko ok alee
bo pewnie tak jak ja masz cienkie,przetluszczajace sie i proste wlosy? Wiec ja po tej glince moge nie myc nawet 3 dni wlosow(co u mnie jest wielkim wyczynem).KAzdy mi tedy mowi jakie mam ladne wlosy!

stosowalam te glinke moze nie w taki sposob jak ty ale nie zauwazylam aby sie mniej przetluszczaly. powiem ze nawet chyba bardziej. kurcze na kazdego dziala co inne

bo ta glinka wysusza skore co powoduje w efekcie jeszcze wieksze przetluszczanie. tak to dzialalo u mnie