Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamamamama

ile przytyłyście w ciąży?

Polecane posty

Gość mamamamamama

ja jestem w 23 tyg. i przytyłam już 15 kg.:O

Gość berezka
wspolczuje. ja na razie 5kg.jestem w 34 tc

Gość bjfgbnk fkg
18 tydzien-10 kg

Gość mamamamamama
bjfgbnk fkg to chyba mamy poodobnie, tyle ze wszyscy mi mówią że nie widać, ale jak brzucha juz nie będzie to dopiero zauważą:O

Gość mammmmama
20 kg przez cała ciążę

Gość bjdsba
16 tydzień nic. Max 1 kg. Ale przed ciąża przytyłam 8 kg :/

Gość salmonela
Ja przytyłam przez całą ciąże 22,5 kg, przed ciążą ważyłam 52 kg ,teraz 46 kg :(

Gość młoda9mama
pierwsza ciąża 8 kg druga 9 kg ( 162 cm wzrostu i 47 kg przed ciążami) teraz ważę 50 kg

Gość majQQQQa
Berezka i nie chwal się, bo coś jest tu nie tak. 34 tc i 5kg?? Jak same wody płodowe, dziecko, łożysko, powiększona macica itp. waży więcej. Więc to ledwo jest możliwe... Chyba, że to dziecko jakieś niedojedzone, a Ty chuda jak anorektyczka. Każda kobieta w 40tc powinna ważyć PRZYNAJMNIEJ 12kg więcej niż przed ciąża (o normalnej wadze). Gdy przed ciążą kobieta miała niedowagę, musi przytyć znacznie więcej. Ja jak narazie przytyłam 8kg, a jestem w 34 tc. Jednak jeśli chodzi o uda, pupę, ręce itp. to nic się "nie powiekszyło", o ile nie schudłam, bo do połowy ciąży nie mogłam patrzeć na jedzenie ;). Zwiększył się tylko brzuszek i powiększyły znacznie piersi (o 2 rozmiary ;P) :).

Gość już niedługo
4 kg - ale zawsze byłam duża , wiec dla innych to może wyglądać jak 20 kg :D , cóż natura jednym daje to innym tamto .....

Gość dxcvzsdv fcxdb fxd
na fizjologii zywienia na studiach sie dowiedziałam ze jak kobiecie w ciazy tyja juda to je za duzo

Gość już niedługo
ps : 37 tc

20 tc. i jestem na "minusie" 3 kg ..waze 53 kg w poprzedniej ciazy przytylam 10 kg

Gość majucha01
ja jestem w 36 tygodniu i przytylam jak narazie 15 kilo mam nadzieje ze tak juz zostanie

Gość Ja przytyłam
20 kg przez całą ciążę. Aktualnie 6 miesięcy po porodzie ważę o 2 kg mniej niż przed ciążą.

Gość berezka
majqqqa u mnie wszystko ok:)dziecko jest duze - 2600,wyniki spoko. do chudych nie naleze-waze 67 kg-167 wzrostu. uprawiam sport,nie mam zachcianek,nie zbieraja mi sie wody. a to mi wszyscy powtarzali,ze chyba cos nie tak.ale okazuje sie,ze jest wszystko w porzadku. zachecam do sportu-jesli czujecie sie dobrze to nie siedzcie w domu.

Gość berezka
a poza tym-zobaczcie jakie niektore z was sa okropne: jak kobieta przytyje malo w ciazy to ja od anorektyczek zaraz traktujecie,albo choroby dziecku przypisujecie. to juz nie te czasy,ze zdrowa kobieta to kobieta,ktora 20kg w ciazy przytyje. mozna jesc w ciazy malo-ale zdrowo! nie trzeba dniami i nocami tony czekolad pochlaniac-mozna zastapic slodycze owocami.

w ciazy wszystko smakowalo mi trocinami---jadlam wic tylko tyle, ile bylo konieczne, by nie zemdlec z glodu. Dziecko, o dziwo, urodzilo sie spore --3430, ale mysle ze po prostu synek ciagnal; ze mnie ile sie dalo.Bylo malowodzie, ale mlody doastal mimo wszytsko 10 stopni w skali Appgar. Szczerze mowiac, ciesze sie ze duzo nie utylam, juz jakos zniose anemie, wole ja nawet niz ewentualne roztsepy ktore penie bym miala przy wadze ponad 60kg...

a właśnie kiedy pytałam lekarza czy nie za mało przytyłam to mówiłz e dziecko i tak co mu będzie potrzebne to sobie wyciągnie, więc nie ma co sie napychać na zapas

Gość hhjhhjghhgj
32 tydzień i 9 kg. autorko topiku - nie przejmuj się. ja w pierwszej ciazy miałam załamke, że przytyłam 25 kg, a 4 miesiące po porodzie wazyłam mniej niz przed ciążą.

Gość mamamamamamamamamamama
mam nadzieję, choc mimo wszystko najważniejsze żeby synek urodził sie zdrowy

Hej Ja jestem w 32 tyg i mam 10 kg więcej a z USG wyszło że maluszek ma już troszkę ponad 2 kg

hej, jestem w 35 tygodniu, do tej pory przytyłam 10 kg :) w pierwszej ciąży przez ostatnie trzy miesiące przybyło mi 15 Pozdrawiam :)