Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aglagla5

z prezentem czy bez do tesciowej ?

Polecane posty

Gość aglagla5

Czesc :) Ostatnio zadzwoniła do mnie mama mojego mezczyzny i zaprosiła nas na spotkanie w gronie rodzinnym. Będzie to drugie nasze spotkanie. Pierwsze było dosc spontaniczne, nie organizowane. I problem jest tutaj taki, ze nie wiem czy nalezy wreczyc 'tesciowej' jakis drobny prezent, a jesli tak to jaki? Nie chce sie wygłupić przychodzac z kwiatkiem w doniczce, ale tez nie chce zeby pomysleli ze przychodze bez niczego. Rodzice jego są bardzo sympatyczni ale oprocz nich będzie tez jego rodzenstwo. Co wy o tym myslicie.

Gość piwnookaM
najlepszy bedzie jadowity waz w eleganckim zawiniatku

Gość kup paczke rajstop i orzeszki

wydaje mi się, że jeśli spotkanie jesty bez okazji-tzn, urodziny itp-to prezent jest niekonieczny,ale na pewno będzie miło jeśli sama upieczesz ciasto np i zabierzesz je ze sobą:)

Gość bez przesady z tym prezentem
gdyby to byly urodziny czy jakas rocznica slubu to rozumiem, ale tak? jak babka bedzie inteligentna to przejzy cie i stwierdzi ze jestes dupolizem bez poczucia wlasnej wartosci.

Gość aglagla5
czy ja wiem czy tak bez okazji. Wydaje mi sie, bo pewna byc tego nie moge, ale ze chodzi o spotkanie gdzie moga mnie lepiej, blizej poznac. Bo jak wspominalam wyzej, jedno spotkanie spontaniczne to chyba za malo.

ooooooooooooooo, tak ci sie wydaje? na robienie prezentow bez okazji jest jeszcze za wczenie moim zdaniem. drugie spotkanie z rodzina faceta( nie komentuje tutaj uzycia slowa tesciowa) a ty chcesz jej wreczac prezent? za co? z wdziecznosci, ze cie zaprosila? chciala to zaprosila.

Gość aglagla5
po to wzielam w cudzysłow 'tesciowa' zeby bylo ze jej tak nie nazywam.

Gość prawde powiem
zawsze milym akcentem sa slodycze.Kup jakas elegancka bombonierke, pieknie wstazka przewiaz.To jest absolutnie nie zobowiazujace.Do dobrego tonu nalezy przyniesc ze soba na spotkanie dla pana domu -butelke alkoholu , dla pani domu -slodycze badz kwiaty.W tym wypadku, sadze, ze slodycze beda najodpowiedniejsze.I o zadnym lizusostwie nie swiadcza.Powodzenia podczas wizyty.

Gość Bialy Nick
Hm. Moze jestem dziwna, ale kiedy mnie ktos zaprosi, lubie wpadac "z czyms". Niekoniecznie prezentem, ale czekolada, bombonierka etc. To bardzo mile, kiedy ktos cos bezinteresowanie da... Ale mam wrazenie, ze w Was ta bezinteresownosc umarla. A moze jestescie biedni i skapi.

akurat kobiecie nie nalezy sie przynosic prezentwo na takie spotkania. rozumiem facet z flaszka czy z winem, ale kobieta? bardzo nieelegancko.

Uważam,że dobrym rozwiązaniem było by zrobienie bądz kupienie jakiegoś ciasta. Zawsze tak robie.To miłe w stosunku co do osoby do której przychodzisz . Przynajmniej nie przyjdziesz z pustymi rękami...

Gość ciacho może być
popieram pomysły z jakimś słodyczem:), tak się powinno robić

Gość nic nie dawaj tej wrednej
babie, ona może teraz być słodziutka, ale po ślubie bądź czujna! A jeśli tak bardzo chcesz jej cos kupić, to kup jej szkatułkę na jad!

Ja też bym coś ze sobą wzięła, coś niezobowiązującego, ale jednak żeby nie iść z pustymi rękami - ciasto, czekoladki wydają się być OK. W sumie jak się idzie do kogoś to zawsze wypada coś przynieść, czy to bliżsi znajomi, czy dalsi - tak mi się wydaje.

ja na pierwsze spotkanie z rodzicami mojego faceta wzielam likier kawowy...zawsze moga go wypic,niekoniecznie podczas imprezy.