Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Isssunia

Nowe ubranka - prać czy nie?

Polecane posty

Gość Isssunia

jak wyżej.

ja prałam :) nie wiadomo ile czasu były w sklepie i kto je dotykał:(

Gość ja nie pralam
i bylo ok.

Gość już niedługo
ja wyprałam :)

Gość ja zawsze...
prałam nowe ubranka - nie wiadomo ile leza w sklepie , na pewno sa zakurzone i nie wiadomo w czym wczesniej wyprane i dziecko moze dostac uczulenia

Moim zdaniem powinnas wlaczyc pralke na jakies pol godziny w temp 30 stopni., ja tak zrobilam . Bez przesady z tymi bakteriami :P

jagoda nie chodzi o bakterie a o kurz, farby do barwienia ubrań, zwyczajny brud. prałaś kiedyś ręcznie nowe ubrania? jak nie to spróbuj, zdziwisz sie jaka będzie woda!

Gość popieram na sto procent
prać nie trzeba, ale przynajmniej wrzuć do pralki i nastaw na podwójne płukanie nowe ubranka są " zakonserwowane", nasączone chemią, która zabezpiecza przed gnieceniem i pleśnią podczas przechowywania

Gość ja powiem tak.....
lepiej wyprać ...ja prałam

Gość mamalaury
Ja nie prałam...do czasu, gdy córa dostała potwornej wysypki po nocy spędzonej w nowej koszulce... Teraz są obowiązkowo przynajmniej wypłukane

Gość popieram na sto procent
no właśnie, nie rozumiem dlaczego matki się nad tym zastanawiają... kiedyś przeczytałam tu wypowiedź, że jedna celowo nie wypierze, bo ubranka po praniu są "używane" i "brzydsze", a ona chce mieć do szpitala nowe i ładne... brak słów po prostu...

Gość sdfgh
Ja wszystkie ubranka, pieluchy tetrowe wyprałam. Wstawiłam na krótkie pranie - 45 minut i 30 stopni.

oczywiście ze prac niemowlaki maja tak delikatna skore ze z byle czego może powstać wysypka

mala agatka--- no wlasnie chodzi o brud i kurz, dlatego napisalam zeby wyprac 30min w 30 stopniach. Osobiscie znam kobity ktore gotowaly takie ubranka :D w obawie przed BAKTERIAMI :O

Gość sdfgh
kiedyś przeczytałam tu wypowiedź, że jedna celowo nie wypierze, bo ubranka po praniu są "używane" i "brzydsze", a ona chce mieć do szpitala nowe i ładne... brak słów po prostu... Piszą głupoty takie matki. Po wyprasowaniu przeciez ciuszki nadal wyglądają na nowe i nie używane :)

rozwalila mnie poprzedniczka :) a raczej ta co to napisala heehhe dobre :) ja piore ubranka po zakupie, ale to z przyzwyczajemia. Przewaznie patrze po sobie, sama bym nie ubrala takich ubran, dotykaja ich rozne osoby, czesto spadaja na ziemie itp. ale z prasowaniem dalam sobie juz spokoj. Prasuje tylko te, ktore trzeba, ale nie wszystkie, a wiem, ze sporo kobiet nawet rajstopki prasuja, bo bakterie ..... bez przesady .... jeszcze nie raz dziecko dotknie klamki, na ktorej jest tak duzo roznych bakterii, ze strach zliczyc :)