Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak dla mnie nie ma problemu

Problem w tym ze chce Niemca

Polecane posty

musisz go wybadać. tylko najgorsze jest to że piszesz że się zakochujesz.... ze się tak angazujesz w ta znajomość.. ja się nie zakochałam, więc nie był to dla mnie jakiś cios. musisz wziąc pod uwagę ze moze jednak kogoś mieć. nie nakręcaj się na to, ale taka 100% ufność w tem wypadku też nie jest dobra. myślę że gdy przyjdzie na to czas, to zaczna sie poważniejsze rozmowy. Tylko żeby on chciał być wobec Ciebie szczery.. bo z tym to u facetów bardzo róznie bywa. wiadomo-u kobiet też. ale faceci są znani z tego że lubią sobie po prostu ot tak urozmaicać swoje życie. moj byl pare lat starszy. oboje bylismy studentami. on myslal sobie chyba ze spotkał młoda , naiwna.. no ale niestety.. chyba się zawiodł;) a Wy ile macie lat?

chyba w każdym narodzie faceci zdradzają swoje żony;) ale teź własnie spotkałam się z niemcami -oszustami nie tylko pod względem uczuciowym.

i mimo ze Polacy sa kochaniutcy - mnie nie interesuja :(

ja jestem zdecydowanie starsza - juz 28 i mysle zdecydowanie i powaznie o relokacji trwalej na teren Niemiec Julka masz tak samo jak ja - tez badam material gruntownie.

Ty masz tyle samo lat ile ten "mój" niemiec;) bo tez ma 28... a ja to dopiero 21;) ja tez za niedługo bede znow mieszkac w Niemczech.. bo chce robic tam studia uzupełniające..

no idealnie Moim marzeniem jest dorpowadznie do realizacji studiow podyplomowych w berlinie. Wiadomo, ze priorytetm jest dla mnie zmiana obywatelstwa. a pomoc w relokacji bede miec pomoc z dwoch zrodel Sama zreszta tez pomagalam co poniektorym dostac sie korzystnie do Niemiec. Generalnie cenie sobie narody nie zakompleksione. Cenie sobie spoleczenstwo b inteligentne.

Gość Gościuwa
No to ja jestem jeszcze starsza :) 35 lat i od 5 lat na zaboj zakochana w pewnym Niemcu :))

poza tym dodam ze bylam w krotkiej przelotnej znajomosc z obywatelem Izraela jest to bagno jakiego nikomu nie rekomenduje chyba ze jedenej Pani Dorocie z HRuCina

no Niemcy są zupełnie inni niż polacy. nie mówie że gorsi, ale inni. i to pod wieloma względami.. często miałam wrazenie że są bardziej na poziomie niż Polacy.. choc sama jestem Polką;) .. ale ogólnie dobrze się funkcjonuje w społeczenstwie niemieckim mimo tych wszystkich stereotypowych poglądów wielu osób. w sumie to ja tez bym chciala poznać Niemca- wolnego;) i tam zostać na zawsze. ale czas pokaże jak się potoczy życie.

Julka mam nadzieje ze potoczy sie Tobie dobrze. Ja akurat mam takie doswiadczenia za po prostu kocham Niemcow ponad wszystko na swiecie. Sa wg mnie najlepsi jesli chodzi o: kultura, zachowanie, komunikacja, jasnosc formulowania sadow i pogladow. Plynnosc i logike myslenia. Sa po prostu doskonali :P

dla Niemca zrobie wszystko - nawet podejme b wysokie ryzyko :)

Gosciuwa uderzaj w wiek idealny dla siebie - 50 paro latka Moge powiedziec ze bylam w krotkiej niezobowiazujacej relacji z obywatelem Izraela. Pracuje on obecnie na Ukrainie. Przyznam ze nigdy wczesniej w zyciu nie doswiadczylam takiego bagna. Koles totalny niewypal

a obywatela Izraela nie rekomendowalabym nawet Dorocie Jarockie z HRuCina. Mimo ze kobieta i tak jest w wsytarczajacym st zakomleksiona. Wiec nawet jej nie polecilabym tego bagna. Poniewaz jestem szczera i dbam o losy luzi, nawet takich jak Dorotka.

a skąd ta Twoja fascynacja tą kulturą itp? ale w ogóle fajnie ze już masz tak ułożone plany i pewność co do tego, gdzie będziesz żyła.. życzę powodzenia w spełnianiu swoich marzen :) na pewno Ci się uda :)

Gość Niemiec
Jestem do wziecia 186/81 /35 rasowy niemiec pasuje kturej (slabo ale muwi tez po POLSKU)

Julia mam tam rodzine po 1. 2. Kocham kraje niemieckojezyczne - obywtele tych krajow prezentuja najwyzszy poziom. 3. Po prostu kocham ludzi na najwyzszym poziomie. 4. Kiedys przelotnie poznawalam Polakow - nigdy nie byli dla mnie w minimalnym stopniu interesujacy. Dla mnie mezczyzna musi byc innej narodowosci - jest to komponent ktory zdecydowanie uatrakcyjna zwiazek.

Niemiec ja podrobek 13 letnich znudzonych nie biore. Mam juz swoj material. mozemy pogadac za 20 lat .

Gość Vin Vin Vin
Też nigdy nie związałabym się z Polakiem, jakoś nie mam szczęścia do naszych rodaków lub nie chce miec szczęścia :-P Teraz jestem w szczęśliwym związku z obcokrajowcem. Chociaż brakuje mu tego słowiańskiego poczucia humoru i tej słowiańskiej szczerości...

Gość Niemiec
za 20 latek bede juz dziadkiem a ty starsza paniom (w slowie möwionym idzie dobze gorzej z pisaniem) zadna podruba

do Vin Vin Vin wszystkie nacje sa OK. Osobiscie kocham Niemcow miloscia bezwarunkowa. Slowianie nie inetresuja mnie - moze nie lubie tego specyficznego poczucia humoru. Poza tym kraje slowianski sa biedne. Cokoliwek Polak kupi - chwali sie o tym kazdemu. Niemiec nie ma takiego kompleksu. Moze sa sztywni, konserwatywni. Ale kocham ich bezwarunkowo.

Vin Vin Vin jedyna porazka zyciowa moja byl obywatel Izraela. Moj znajomoy, Dr ekonomii ostrzegal mnie przed tym bagnem.

Gość Vin Vin Vin
Tak owszem, wszystkie nacje są ok. Mnie też nie interesują słowianie, nie ten typ urody, nie ten charakter, nie to poszanowanie dla kobiet, nie ten luz... NIE NIE NIE

Vin Vin Vin masz zatem Niemca? :)

Gość Vin Vin Vin
Tak, wszytskie nacje są ok. Niewiem skąd się bierze słabośc do facetów z innych krajów... Ja oszalałam na punkcie mojego faceta, serio, nigdy nie czułam czegoś takiego. Nie mogę wciąż uwierzyc jakie szczęście mnie spotkało.

Gość Vin Vin Vin
Szweda:)

Gość Gościuwa
No tylko ja juz zwiazana z tym moim Niemcem jestem i nie jest on bynajmniej 50cio latkiem :) ma 10 lat mniej. A zakochanie nie mija....;)

Gosciuwa gratulacje oby tak dalej

Vin vin Vin super tez swietny wybor znalam jednego Szweda - pierwsza klasa :P Mniam mniam - b wysoka kultura, wychowany, gentelmen. Szarmancki strasznie. Zazdroszcze jego zonie :P

Gość Gościuwa
Dzieki, no mam nadzieje, ze to juz tak do smierci ;) tylko mysle, ze to akurat jego narodowosc nie ma wplywu na te uczucia, jest po prostu dobrym czlowiekiem, normalnym facetem i tez mnie kocha :)

Gość ta co pisala o Norwegu
A co w tym dziwnego, że z Norwegiem :) ? Mopj ojciec pracuje w Norwegii, to i mialam okazje poznac Norwegow....