Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 591

Mój 20-letni syn okradł mnie!!

Polecane posty

Gość 591

Moi rodzice są po rozwodzie, mają po 70 lat. Ojciec jak wyprowadził się od matki to kupił sobie duże czteropokojowe mieszkanie. Ja jestem ich jedyną córką,nie mają więcej dzieci więc myślałam że to ja dostane. Moja mama miała małe mieszkanko, które przepisała już na mnie! Matka mieszka teraz z nami, to znaczy ze mną, mężem i naszymi córkami. Syn studiuje i mieszka u mojego taty. Gdy próbowałam wybić ojcu z głowy ten pomysł to powiedział mi że to mieszkanie należy do niego i może sobie zrobić z nim co chce, wypomniał mi że ja mam jeden duży dom i mieszkanie które moge podzielić w przyszłości między swoje córki! Gdyby ojciec dałby mi to mieszkanie napewno w przyszłości podzieliłabym dzieci sprawiedliwe. Oczywiście dom,w którym teraz mieszkam należy przedewszystkim do mojego męża, więc prawo do tego domu miałyby tylko córki bo mój syn nie jest jego dzieckiem. Mój syn już wymeldował się od nas a ojciec zameldował go u siebie i powiedział że to mój syn będzie tam właścilem po jego śmierci. Czy ja miałabym prawo sądzić się wtedy z własnym synem? bo uważam że zachowanie mojego ojca nie jest w porządku!:(

Gość to musi być prowokacja
bo nie wierzę byś była taką wredną cipą dla swojego syna!!! rozumiem Twojego ojca i rozumiem Twojego syna, który już wymeldował się z domu "tatusia", współczuję mu i mam nadzieję, że będzie mógł spokojnie mieszkać w mieszkaniu po dziadku, a jego kochająca mamusia się od niego odpierdoli

Gość 591
Nie o chodzi mi o to że chciałabym mieszkanie dla siebie! Akurat podzieliłabym swoje dzieci równo! Dom należy do mojego męża, a on dla mojego syna jest ojczymem! więc prawo do tego domu mają tylko córki!. Chyba normalne jest to że rodzice oddają domy,mieszkania swoim dzieciom a potem ich dzieci swoim. Uważam też że ojciec nie pomyślał o moich córkach, gdy podejmował taką decyzje:(

Gość o co ci chodzi do cholery
? Twój ojciec postąpił prawidłowo :O , podarował to temu któremu najgorzej się "wiedzie" a Ty masz gdzie mieszkac ...

jesli mieszkanie dziadka jest lub bedzie w dowolny sposób zapisane na wnuka to mozesz sobie darowac pojscie do sądu. córki mają dom po swoim ojcu, niechże chłopak ma mieszkanie po dziadku. po cholere sie w to wtrącasz??

to jest prowokacja, prawda??? już mniejsza o to co postanowił dziadek a tez uważam, że zrobił dobrze- bo on dla odmiany martwi się o sprawiedliwość twojego męża to tytuł! porażka! porażka i wstyd

Proste rozwiązanie ...wybuduj drugi dom dla córek....Masz b.mądrego ojca jednak...skad sie taka durna córcia wzieła

Gość ja powiem tak.....
skoro Twój mąż nie jest ojcem Twojego syna to kto wie jakby postąpił przy dzieleniu majątku więc uważam że dziadek postąpił w porządku a Ty nie powinnaś mieć o to pretensji przecież w ten sposób masz swoje dzieci zabezpieczone ...syn ma mieszkanie ....jedna z córek może dostać mieszkanie po babci a następna odziedziczy dom i dziwię się że napisałaś coś takiego że syn Cię okradł co z Ciebie za matka ja bym się cieszyła że tak mu się ułożyło

Gość thc
Kazdy ma prawo rozporządzać swoim majątkiem jak chce, wcale nie musi to być "sprawiedliwe". Twój ojciec postąpił wg swojego uznania i miał do tego prawo. Możesz się z tym nie zgadzać ,ale musisz zaakceptować. I tyle.

Straszne wulgaryzmy cisną mi się na usta po lekturze wypocin autorki topiku. Co z ciebie za paskudny babsztyl? Dobrze, że syn może liczyć na wsparcie twojego mądrego ojca.

Gość 591
Zdaje sobie sprawe z tego że córki dostaną po połowie domu, dom jest duży! Mąż kiedyś sam mi to zapowiedział że podzieli dom między córki, ale chodzi mi też o te mieszkania. Wiem że jedno z nich napewno oddałabym synowi a drugie sprzedała i podzieliła między na trzy części. Troche głupio że ojciec zdecydował w tej sprawie za mnie.

Gość TH is IT
Syn pewnie dostałby tą mała klitkę. Brzydko być zazdrosnym.

sprzedaj więc mieszkanie po matce i podziel między trójkę swych dzieci..i zdejmij ten topik..jak mogłaś go tak zatytułować? pozostaje tylko współczuć synowi takiej matki! wstyd!

Gość rosołek -
Troche głupio że ojciec zdecydował w tej sprawie za mnie.-------------------jak to za Ciebie ? Mieszkanie jest ojca i ma prawo zadecydować jak chce . A pewnie ma powody żeby przypuszczać ,ze nie postąpiłabyś sprawiedliwie ze swoim synem . A ponadto - wcale nie uważam ,ze normalne jest ,żeby rodzice " organizowali " mieszkania swom dzieciom .

Gość TH is IT
Nie każdego stać na wydatek 250 tys zł na mieszkanie dwupokojowe

nosz kurwa nóz sie w kieszeni otwiera :-0 Jestes nienormalna,a ojciec dobrze zrobił!! Zeby wlasnemu synowi zazdroscic i jeszcze smiesz mówic,ze cie okradł? Podły babsztyl z ciebie i głupia suka.Zajmij sie mezusiem i coreczkami,bo widac na synu dawno juz ci nie zalezy!! DObrze ze ma takiego dziadka,bo matki powinien sie wstydzic!!!

"Troche głupio że ojciec zdecydował w tej sprawie za mnie." Tępa cipo. Inaczej widzę nei dotrze. Twój ojciec nie zadecydował za Ciebie, bo nic Ci do tego, co dorosły facet robi ZE SWOJĄ WŁASNOŚCIĄ. Równie dobrze mógłby mieszkanie przepisać na rzecz schroniska dla zwierząt albo oddać poznanej przypadkowo prostytutce. A Ty nie masz ŻADNEGO prawa mieć o to pretensje. Mam jednak nadzieję, że to jest historyjka wymyślona. Bo ciężko uwierzyć, że takie debilki mogą istnieć.

Gość 591
Myślałam że to mieszkanie ja dostane bo jestem jedyną córką! Mój syn narazie studiuje,pracuje! To że poszedł mieszkać do mojego ojca nie zdziwiło mnie, bo od zawsze był z nim najbardziej zżyty w całej rodzinie,nawet bardziej niż ze mną. Ojciec mnie tylko poinformował co zrobi z mieszkaniem i nawet nic ze mną nie uzgodnił.

Gość ja powiem tak.....
czy Ty tego nie rozumiesz że nie musiał z Tobą niczego uzgadniać ...jego mieszkanie i jego sprawa co z nim zrobi ...a przecież zapisał mieszkanie nie komuś obcemu a Twojemu synowi ale jak widzę zbytnio chyba syna nie kochasz skoro wyzywasz go od złodziei nie mając ku temu podstaw...coś mi sie zdaje że dla Ciebie liczy się tylko mąż i córki a syn jest traktowany jak piąte koło u wozu

"Myślałam że to mieszkanie ja dostane" Zdecydowanie myślenie nie idzie Ci najlepiej. I z jakiej racji miałby z Tobą cokolwiek uzgadniać? Rany... Co za durna baba...

Gość ja powiem tak.....
skoro miał lepszy kontakt z dziadkiem jak z własną matką to chyba o czymś świadczy wcale się nie zdziwię jak po tej całej akcji i jazdach jakie urządzasz się całkiem od Was odwróci bo ja bym miała w dupie taką matkę

Czy do Ciebie prosta babo nic nie dociera? Chyba już wszyscy wyrazili Swą opinię a Ty dalej te swoje brednie powtarzasz. Powinnaś być dumna z Syna. Chłopak jak widać ogarnięty..i uczy się i pracuje. Ech..Zajmij się mężulkiem i córciami a Jemu pozwól żyć pazerniaku!

Gość no widocznie ojciec uznał
Że Twój syn jest lepszym wnukiem niż Ty córką! Co się stało z ojcem Twojego syna? Dlaczego masz takie wymagania od ojca? Może on uznał że wnuk dostanie coś od niego, skoro na ciebie Twój syn nie będzie liczył.

Pazerna jestes i zazdrosc az pali cie od srodka. Nic nie warta kobieto jestes i niech twoj syn lepiej trzyma sie z daleka od takies mamusi.

Gość już kiedyś podobna krowa
prowokowała innych, że tatko źle rozporządził swoim majątkiem, to to samo zdzirostwo, lubi takie tematy i nudzi się franca!

Gość 591
Mój syn zawsze będzie mógł na mnie liczyć! Dlaczego oceniliście mnie już jako wyrodną matke?:(Ojciec mojego syna zostawił mnie samą w ciąży jak miałam 20 lat, ale to nie ma nic wspólnego z tematem! Decyzja mojego ojca była dla mnie niezrozumiała. Dalej nie rozumiem dlaczego uważacie mnie za złą matke?:(

Gość ja powiem tak.....
dlaczego uważamy Cię za złą matkę ?.....no już samo nazwanie tematu daje do myślenia to raz ...a dwa zamiast cieszyć się że Twój ojciec zadbał o przyszłość Twojego dziecka Ty wyzywasz syna od złodziei i grasz biedną córeczkę której tatuś nie zapisał mieszkania nie widzisz że to jest żałosne ?