Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jagoda369

Czy dobrze karmie 7-miesieczniaka??? Nie za duzo mleka???

Polecane posty

7--150ml kaszki 11--210ml mleka 15--obiadek przeze mnie ugotowany, mieso + warzywa 17-starte jablko lub jogurt 19--280 ml mleka +2 lyzeczki kleiku 23--240 ml mleka +2 lyzeczki kleiku miedzyczasie herbatka nieslodzona, woda, rzadko soki.

jest ok. ja w tym wieku dawałam małemu bardzo podobnie. wiem że miał 2 posiłki inne niż mleko, obiad i deserek owocowy, a tak to samo mleko i raz kleik ryżowy (na kolację).

dzieki mala agatko🌼 od wczoraj pije tyle mleka. Pytalam sie bo sie balam czy nie za duzo mu tego mleka daje. W schematach jest 4x 180ml mleka a moj glodomor tyle pije...

Hej Jagoda 🌻 Mój je tal: 5-6- mleko 210ml 9-10- kaszka 180ml 13.30- obiadek przeze mnie zrobiony ok 200g 17.00-deser tez przeze mnie zrobiony ok 200g 19.30-20.00 mleko 220ml i śpi do rana :)

czesc Gosiak, no coz , moj je jeszcze dodatkowo o 23 :O ale chyba dzieki temu tez zaczal przesypiac noce. :) Niestety u nas w lozku , no ale nie mozna miec wszystkiego. :) a jak u Was z zabkami??? Bo B nie ma jeszcze zadnego... troche sie juz tym zaczynam martwic

jagoda ale czym sie martwisz??? mój ma 2 zęby! 1 wyszedł jak miał 10 miesięcy, drugi jak miał 11 i od tego czasu ani widu ani słychu ząbka kolejnego.

Jagoda - ile dokładnie miał Twój syn jak wprowadziłaś taką dietę? U mnie 6-cio miesięczniak - póki co daję tylko przecier warzywny (marchewka,ziemniak,pietruszka) z odrobiną kaszki i oliwą z oliwek. Za kilka dni zamierzam wprowadzić kaszki. Mój ma 2 zęby.

mala agatko -- martwie sie tym wlasnie ze nie widac u niego zeby zabkowal , niedawno zaczal przesypiac cale noce i ogolnie stal sie grzeczniejszy. No ale mnie troche uspokoilas. 🌼 straszny kocur--- ja w 5 miesiacu dawalm mu sloiczki a od 6 syn je obiadki gotowane przeze mnie . W ich sklad wchodza: mieso: kurczak, indyk, perliczka, jagniecina, cielecina- oczywiscie kazde z mies pochodzi ze wsi. warzywa: marchew , pietruszka , ziemniak, brukselka, brokula, kalafior, dynia, zielony groszek, cwikla, fasola szparagowa, koperek i nac z pietruszki, kukurydza, por. dodatkowo zoltko gotowane co drugi dzien i troszke maselka z makaronem i ryzem sie wstrzymuje narzaie bo jest podejrzenie ze jest uczulony na gluten :P co do kaszek to maly zaczal jej jesc ze smakiem tak naprawde dopiero od jakichs 2 tyg wczesnij sie krzywil i plakal jak dawalam mu do jedzenia kaszke.

Gość jagoda boże
przecież ryż nie ma glutenu stad kleiki ryzowe itp

faktycznie , ryz nie ma glutenu ale ten w torebkach juz tak , przed chwila sprawdzila w google. Dzieki, ale lubie rozmawiac z czarnymi nikami ...

Gość torebka to Ci powini
dać na imię :) ryż żaden nie ma glutenu kobieto moj syn je zupy z ryzem a ma niespełna 5-mcy i nic mu nie jest,tam nie ma glutenu!!

może to głupie pytanie, ale jaką kaszę daje się dziecku do mleka - tak żeby z butelki pił? Bo te kaszki ryżowo - bananowe (np) to są takie co się łyżeczką podaje, tak? Jagoda - ja zaczynam dopiero teraz rozszerzać dietę, bo mój syn był karmiony tylko piersią a wskazane jest żeby w takim przypadku rozszerzać dietę od 6 m-ca.

ja zagęszczam mleczko albo kaszką ryżową (ale ryżową a nie mleczno-ryżową) albo kleikiem kukurydzianym :-) tak do picia... oczywiście na śniadanko serwuję kaszkę łyżeczką... i to równie dobrze może być ta sama ryżowa zrobiona na mleku tylko gęstsza ale moja niunia preferuje kaszkę mannę :-) (skończyła pół roku)

Gość mama malucha
jagoda twój to je sporo tego mleka ale widocznie tyle potzrebuje moja ma 8 mies. i jestem zachwycona jak uda mi sie jej dac 2 razy mleko po 180ml. paskuda mala

a ile serwujesz tej kaszki manny? faktycznie trzeba się trzymać opcji, że na początku rozszerzania diety to do zupki tylko pół łyżeczki? I jeszcze jedno pytanie z serii nie za mądrych: na słoiczkach jest napisane żeby nie podawać na pusty żołądek tylko lepiej najpierw dziecko mlekiem nakarmić. No ale jak ja nakarmię mlekiem to nie zje mi tej zupki...Póki co robie tak, że podaje pół porcji mleka (czyli około 80ml) no i potem tą zupkę (nie zjada jej jeszcze zbyt wiele, bo dopiero zaczynamy).

Gość allicija
dziewczyny, a dużo czasu zajęło Waszym maluszkom zaakceptowanie nowych pokarmów? Bo moja mała(5,5 m-ca) pluje wszystkim- marchewką, kaszką, zrobioną nawet na moim mleku. Nie próbowałam dawać jej jeszcze jabłka- choć nie mam dużej nadziei, że jej zasmakuje:( Jakieś rady?

mój syn je bez problemu od początku (czyli od jakiegoś tygodnia,hihi). Miałam problem z przestawieniem go na mleko modyfikowane, bo pluł, krztusił się, odruch wymiotny miał, więc podawałam mu codziennie po kilka łyżeczek i kilka dni temu zrobiłam mu mleko w butli i tak poprostu chwycił buźką i wypił. Byłam w szoku. Natomiast wszelkie przeciery warzywne od początku mu zasmakowały.

dać na imię ryż żaden nie ma glutenu kobieto moj syn je zupy z ryzem a ma niespełna 5-mcy i nic mu nie jest,tam nie ma glutenu!! -- sluchaj madralo, wejdz najpierw na net i poczytaj dokladnie chyba ze masz z tym klopoty. Skopiowalam ci bo mysle mozesz miec klopoty ze znalezieniem tego :D : "Czarna lista" produktów zawierających gluten: - pszenica; jej ziarna zawierają dużo glutenu, wykluczony jest każdy rodzaj mąki i pszennych wyrobów piekarniczych, - owies; zawiera białko podobne do tego w pszenicy, ale nie u wszystkich chorych na celiakię powoduje dolegliwości (mimo wszystko najlepiej go unikać) - jęczmień; zawiera białko podobne do glutenu w pszenicy, - żyto; niestety również zawiera gluten, - kasza manna, - makarony, kluski, spaghetti, - proszek do pieczenia; może zawierać mąkę pszenną, - musztarda; z tych samych powodów, - piwo, - kiełki pszeniczne. Uwaga na: - ryż do gotowania w torebkach, niektóre mogą zawierać mąkę pszenną, - sosy w torebkach, lody, zupy " z proszku" , niektóre napoje i słodycze; mogą zawierać mąkę pszenną. Należy więc zawsze sprawdzać zawartość podaną na opakowaniu.