Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość az sie wierzyc nie chce

Wózek - co o nim sądzicie

Polecane posty

ja tez urodzilam w lipcu i mialam podobny wozek :) ten o ktory pytasz jest bardzo ladny :) ale tak jak pisze moja poprzedniczka, jest ciezki i nie ma skretnych kolek co jest na prawde baaardzo wazne. Dlatego ja kupilkam sobie inna spacerowke, bo jest mi po prostu ciezko :) zycze szybkiego porodu (w lipcu oczywiscie):)

Ja nie chcę skrętnych kół. Jak widzę matki szarpiące się z tymi kołami to dreszcze mnie przechodzą. Jeśli już to skrętna cała oś. Pozatym wózek musi jeździć po nierównościach bo mieszkam po lasem i polami:) No i musi być "miekki".

Gość mirka032
taki sobie

Dobra a jakie Wy miałyście i jakie Wam się podobają. Bo mi chodzi generalnie o funkconalność, gdyż jak wiadomo wygląd to kwestia gustu a o gustach się nie dyskutuje. Mnie się kosmiczne trójkołowce nie podobają. A skrętne koła? Jeździłyście takimi po nierównościach?

Gość Ja taki mam
Synek też urodził się w lipcu. Zdecydowaliśmy się na ten typ bo mamy dom poza miastem. I sprawdził się super na spacery w lesie, nawet zimą w śniegu. Koła duże pompowane, dał radę! Jest bardzo solidny, świetna amortyzacja, dziury mu nie straszne. Gondola duża i mimo że synek rośnie w tempie ekspresowym, jeszcze jeździmy w głębokim co zimą jest atutem. Ale fakt że wózek jest ciężki. Jak mieszkasz w mieście masz proste chodniczki i musisz nosić go np po schodach to można rozważyć jakiś inny.

ja tez bym takiego nie kupila. a w wozkach ze skretnymi kolami isnieje opcja ich zablokowania na nierownej czy miekkiej powierzchni wiec nie musialabys sie meczyc ale decyzja nalezy do Ciebie

Gość Ja taki mam
Sorry teraz doczytałam że mieszkasz pod lasem. To polecam z czystym sumieniem!!! Aha ale jest duzy i trudno się go pakuje do auta, dlatego też myślę o jakiejś mniejszej spacerówce na wyjazdy.

ja taki mam-jeszcze jeździsz głębokim? Właśnie chodzi mi też o to czy zimę przejeżdżę? Jak pisałam mieszkam pod lasem i między polami także tam będę się wybierać na spacery. A waga? No wiadomo, że im lżejszy tym lepiej, ale ja go targać po schodach nie będę.

Gość macierzyński od maja
a ja bardziej polecam wózek "na paskach" zamiast na tych plastikach. już teraz są łatwiej dostępne niż np 3 lata temu. wraca ise do tego. a skoro piszesz ze będzie jexdzil po wertepach to myślę ze powinien być dobry, bo siostra ma i sobie chwali:) no i własnie, na wertepy koła skrętne to porazka. one są dobre na równe chowniki

ja taki mam- zastanawiam się też czy nie kupić tylko gondoli i potem odrazu lekkiej spacerówki. Co sądzisz o takim rozwiązaniu przy tym wózku? Choć z drugiej strony jak ja będę tą lekką spacerówką do lasu chodzić:)

Gość khfd
A mi sie podoba, jest sliczny.Szczegolnie ten czerwony.

macierzyński od maja -> a możesz polecić jakiś wózek na paskach?

Gość hhhhh
miałam inny ale też bez skretnych kół i sprawdził się rewelacyjnie, zwłaszcza ze mieszkam na wsi, drogi nierówne, dołki i inne. Do spacerów w lesie super.

Gość Ja taki mam
Ja kupiłam 2 w jednym, ale używany, więc się specjalnie nie zastanawiałam. Jeszcze nie testowałam spacerówki - do lasu na pewno będzie ok, bo tylko zmieniasz górę. Ja myślę poprostu o dokupieniu czegoś lekkiego i zgrabnego, (i taniego :-))jak będę jeździć na jakieś zakupy, do lekarza itp. Głównie jak pisałam ze względu na upychanie do auta, rozkładanie itp. Mam z tym trochę problemów.

wiesz co ja narazie jeszcze sie nie zastanawiałam nad wózkiem mimo ze mam termin na maj;) ale ja będe kupowała w sklepie, gdzie sobie go pomacam, pobujam itp, z resztą mąż mi zapowiedziałz ę wózek to on będzie kupował bo to on będzi egłównym jego pchaczem;)

Gość super wozek
to najlepsze wózki dzieci sobie w nich słodko spia bujane co bardzo dobrze wpływa na rozwój ,wszedzie sie nimi pojedzie saklasyczne i niezniszczalne

Fajny,ja też preferuję te z pompowanymi kołami.To zależy gdzie będziesz jeździć.Jak po mieście to chyba lepsze są te ze skrętnymi kołami ale pompowane są świetne na tereny pozamiejskie.Wydaje mi się tylko że ta cena wcale nie jest taka okazyjna,jeśli się weźmie pod uwagę fakt,że fotelik do auta(który jak rozumiem jest też montowany do wózka) trzeba dokupić osobno. Jest sporo wózków w takiej cenie,z tymi samymi funkcjami.

Gość mam nadziejeeeeeee
skretne kolka jak ktos zauwazy mozna zablokowac jesli jest taka potrzeba jak mam ze skretnymi, jezdze czesto po nierownym terenie i jest ok nie wiem gdzie ty te szamoczace sie z wozkiem matki widzialas ten z linka jest raczej kiepski ale przekonasz sie sama i w te pędy polecisz po lekki skretny wozeczek

Gość Ja taki mam
Dodam że kupowałam na Allegro, ale wcześniej byliśmy w sklepie. Obmacaliśmy go, mąż prawie rozkręcił na elementy pierwsze ku przerażeniu personelu i stwierdził, że solidny i nadaje się na nasze warunki...

Gość mam nadziejeeeeeee
ja mam wlasnie duuuze pompowane kola z opcja skretu

zobaczę jaki ma siorka i napiszę;)

Gość mam nadziejeeeeeee
do super wozek co za wnioski o rozwoju dzieci wozonych takim wozkiem hmm...czyli w innych dzieci nie sa bujane i rozwijaja sie pewnie gorzej wez sie kobieto zastanów co piszesz....

po co tyle jadu w twoich wypowiedziach?? metalowe zabawki miałaś czy jak?? każdy ma prawo się wypowiedziec:p też gdzies czytałam o tym bujaniu:p

Gość Ja taki mam
Dobre, dobre ;-))

Ależ to oczywiste i żadnych badań nie potrzeba. Wyobraź sobie, że leżysz w tym sztywnym wózku a matka Cię pcha po nierównościach. Głowa lata we wszystkie strony a kiszki się wywracają. Wygoda i komfort.

Gość super wozek
Kiedy nosisz dziecko na rękach, kołyszesz je na leżaczku albo bujasz, stymulujesz układ przedsionkowy mózgu malucha. To on odpowiada za prawidłowe reakcje ciała podczas zmian położenia w przestrzeni i za reakcje na przyspieszenia, jakim podlega ono w ruchu. Badania wskazują, że dzieci, które w pierwszych latach swego życia otrzymały odpowiednią stymulację układu przedsionkowego, są spokojniejsze, mniej płaczą, szybciej rosną i prędzej zdobywają kolejne umiejętności (siadanie, raczkowanie, chodzenie). Lepiej też umieją się koncentrować, a dzięki temu nauka nie sprawia im trudności.