Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sabka2100

Dlaczego mężczyźni kochają/poślubiają zołzy??

Polecane posty

Gość Sabka2100
a blondynki wolą brunetów:p

Gość Sabka2100
a ja wolę czarne:P

Gość ZOMBI2012
mĘżczyźni nie kochają zołz

Gość roxana 446
Dla mnjie ta książka jest beznadziejna i przede wszystkim przerysowana. Na pewno nie sprawdza sie w związku dwojga ludzi. To raczej rady n asam początek kiedy ludzie sie poznają. Mój mąż np. bardzo ceni w kobiecie to, że okazuje ona uczucia i że ona jest bardzo zaangazowana, nie byłby z kobieta która go olewa.

Gość roxana 446
Nie chodzi o to żeby latac za facetem ale w związku dwojga ludzi oboje strony powinny byc pewne uczuć partnera, miec oparcie w partnerze a nie zyc w strachu że ona czy on może rzucic

Gość w temacie zołzy
Do roxana 446 Masz w głowie tylko jedną definicję pojęcia 'zołza' - jako kobiety wyrachowanej, nieczułej, której brakuje wszystkich cech, którymi kobieta się wyróżnia... Ale w tej książce jest przedstawiona nieco inna wizja 'zołzy'. Naprawdę.. Trzeba tylko umieć czytać ze zrozumieniem, a nie tylko mówić 'nie to nie działa, bo u mnie to jest inaczej, a ja zołzą nie jestem'.. No może nie jesteś jędzą wyrachowaną, ale może masz cechę (cechy), która sprawia, że jednak jesteś cały czas interesująca dla męża? Np taką, że mąż nie jest w centrum Twojego zainteresowania i nie nadskakujesz mu, masz swoje zdanie i jesteś pewną siebie kobietą. Ale może tego tak nie widzisz, bo w Twoim odczuciu jesteś przede wszystkim czułą osobą.. I dobrze. To Twoje doświadczenie. Ale nie uogólniaj na te wszystkie niedoświadczone nastolatki i młode dziewczyny, które myślą, że zyskają miłość faceta po wieki, jeśli będą dla niego w każdej chwili, kiedy on chce, o każdej porze dnia i będą robiły wszystko, czego on pragnie i wskoczą mu do łóżka od razu... A prawda jest taka, że takie osóbki są NUDNE JAK FLAKI Z OLEJEM i są doskonałym materiałem na jeden wieczór! Faceci stronią od 'cudownie słodkich i dobrych dziewczynek', bo oni wolą wyzwania, a nie przewidywalność... Piszesz, że ta książka dobra dla początkowych faz związku... No i właśnie o to chodzi!!! Żeby związek w ogóle miał szansę się scementować, to musi być JAKIŚ początek... A ktoś wreszcie pokazał 'JAK' i 'CO' MOŻNA (a nie bezwarunkowo trzeba) robić, aby facet zbudował sobie odpowiednio atrakcyjny obraz w swojej głowie takiej kobiety, którego będzie chciał się trzymać, a tym samym jej... I nawet jeśli nie wierzysz, że to działa, to nie zmienia faktu, że pewne reguły ZAWSZE działają, a wyjątki tylko je potwierdzają... Możesz nie wierzyć w grawitację, ale i tak jej podlegasz.. czy tego chcesz czy nie:) Tak samo jest z pewnymi zachowaniami, które są elementem naszej natury, a tej nie zmienisz... i tyle.

Gość Sabka2100
w temacie zołzy----> świetna z ciebie analizatorka. Naprawdę potrafisz przekonywać ludzi i przemawiać do ich rozsądku. Ciesze się że się tutaj wypowiadasz. Twoje rady i przemyslenia już teraz dużo mi dały i myśle że conajmniej niektorzy (tzn. niektóre z nas) wezmą je sobie do serca:)

Bo zaden facet nie wytrzyma z mila dziewczyna, ktora zrobi wszystko zeby mu sie porzypodobac... To jest nudne i szczerze powiedziawszy az mdli..:D

Gość wy w ogóle nie kumacie tematu.
ale to tylko kafe:O

Gość zołza od dziś
właśnie skończyłam czytać, bardzo polecam

Gość Sabka2100
Mężczyźni poślubiają zołzy też czytałaś czy tylko tą pierwsza?:)

Gość Mertoro
Niedojrzali emocjonalnie mężczyźni kochają zołzy, świadomy facet nie będzie zainteresowany.

Gość zołza od dziś
tą pierwszą, ale wiele mi sytuacji rozjaśniła:)

Gość fanka zołzyP
a ta druga ksiazka mezczyzni poslubiaja zalzy tez podobnie napisana ? jakie kwestie porusza?

Gość kropka-kreska
Moglby ktos ta ksiazke wrzucic do pobrania??

Gość Edytaaa
"Zołza to kobieta niezależna, która będąc w związku z mężczyzną nigdy nie przestaje być sobą. Ma poczucie humoru i życzliwy charakter. Nie kłamie, nie gra, nie manipuluje. Zna swoją wartość. Mówi, co myśli i robi, co chce. Jej zadziorność pociąga mężczyzn i podnosi temperaturę związku. Ale szczególnie wyróżnia ją to, że nie musi się na nic silić, że niczego nie udaje; ona ma to coś w sobie" - Chyba wlaśnie dlatego ;]

Gość jak wam idzie pozytywnie
wiecie co tutaj piszą nieudacznicy normalnie w realu jak widzą fajną babkę to najczęściej się boją :P szaraczki polaczki

Gość Sabka2100
Ja tą drugą kupiłam, bo z tego co wiem nie ma jej na e-booku jeszcze. Choć to było dawno i teraz może już jest. fanka zołzy-----> podobnie napisana. Moim zdaniem pierwsza była ciut lepsza, ale jak najbardziej polecam drugą też:) Jakie kwestie porusza? Ano co robić żeby on stwierdził że to właśnie TY jesteś kobietą na całe życie:)

Gość a jaki jest tytul
drugiej ksiazki??????????

Co zrobić , żeby mężczyzna stwierdził , że to właśnie TY jesteś kobietą na całe życie ? Ojojoj a czy to nie jest jednak kwestia wyjątkowości , niepowtarzalności a nie odpowiednich zachowań . One mogą pomóc ale ta jedyna będzie tą do poślubienia , bo jest niepowtarzalna a na to recepty nie ma . Po prostu swój na swojego trafić musi .

Gość ***groteska***
Ksiazka ma sie nijak do reczywistosci. Jesli kobieta chce usidlic na dluzej bawidamka ktoremu zalezy na dobrej zabawie to fakt owe porady sie sprawdza natomiast jelsi kobieta szuka porzadnego fecate i chce zalozyc rodzine to lepiej niech nigdy nie bierze tej ksiazki do rak. Zgadza sie kobieta powinna miec swoje zanie sznoawac sie i wymagac tego od partnera byc niezalezna miec swoje pasje i tupnac noga kidy trzeba kiedy dzieje sie jej krzywda i tyle .... Natomias malzenstwo to nie zabawa i madry rozsadny facet nie wybierze na zone kobiety ktora sie o niego nie martwi nie potrafi ugotowac niczego dobrego albo ma to gdzies i robi to rzadko czy takiej ktorej wiecje nie ma niz jest bo lata na spotkania z kolezankami itp. Tak samo kobieta nie wybierze na meza faceta ktory nie potrafi wykonywac obowiazkow domowych nie pomaga jej w kuchni nie mowi kiedy wychodzi na spotkanie z kolegami i o ktorej wroci itd. no chyba ze ciagle przechodza etap mlodzienczej fascynacji .....

Gość ***groteska***
P.S. Nie prawda ze mezczyzni szukaja na zony cichych szarych myszek marzacych o byciu kura domowa. Mezczyzna ceni kiedy kobieta ma ambicje nie bedzie mu przeszkadzalo kiedy sam bedzie musial ugotowac obiad bo jego zona realizuje sie zawodowo albo poszla do fryzjera zadbac o swoj wyglad. Kobieta powinna byc zaradna niezalezna ambitna znac sie na prowadzeniu domu ale jednoczenie wskazane jest aby byla uczuciowa wrazliwa i pozwoilila mezczyznie czasem sobie pomoc.

Gość ***groteska***
zolza - nie spotkamy sie w piatek jestem zajeta mila dziewczyna- Kochanie czy mozemy zorbic sobie w piatek przerwe , chcialabym spotkac sie z koleznakami dawno ich nie widzialam co o tym myslisz MADRA KOBIETA- Kochanie w piatek umowilam sie z kolezankami na 20 , Nie wiem o ktorej wroce ale zebys sie nie martwil napisze jak bede wychodzic i kiedy juz dojde do domu (wiadomo wieczorami jest ciemno kochajacy mezczyzna sie martwi czy czasem jego kobiecie nie stanie sie nic po drodze)

Gość wredna i bezuczuciowa
coś w tym jest mężczyźni lubią kobiety ambitne,niezależne,wiedzące czego chcą,mające swoje zdanie,złośnice tylko to wszystko musi mieć swój umiar:)

Gość zołza od dziś
Edytaaa w kilku zdaniach bardzo trafnie oddała treść ksiażki

Gość w temacie zołzy
Ja tak na szybko.... Dzięki Sabka2100 :) I wzajemnie :) Chelsie - święta prawda:) Mertoro - w życiu jest tak, że głównie kobiety są emocjonalnie dojrzałe. Facet przez całe życie może być 'dużym dzieckiem'... U facetów z emocjami to słabo, bo tak mentalność im narzuca. Edytaaa -> dokładnie tak, jak zacytowałaś. ***groteska*** - Przeciętny facet wybierze za żonę i za równorzędną mu partnerkę taką kobietę, która wie czego chce. Facet-niedojda - co mu się trafi, najlepiej mamuśkę. Facet z kompleksami pozujący na twardziela i wyrafinowany - służącą, a nie partnerkę, czyli właśnie słodką dziewczyneczkę... I przeczytaj co napisała Edytaaa w temacie definicji zołzy, o której mówimy, żeby wiedzieć w ogóle co w temacie...