Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luzijijaaadd

DZIEWCZYNY CZY WG WAS MÓJ PIERSCIONEK ZARĘCZYNOWY MÓGL KOSZTOWAC MAJĄTEK?

Polecane posty

Gość luzijijaaadd

dostałam pierścionek zaręczynowy od faceta i jest on z bialego złota i ze szmaragdem oraz malymi diamenickami po bokach.mam nawet kartke z jego zakupu i wiem ze jest on kupowany w salonie Sobieski Crown ale nie wiem czy to coś znaczy.Chodzi o to ,że on chwali się ,że on kosztował fortune straszną i ze wydał majatek i ze powyzej 100 złotych a na codzien skąpiec z niego straszny i sie zastanawiam czy nie klamie...ja zdążyłam przeczytać ,że to białe złoto i masa wyrobu jest 1,500 g a próba 585(14 kt) zawiera szmaragd o masie 0,22ct i dwa male diamenicki po bokach szmaragdu o masie 0,01 ct. Nie wiem co oznaczaja te cyferki ani nic ale jak któraś wie to prosze was powiedzcie czy naprawde móglbyć taki drogi:) pierscionek jest fajny i mi sie podoba ..taki delikatny i leciutki oraz subtelny. wyglada mniej wiecej podobnie jak ten na focie tylko ze mój jest o wiele ładniejszy i ma ten szmaragd taki owalny a nie kwadratowy jak na focie a obok zaraz własnie tego szmaragdu te dwa male diamenty sa http://img.nokaut.pl/p/b6/96/b696129a96830c2645fa3207c0ed559290x90.jpg

Gość luzijijaaadd
MATKO POMYŁKA..FACET CHWALI SIE ZE WYDAL POWYZEJ 1000 ZŁOTYCH A NIE 100 ZŁOTYCH ..SORKI ZA BŁĄD:)

Gość Magda Ewa Maria
ostatnio ogladalam pierścionki i żółte złoto z jednym brylantem kosztowało ponad 1200zł wiec na pewno te Twoje "diamenciki" to zwykłe cyrkonie - a wartości szmaragdów nie znam :D

a czy to sie liczy ile kosztował?;/ nie wiedziałam że dla niektórych jest tak ważny pierscionek a nie sam fakt zareczyn...

Gość chyba cię letko oszukał

Gość addelajda
No tak, dla Ciebie najważniejsze ile kosztował, a dla niego, żebyś wiedziała, że wydał fortunę... Prawdziwa "miłość". Z całego serca współczuję takiego związku....

Gość głupio ze sie chwali prezentem
tobie to nie przeszkadza?

Gość luzijijaaadd
i znowu zle zrozumiana jestem nie zalezy mi ile kosztowal..mogl nawet 100 złotych ale mi sie podoba.. chodzi o to ze wkurza mnie ze moj facet mi sie chwali ze wydal fortune..ciekawosc poprostu mnie zżera i już..:(

Gość addelajda
Beznadziejny ten twój facet, zachowuje się jakby chciał ci pokazać, że wydał tyle kasy i żebyś teraz była na każde jego zawołanie. A TY przez tą swoją "ciekawość" pokazujesz, że jednak interesuje Cię ile ten pierścionek kosztował... Żałosne.

Gość luzijijaaadd
pytam bo ciekawa jestem czy tylko tak zmyśla a nie ciekawa ile to na mnie wydał .. nie zalezy i nie zalezalo mi nigdy na kasie..zrozumcież.

Gość addelajda
Tak czy inaczej- dziewczyno, co to za związek, macie po 15 lat? Nie wyobrażam sobie, żeby sprawdzać ile kosztowały jakiekolwiek prezenty od mojego faceta. Zacznijmy od tego, że on mi takich pierdół nie gada, że wydał fortunę, nawet gdy widać, że coś było kosztowne...

Gość agneskaaa
idź do złotnika, zapytaj ile jest wart i tam wszystko się wyjaśni ;)

Gość luzijijaaadd
okey dzieki za rade

Gość jest zwyczajna..
na oko nie wiecej niz 300zl wiec sie nie jaraj mala

Gość jest zwyczajna..
ja dostalam kiedys podobny ( za cienki zeby dostac na zareczyny - ja dostalam na urodziny). biale zloto jest w cenie...ale taki jak na obrazku na pewno nie kosztowal powyzej 1000 . zapewniam cie

Gość mająąąątekkk???
http://gdabizuteria.pl/opis/321088/2135z--zloty-pierscionek-markiza-ze-szmaragdem-022ct-i-10-diamentami-zolte-zloto-585-14k.html diamenty są drogie, ale Twoje są baaaaardzo malutkie. szmaragdy drogie nie są, to się tylko ładnie nazywa. gdyby brylant miał masę 0,22ct to co innego - wtedy Twój facet mógłby wydać na niego o wiele więcej niż 1000zł. ale Ty nie masz brylantu tylko szmaragd. tu masz pierścionek ze szmaragdem o takiej samej masie jak Twój http://gdabizuteria.pl/opis/321088/2135z--zloty-pierscionek-markiza-ze-szmaragdem-022ct-i-10-diamentami-zolte-zloto-585-14k.html. ma on też 10 brylantów które mają wyższą masę niż Twój i pierścionek jest tańszy niż 1000. ale różnie mogło być... a tak na marginesie nawet gdyby kosztował ponad 1000, to majątek jak na pierścionek zaręczynowy to to nie jest. jak Twój facet jest taki mądry, to wejdź na stronę aparta, potem wejdź w diamenty i pokaż mu pierścionki zaręczynowe w cenie mebli, samochodów itp i powiedz że to jest dopiero majątek. skoro dla niego cena jest taka ważna..

Gość dnoooo
jezeli tak bardzo chcesz wiedziec ile wydał zanies pierscionek do złotnika i popros o orietnacyjna wycenę ten pierścionek wcale nie musiał duzo kosztowac, zwłaszcza ze te dwa brylanty są bardzo małe :P

Gość ja moge ci napisac ile kosztuj
e taki brylanckik - brylancik i moasie 0,02 ct kosztuje 150 zł. wiec 0,01 jest tanszy - wiem bo ostatnio zamawialam do obraczek :)

Gość gość
Nie rozumiem takiego sprawdzania ceny... co się dla Was liczy? Kasa czy uczucie? Ludzie, co się z Wami dzieje. Jestem zamożnym facetem i nie chciałbym, aby moja wybranka sprawdzała ile kosztował pierścionek. http://impressimo.pl/pierscionki-z-brylantami/226-pierscionek-expletus-529-b-0-51ct.html Wydałem na niego prawie 9 tyś. Ale, znając zapędy i ciekawość kobiet, poprosiłem, aby nie nanoszono logo, ani na certyfikacie, ani pierścionki i pudełku. Otrzymałem dwa certyfikaty - jeden z logo (schowałem go dla siebie), drugi bez, dla ukochanej. Problem mam z głowy. Tyle z moich rad.