Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama dwulatka

klopoty z nozka

Polecane posty

Gość mama dwulatka

Dziewczyny, moj synek ma 22 miesiace, zaczal chodzic w wieku 11 miesiecy i po pewnym czasie zauwazylam ze jak biega to lewa stopka mu ucieka do srodka....jak byl maly to mial usg bioder, byl badany przez pediatre i wszystko z boderkami bylo ok, teraz bylismy na fizioterapii i ze stopka tez podobno ok..nie wiem co robic bo cos przeciez jest nie tak:( Miala ktoras z was podobny problem? Bede wdzieczna za kazda podpowiedz. Pozdrawiam

Mój synek też tak ma ale zauważyłam że robi tak tylko w jednych bucikach. I myślę że to była wina tych butów. Może u Ciebie jest podobnie?

Gość mama dwulatka
Niestety nie tylko w jednych...nawet jak boso chodzi to mu sie zdarza ale faktem jest ze w butach czesciej. Co do plaskostopia to czy takie male dzieci moga juz miec zdiagnozowane plaskostopie? On ma jeszczce takie bobasowate nozki...

Takie małe dzieci mają płaskostopie fizjologiczne, znaczy prawie każde dziecko ma. Więc to nie to jest przyczyną

mój kuzyn też tak stawiał stopę i wiem że musiał chodzić w jakiś specjalnych butach ortopedycznych, ale więcej szczegółów nie znam.

Gość mama dwulatka
Upupup

Lepiej się upewnić u lekarza,u takich małych dzieci najszybciej można stópkę zrehabilitować,więc nie martw się.

Moja córcia też tak miała...kazali nosić specjalne wkładki ortopedyczne i zero szmacianych bucików, tylko takie które są sztywniejsze i mocno trzymają stópkę...

Gość mama dwulatka
Paula, a w jakim wieku mala zaczela nosic te wkladki? Czy to cos pomoglo?

na bilansie dwulatka zauważono...a czy coś pomogło? nie za wiele... Nóżki ma proste, poza tym żadnych problemów.

Poza tym córcia w kwietniu dopiero skończy 3 latka więc za długo ich nie nosi....chyba potrzeba więcej czasu....