Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Viki_Cris

Otyłość, a ruchy dziecka - 6m

Polecane posty

Gość Viki_Cris

Hej, Jestem w 6 miesiacu ciąży. Aktualnie ważę 112 kg. Mam pytanie do otyłych kobiet - kiedy zaczęłyście czuć ruchy dziecka? Tzn. ruchy wewnątrz mnie czuję już od długiego czasu i to bardzo intensywnie, ale kiedy zacznę czuć ręką? Czuć wypukłości na skorze? Pozdrawiam!

Ja myśle że to nie ma znaczenia czy szczupła czy gra bo to wkoncu ruchy ida od środka więc powinnas juz czuć. Swoją drogą ile przytyłas w ciązy?

Gość Viki_Cris
Niestety sporo :( te 12 kg, ale powodem nie była tylko ciąża. W 3 miesiącu złamałam nogę i troche przeleżałam w domku bez ruchu, teraz ze względu na pogodę i nadruszoną nogę tez nie "startuje w zawodach" ;)

ja ważyłam w ciąży podobnie jak Ty:) w 9 m-cu to już nie stawałam na wagę, bo nie chciałam się stresować. Wiem że w 6 m bardzo delikatne kopnięcia czuć już było bna zewnątrz, prawdziwe kopniaki zobaczysz już w 7 m, powodzenia:)

Gość Viki_Cris
anielunia3009: A udało Ci się schudnąc po porodzie? Jeżeli tak to ile?? Pozdrawiam!

Urodziłam 3 miesiące temu i ważyłam niestety ponad 120 kg - ile dokladnie ponad to nie wiem:) Po porodzie spadło mi odrazu 10kg, potem jeszcze 8 kg i zostało jeszcze 5 kg do wagi z przed ciąży, która i tak nie była mała, dlatego cały czas walczę z wagą mimo że karmię piersią. Mam specjalną dietkę dla karmiących mam pozwalająca na zbice wagi. Nic się martw, będzie dobrze. Teraz to myśl o dzidzi a nie o wadze:)

Gość minidecorr
Anielusia a mozesz podac ta dietke??? A jak to jest z ruchami dziecka u kobiet otylych kiedy powinnam je poczuc?? jestemw 18tyg to moja pierwsza ciaza i nie czuje nic a waze 83 kg

Gość finiszzzz za kilka dni
ja ważę aktualnie 112 kg i zostało mi kilka dni do porodu, przytyłam w ciąży 16 kg. ruchy czułam już w 13 tyg, a takie widoczne pojawiły się ok. 23 tyg- takie małe wypukłości :) teraz jak dzidziuś coś 'wypchnie' to z jednej strony brzucha mam twardy wałek, a z drugiej pusto :) może Twoja dzidzia 'wleciała' bardziej w stronę kręgosłupa i dlatego jeszcze nie widać mocnych ruchów brzuszka? cierpliwości i zdrówka :)

Gość edrftgyhuiop
Ja gdy zachodziłam w pierwszą ciąże to ważyłam 88 kg przy 172 cm. Pierwsze ruchy poczułam ok. 18 tygodnia ciąży. Na początku drugiej ciąży miałam 95 kg a ruchy poczułam w 16 tyg !

Gość minidecorr
No to sie zmartwilam :( czuje od czasu do czasu takie bulgotanie, pukanie ale kopniaki to napewno nie są :( za tydz. mam wizyte jak bedzie wszystko ok z dzieckiem to przestane sie martwic i stwierdze ze to jeszcze nie czas. Dzieki :) p.s. a ciezko wam z taka wagą??? wystepuja jakies opuchniecia, jak kregoslup???, serce??