Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość XmisterX

Depresja

Polecane posty

Gość XmisterX
tak, miewałem natrętne myśli, teraz nie mam jak wtedy, może bardziej w postaci wspomnień, przyłapuję się ze wspominam niemiłe rzeczy. Zdarzyło mi się nagle wybuchnąć ostatnio kilka razy bez zbyt wielkiej przyczyny, to też zauważyłem. No są takie rzeczy, ale dość osobiste

Gość nie jestem ladna
Byl kiedys taki fil o facecie matematyku , laureacie nobla, ktory byl chory na schizofrenie. xmister ja tak wlasnie mysle, czy ktos nie podejrzewal u Ciebie schizofrenii?

Gość XmisterX
No to może właśnie te wspomnienia niemiłe- chyba zaniżają mi samoocenę i stwarzają negatywny światopogląd, może to to było wyzwalaczem teraz faktycznie

Gość XmisterX
Heh, poza mną to nie wiem czy ktoś podejrzewał, lekarz mi tego nie powiedział :) Oglądałem ten film, niepamiętam go dokładnie

no to naturakne środki podnoszące poziom serotoniny i środka do produkcji - tryptofan - google. leki podnoszą wychwyt , ale myślę , że można do nich nie podchodzić na początku ważne - dużo omega3 ( olejlniany , tran.... ), herbata zielona , biała, niespać w dzień , jeść co 2-3 godz.

Gość XmisterX
No tak, miałem jakiś czas fobie społeczną, może nie taką skrajną, raczej lekką, to by można było podciągnąc pod objawy schizofrenii, ale dałem z tym radę

Gość nie jestem ladna
depresja to nie choroba. depresa to objaw, To sygnal ,ze cos sie dzieje i Twoj organizm wylacza systemy zasilania. zle ze juz nie medytujesz. medytacje bardzo pomagaja znalezc gdzie jest jakas utrata Twojej energii. moze sprobuj powoli od poczatku? Jak medytowales?

Gość XmisterX
wyssany5 dzięki, co do serotoniny to mam łagodny naturalny środek- rhodiole (o ile to nie ściema). Własnie mi pokazałeś że ostatnio faktycznie późno się kładałem a spałem w dzień, tak już ze 2 tygodnie

Gość nie jestem ladna
zamykanie sie w sobie i izolowanie to tez objawy schizy. Jesli do tego masz jakiekolwiek urojenia to troche pomysl nad cala sprawa.

Gość XmisterX
nie jestem ladna, Tobie tez dziekuje. Wtedy medytowalem troche po swojemu, bardziej to byla relaksacja, czasami medytacja oddechowa, zadziej afirmację. Teraz dostałem ksiązkę od dziewczyny- techika wyciszenia, przeczytalem, tam jest dobra medytacja opisana, zawsze chcialem do tego dojsc- wylaczanie myslenia i panowanie nad umysłem, problem w tym ze jestem w takiej chwili ze cieko mi sie moblizowac i do cwiczen. Tak samo jak do cwiczen fizycznych

depresja jest chorobą . Dotyczy nie tylko psyche , ale też pozostałych układów organizmu . Musisz jak najwięcej czytać na ten temat i niestety leki także, ale to co pisałem - 1 paro dziennie i nie więcej ( paromerck ), ćwiczyć i biegać obowiązkowo , zero słodyczy , tłuszczy , mało mięsa - ryby to jest już ciężka depresja połączona z fobią i lękami. Ja z czegoś takiego prawie wyszedłem

XmisterX depresja to ciężka choroba , niemniej jednak myśle że jeżeli mamy odrobine silnej woli , wyobrażnie i cel w życiu można ją pokonać. przeanalizuj co powoduje u ciebie chwile złe , lęk przed przyszłością czy coś w tym stylu. Ja mam cel w życiu. Pomimo że nie jest różowo wiem że musze być silna dla najbliższych. A i jeszcze jedno , pamiętaj że są inni dla których życie nie było tak łaskawe

Gość XmisterX
Nie wiem, gdybym faktycznie miał poważne urojenia pewnie nawet nie zdawałbym sobie z tego sprawy. Wiem poprostu że cięzko mi ostatnio pozytywnie myśleć i przezywam przeszlosc na nowo, tzn wspominam niemile rzeczy. Sprobuje spac w nocy normalnie, regularniej jesc, jadalem juz tak co 3 godziny, a jak tylko mi sie uda i humor polepszy sprobuje odrazu sie zlapac za cwiczenia, i medytacje. Dzieki wam

Gość XmisterX
Jestem wegetarianinem, nie jem iem, i mialem diete tylko gdzies sie to wszystko zatarło, źle zrobiłem. Sprobuje jeszcze bez lekow, na temat depresji tez duzo czytalem swojego czasu. Chyba chodzi tez o wyznaczanie celów, auważyłem ze wtedy miałem jakiś cel, teraz niebardzo

Gość XmisterX
nie jem mięsa*

Gość XmisterX
Jutro przedewszystkim wyciagne tylek na spacer, heh;). Narazie uciekam, dziekuje

Gość nie jestem ladna
depresje musisz polubic. Ona jest twoim przyjacielem. daje ci sygnal ze cos jest nie tak, ze Twoja energia zyciowa gdzies ucieka i system musi przejsc na niskie obroty. Sprobuj sie "zaprzyjaznic" ze swoja depresja i sluchaj tego co "mowi". Ona Ci zawsze powie jak sie czuje Twoj organizm. Twoim zadaniem bedzie znalezc zrodlo tego wycieku energii. Czy sa to mysli? Czyny, Wspomnienia, jakas osoba, ktora obniza Twoj nastroj? Cos co jest w Twojej glowie? Jakies zagrozenie? Poszukaj tego. Dopiero jak to znajdziesz to bedziesz mogl to zwalczyc. Zwalczanie depresji nie ma sensu, ona chroni Twoj organizm przez calkowitym wypaleniem sie. To co Ci napisalam jest z innej religii wiec jesli jestes katolikiem to moze sobie odpusc. Ale jesli nie to zastosuj. Moze Ci podpowie jaka droga masz isc.

oczywiście że depresja to choroba a nie objaw, z tym że są przecież różne rodzaje depresji, ja mam ciężką,a do tego nerwice.... ja ci nic nie poradze bo sama nie mam pomysłu jak sobie pomóc...

Gość XmisterX
No dobra, chyba boje sie zmierzyc z bezposrednia przyczyna. Moja wiara jest blizej niesprecyzowana, interesuje mnie rozwoj duchowy i znam skads ten teks, nie wiem skad

Gość nie jestem ladna
dlaczego boisz sie zmierzyc z bezposrednia przyczyna?

Gość XmisterX
Żeby nie przeżywać tego na nowo, nie wykopywac

Gość nie jestem ladna
a co najgorszego moze sie stac jak jednak to wykopiesz? Wylysiejesz?

Gość XmisterX
Nie wiem też jak zmienić spojrzenie na świat, bo na takim chyba daleko nie pojadę. Zauważam to gdy jest mowa gdzieś o zdradzie, lub oszukiwaniu przeżywam czyjeś sytacje jak własne, wniosek że o takie rzeczy z mojego życia chodzi chociaż były dawno i myślałem że się pozbierałem

Wiara jest bardzo wazna, czy jesteś chrześcijaninem , czy buddystą to nie ma znaczenia trzeba poprostu w wierzyć > życie to nie bajka nie jest ani łatwe ani tak naprawde przyjemne , ale trzeba przez nie przejść tak by nie ranić nikogo > może pomoc innym przyniesie Ci ukojenie , doda sens twojemu życiu .Pamiętaj że to jak przeżyjesz swoje dni zależy wyłącznie od Ciebie.

Gość samanta fox12
depresja to nie choroba. depresa to objaw, To sygnal ,ze cos sie dzieje i Twoj organizm wylacza systemy zasilania. że co przepraszam? depresja jest jak najbardziej chorobą.

Gość nie jestem ladna
Tak sie wlasnie konczy zwalczanie depresji. Ty sie niczego nie pozbyles. ty tylko zamiotles pod dywan , teraz gnije i smierdzi.

Gość XmisterX
Oczywiście to pewnie nie jedyne przyczyny. Co się może stać? Chyba boję się że pęknę, nie wiem jak pozmieniać myślenie, pewnie głównie te podświadome programy. bimsalabim tak, kiedyś pomoc innym pomagała i mi.

Gość samanta fox12
nie jestem ladna gadasz jak nawiedzona.

Gość XmisterX
samanta fox12, jest jak by chorobą, ale ona ma rację, ogólnie to objawy jak by... "chorego umysłu", znak że trzeba coś zmienić. Tak, pozmiatałem ale inaczej nie umiałem

Gość samanta fox12
skończ pierdolić laska. to nie jest temat o religii, tylko o poważnej chorobie.