Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość XmisterX

Depresja

Polecane posty

Gość XmisterX
No ja kiedyś miałem, to wlaśnie do takiego stanu boję się doprowadzić, ale jak mówiłem to dopiero od kilku dni coś mnie nachodzi, dlatego chce cos zrobic zanim sie rozwinie

I dlatego nalezy poszukac troszke tego lekarza, ktoremu sie zaufa, bo do bardzo duzo. Jezeli ktos, kto ma Ci pomoc, traktuje Cie jak wariatke z fanaberiami to jak masz dazyc do tej " normalnosci"?? Ja nie mialam prob samobojczych.

Gość samanta fox12
nie jestem ladna przecież ja sie z tobą w ogóle nie zadaję. po prostu, tak jak ty, zapytałam. ja ci odpowiedziałam na twoje pytanie, ty, jeśli chcesz, zachowaj odpowiedź dla siebie :-)

Gość nie jestem ladna
20:27 [zgłoś do usunięcia] samanta fox12 nie jestem ladna a ty widocznie masz jakies 'skuteczne' sposoby, by wyciągnać go z depresji... wybacz, ale śmierdzisz sekciarstwem i szukasz frajerów.

Gość samanta fox12
też nie miałam prób samobójczych, ale przyznam, ze był taki moment, ze czułam się totalnie wycieńczona i miałam takie mysli. powstrzymywała mnie jednak nadzieja na lepsze jutro :-)

Gość XmisterX
Lenasl , to nie była na raz końska dawka, wprowadzana stopniowo, chociaz jednak wszystkie na raz. nie jestem ladna, no nic, jak tak nie powiedzialem nie ma sie co obrazac. Chcialem sie tylko zapytac skad pochodzi Twoje spojrzenie bo je skądś znam, tylko nie pamiętam skąd. A żebyście sie nie kłucili chciałem poza forum, to wszystko

XmisterX zycze Ci duzo wytrwalosci i sily, wierze, że Ci się uda, trzymam mocno kciuki. Spadam;)

Gość XmisterX
Wiec poprostu jesteście silniejsze ode mnie, niż ja wtedy:) . Ogólnie zazwyczaj depresja nie dotyczy zbyt młodego wieku i częściej kobiety, należę tutaj do mniejszości chyba;)

Gość nie jestem ladna
Na pewno sie z tym zetknales jesli wczesniej medytowales. To pochodzi z dalekiego wschodu i jest podstawa leczenia i calego stylu zycia w tamtych kulturach. Ta teoria liczy sobie kilka tysiecy lat i do dzis jest w uzytku przy wschodnich metodach pojmowania chorob.

Gość XmisterX
Lenasl , dziekuje bardzo, rowniez najlepszego zycze. Ogolnie to chyba najlepiej zaczac dobrze dzien, zaparze melise i sie klade, wstane wczesnie i cos zaczne robic;). Pa

Moim zdanie paroksetyna jest najlepszym lekiem na depresję - działa tylko na serotoninę , działa szybko i jak amerykanie przebadali - działa na neurotyzm - maleją fobie i lęk. Żle dobrane leki mogą prowadzić na manowce i kuracja trwa latami....ale też przemysł farmaceutyczny i lekarski też musi zarobić :(

Gość XmisterX
No właśnie tak myślałem że to ze wschodu. Techniki wschodu to naprawde mądre rzeczy, nie muszą być połączone z konkretną religią, można nawet pozbawić ich podstaw filozoficznych. Tak własnie to co napisałaś wydawało mi się bliskie, szkoda ze zaprzestalem kiedys tego

Gość XmisterX
wyssany5, faktycznie, pisze ze to jeden z najsilniejszych lekow. No nic, ale jesli pojde do lekarze to raczej on mi wybierze lek, bo raczej jest na recepte

Gość XmisterX
jest napisane*

Gość nie jestem ladna
Jesli czytasz po angielsku to sobie poszukaj czegos na necie na ten temat. Teoria rownowagi energii. Jak jestes chory to nie masz energii , prawda? Choc jej nie widzisz i nie potrafisz tego udowowdnic. A jak wracasz do zdrowia to automatycznie nabierasz energii do zycia.

Gość XmisterX
Tak, tak ja juz wiem skąd to znam, nie muszę szukać. Ale radzę nie obchodzić się tak jawnie ze słowami typu- energia, bo może to być żle zrozumiałe i odebrane przez niewłaściwe wyobrażenia na ten temat, a jak wiadomo wyobrażenia nie są stanem faktycznym. Co prawda niektórzy psychologowie tez uzywaja tego terminu

paro jest silna na wychwyt serotoniny i o to chodzi w depresji . Ja brałem po 20 mg przez dwa miesiące , 10 mg przez 4 . I to wystarczyło . Zero uzależnienia . Ale , jak pisałem - wszystkie inne środki przeciw depresji . Omega 3 np.regeneruje układ nerwowy i mózg - poczytaj . Amerykanie stosują metody leczenia samą omegą . jeszcze razówię czytaj jak najwięcej i stosuj , co pisze. Ja po miesiącu już byłem OK.

Gość XmisterX
Lece juz, dziekuje wam wszystkim za dobre rady i za to ze zajalem sie chociaz czyms i mi nieco chandra przeszła. Przypomniliscie mi co moge zrobic, trzymajcie sie

Gość XmisterX
wyssany5, tobie tez dzieki, wiem ukladalem kiedys odpowiednia diete, tluszcze tez bralem pod uwage tez mi to przypomniales. Trzymaj sie

Gość nie jestem ladna
mister nie byloby problemu gdyby smanta zechchciala uswiadomic sobie swoje wlasne ograniczenia wiedzy zanim zaczela pisac oszczerstwa pod moim adresem. jest tez cos takiego jak kultura dyskusji, tego od ludzi nie zawsze mozna oczekiwac. o sprawdzaniu innych teorii zanim sie kogos oskarzy juz nie wspominam. to wymaga poziomu nieosiagalnego dla niektorych.

Gość samanta fox12
wybacz, rzeczywiście kultury mi brak, nigdy nie twierdziłam, że jest inaczej. aczkolwiek nie mogę znieść twej totalnej ignorancji w stwierdzeniu, że depresja nie jest chorobą.

Gość nie jestem ladna
No bo nie jest ale juz nie chce sie z Toba klocic.

Gość samanta fox12
weź się dziecko do książek. ja się z tobą nie kłócę, jak tylko stwierdzam fakt, ze jesteś totalną ignorantką. papa

Gość nie jestem ladna
Fajnie pokazujecie wasz poziom i wiedze. Pogratulowac jakosci argumentow.

Gość nie jestem ladna
Czy to wasze wyzywanie i ublizanie wyciagnelo kogos z depresji? bo moje metody - tak. No wiec bede sie nadal ich trzymac.

Gość nie jestem ladna
powiedz to tym z depresja. na pewno im to pomoze.

Gość nie jestem ladna
Idz sie powies, zrobisz dobry uczyunek i przynajmniej ludzie nie beda wpadac w depresje. nikomu nie pomagasz tylko powietrze zuzywasz. to ty speirdalaj.jestes zbednym smieciem , swiat bedzie piekniejszy bez ciebie.

Gość nie jestem ladna
naprawde sie powies. Swiat odsapnie