Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klasa na obcasach

Opinia o szpitalu polozniczym MEDIKOR w Nowym Saczu

Polecane posty

Gość gość
Witam! Wiec tak rano jak przyjdziesz robią z tobą 5 minutowy wywiad i ktg na izbie idziesz do szatni się przebrać i zostawiasz tam ubrania łącznie z butami a ubiesasz koszule po chwili idziesz na tz sale przedporodowa tam podłącza Ci kroplowke i gdzieś po pół godziny idziesz na blok z położna tam dają Ci znieczulenie i zaczynają ☺ po 15 minutach od wejscia na sale juz widzisz swoje malenstwo a cały zabieg trwa około 30 minut później Cię wezmą na 2 godziny na salę pooperacyjna gdzie Cię kontrolują ale po pół godziny laktacyjna przychodzi z maleństwem na 5 minut i Ci mówi wszystko a później już jedziesz na normalną sale gdzie będziesz z maleństwem ☺ ja wspominam miło cesarke w medikorze

Super dziekuje za odpowiedz:) a powiedz mi dziecko po cesarce od samego poczatku czyli w pierwszej dobie jest ze mna czy zabieraja na noc? Bo tak zastanawiam sie czy w pierwszej dobie z tym bolem dam rade sie dobrze zajac maleństwem.Pozdrawiam

Gość gość
Na pierwszą noc zabierają kolo 5 rano mala przywieźli i następną tez zabierają jak chcesz jak nie no to zostaje z Tobą ☺ No a po cesarce jak Cię zawioza na salę no to ktoś z rodziny może iść do pielęgniarek i wydają Ci maleństwo ....

Gość gość
Niestety w Medikorze jest spęd wszystkich planowanych cesarek. Przyjedziesz rano i czekasz kiedy cię wezmą i nie wiem od czego zależy kolejność cesarki, bo nie od tego kiedy się zarejestrowałaś. Moja synowa czekał aż do 16-stej od godziny ósmej rano na planowaną cesarkę(młody Goryca)

Gość anastazja pp
Drogie Panie! Obecnie w celu usprawnienia procedury przyjmowania pacjentek do planowych cięć cesarskich, przyjmujemy ciężarne dzień przed planowanym zabiegiem, w godzinach wieczornych. O kolejności wykonywania cięć decyduje stan zdrowia pacjentki i jej dzidziusia, wa więc są cięcia mniej lub bardziej pilne, często również nieplanowe. Duża ilość cięć cesarskich i porodów wynika z tego, że ogromna ilość pacjentek decyduje się na poród w naszym superszpitalu, a nie w okolicznych szpitalikach ( proszę mnie nie hejtować, taka jest rzeczywistość!). Do zobaczenia na moim oddziale! Wasza Anastazja.

Gość gość
Ja miałam planowana cesarke właśnie u Pana Michała Gorycy miałam zjawić się rano o 7 a o 9 mała juz była se mną

Pani anastazja pp pisała Pani ze dzień wcześniej trzeba sie zgłosić. Ja zostałam poinformowana przez ordynatora Kowalczyka że jesli w czwartek mam cesarke to od pon do sr w godz od.16 mam zgłosić sie na konsultacje anestezjologiczna a w czw rano zgłosić sie na planowana cesarke. Wiec teraz to juz nie wiem dostałam kartke co mam zrobić przed zabiegiem w domu czyli jak to wkoncu jest w ten sam dzien czy dzien przed

Gość gość
Ta anastazja już któryś raz wypisuje brednie na tym forum. Lekarze mówią zupełnie co innego i robią jeszcze zupełnie inaczej. Zanim coś napisze niech się najpierw dowie tym bardziej, że jest chyba kimś z niższego personelu.

Ja bede sie kierowac tak jak ordynator kowalczyk zalecił czyli w ten sam dzien. Dziewczyny chcialam jeszcze zapytac co trzeba miec dla dziecka na stronie medikoru jest mega lista rzeczy a dziewczyny z forum mowiły, że tylko trzeba mieć pampersy, chustki i masc na pobyt w szpitalu pozniej to widomo rzeczy te co do wyjscia. Wy tez pakowałyscie maluszkowi tylko te 3 rzeczy czy jeszcze cos? POzdrawiam

Gość gość
Ja wzięłam wszystko dla małej lecz okazało się to nie potrzebne ....musisz mieć tylko krem do pupy chusteczki i pampersy ☺

Gość gość
Wystarczą te 3 rzeczy, ale jak ktoś chce to może sobie przebrać w swoje rzeczy. Ubranka tak naprawdę tylko na wyjscie Ci są potrzebne. Życzę szczęśliwego rozwiązania.

Gość marcho
witam,czytając te wszystkie negatywne opinie to mam wrażenie że niektóre przyszłe mamy i już obecne chciałyby mieć prywatną opiekę jednoosobowym pokojem i całym sztabem ludzi do opieki. Powiem tak,rodziłam w innym szpitalu ale byłam niejednokrotnie w Medikorze i takiego szpitala dobrze wyposażonego i zaopatrzonego w personel medyczny nie widziałam.Obsluga miła ale przede wszystkim kompetentna a to przecież podobno o to chodzi.Wszystko jest co powinno wystarczyć do rodzenia w "godności" .Najważniejsza zawsze jest położna i jej wiedza bo to ona jest z nami od początku do końca a lekarz jest tylko w tym 1%. Ale my i tak lubimy narzekać że łóżko było wąskie,że lekarz się nie uśmiechnął,ze kąpią noworodki 2 razy w tygodniu a nie 5 i takie tam bzdety.Ludzie trochę zastanowienia zanim coś głupiego się napisze. To wszystko jest nie istotne i wstyd pisać takie uwagi bo nie można oczekiwać w szpitalu indywidualanej opieki i spełniania pobożnych życzeń zmaniurowanych często kobiet.

Gość gość
Pozdrawiam Panie będące w tym świątecznym dniu na dyżurze w szpitalu. Jedna z nich przyjechała nawet z dalekiego Tarnowa.

Gość gość
Witam drogie mamy my już niedługo będziemy obchodzić pierwsze urodziny a to wszystko dzięki temu że udało nam się trafić do tego właśnie szpitala .Dzięki szybkiej decyzji pani doktor Sudoł ( 32 tydzien) i miesiącu pobytu na neonatologi wspaniali ludzie pielegniarki lekarze szczególnie pani doktor Joasia K ( możemy się dziś cieszyć i świętować więc wydaje mi się że jest to chyba najlepsza rekomendacja .

Gość gość
dziewczyny, czy któraś chodziła w ciąży do dr Budzyńskiej? jakie macie opinie? czy robi problemy przy L4 w ciąży? mam ciężką psychicznie sytuację w pracy i nie ukrywam, że chętnie bym poszła na zwolnienie, bo czasem aż brzuch boli z nerwów

Gość natka987
Witam, pisze z pytaniem do Pań, które rodziły w szpitalu Medikor w NS: ilu osobowe są sale poporodowe oraz czy na oddziale są obecne położne laktacyjne? A jeżeli chodzi o poród to czy przy każdym porodzie jest lekarz czy poród odbiera położna, a lekarz jest obecny na dyżurze w szpitalu, ale nie na sali porodowej? Czy korzystała może, któraś z Pań z niefarmakologicznych metod znieczulania - skuteczne? Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Gość gość
Witam,ja rodziłam zeszłym miesiącu i z całego serca mogę polecić ten szpital.Byłam na dniach otwartych w marcu i wszystko można było zobaczyć no prawie wszystko bo było dużo pacjentek i na porodowkę nie dało się wejść. Ale położna wszystko omówiła. Oogladalismy Intenstwna Noworodkowa wszystko nowe i super sprzetSalepoporoowe na górze są pojedyńcze Zajął łżesz na I P.to dwuosobowe. Przy pójdzie jest lekarz a nawet przy mnie było trzech ginekolog anestezjolog I pediatra. Położne bardzo serdeczne i wyrozumiałe.panie od laktacji też są u mnie było potrzeby ale chodzą I dopytuja czy nie pomóc. Na dole też ok panie od dzieci super lekarki też,zwłaszcza jedna zrobiła na mnie dobre wrażenie ale na nazwisko nie zwróciłam uwagi.ale przy badaniu miałam dużo pytań I bez zniecierpliwienia na nie odpowiadała. Wszystko dostępne naprawdę sie staraja.Ja polecam dobrze że mamy taki Szpital!

Gość gość KM
Ja rodziłam w nowym M 2015 I Jestem mega zadowolona opieka super położne i lekarze interesują się pacjętką . Jest wszędzie czyściutko co jest ważne polecam wszystkim przyszłym mamusią .

Gość gość
Witajcie. Prosze o pomoc . jakiego lekarza moglybyscie polecic ktory przyjmuje w Nowym Saczu na NFZ a pracuje w Medikorze. Bardzo prosze o porade.

Gość gość
Czy któraś z Was miała poród rodzinny w medikorze? Jakie warunki itd?

Gość gość
W sobotę jest dzień otwarty. Wybieramy się ,bo chyba najlepiej samemu ocenić. ..

Gość Mariola B
Witam, leżałam na ginekologii -3 piętro, bardzo dobrze wspominam pobyt, pielęgiarki wkładają całe serce w pracę na oddziale, jestem bardzo wdzięczna paniom Małgorzacie Hyclak, Monice Głód oraz pani w krótszych, kasztanowych czy brunatnych włoskach, strasznie mi przykro, ale nie znam pani imienia i nazwiska, pracowała w nocy z 16/17 września 2016 roku. Ponadto starsza pani anestezjolog bardzo oddana. Blok operacyjny wspaniale funkcjonujący, zorganizowany, panie również bardzo oddane. Operowali mnie lek.med. Jerzy Mazgaj oraz ordynator lek. med. Maciej Kowalczyk, również jestem im wdzięczna. Dziękuję wszystkim, że znosili moje fanaberie, byli wyrozumiali, cudowni... czuję się dobrze i mam nadzieję, że będę miała to szczęście rodzić dzieci w szpitalu MEDIKOR

Gość gość
Witam, mam planowaną cesarkę za dwa tygodnie, bardzo proszę napiszcie jak się przygotować tzn.co zrobić w domu, nie dostałam żadnej informacji na kartce, powiedzieli tylko, że mam zgłosić się rano około 7 i być na czczo. Czytałam tutaj, że trzeba zabrać dla siebie podkłady poporodowe na łóżko i podpaski, czy faktycznie nie dają nawet tego w szpitalu?

Gość gość
Przecież to są środki higieny osobistej, czemu piszesz nie dają tego nawet w szpitalu. Jeżeli nie będziesz mieć to na pewno dostaniesz ale to są rzeczy w które każda kobieta po porodzie powinna być zaopatrzona. ..a nie liczyć ze szpital da ....

Gość gość
W każdym porządnym szpitalu położniczym takie środki są dostępne bezproblemowo i bez ograniczeń, a w Medicorze podobno nawet z papierem toaletowym problem, a niby taki luksusowy szpital ...tak to przedstawiają na dniach otwartych

Gość gość
ile przed terminem porodu byłyście na konsultacji w medikorze? kiedy zaplanowano Wam cesarkę (ile dni przed właściwym terminem)?

Gość gość
Byłam na kwalifikacji do cc w zeszłym tygodniu, wyznaczyli mi termin cięcia o 12 dni wcześniej niż wynika z om :( wydaje mi się, że to trochę za wcześnie. W poprzedniej ciąży miałam termin tylko 3 dni wcześniej względem terminu z om.

Gość gość
Mialam cc 3tyg temu ja mialam sie zglosic na 7 rano a cc mialam zrobine po 16.

Gość gość
Cesarke mialam robiona w 38tyg ciazy to jeszczd wczesniej niz ty.Jak juz jest kolejna to ppdobno trzeba wczesniej zeby t nic sie nie podzialo zlego

Gość gość
Nikomu nie polecam tego szpitala do rodzenia. Wszystko jest piękne jak ten szpital dopóki coś się nie dzieje. Wtedy jesteś pacjentem który przynosi koszty. Nie patrzą żeby pomóc tylko żeby nie minęło 11 dni bo fundusz nie zapłaci. Coś strasznego tam przeżyłam. A jeśli chodzi o intensywną terapię dla dzieci to masakra ograniczają się do podstawowych badań i najważniejsze że by dzieci jadły i przybierają na wadze i do domu. Nie zapewniają żadnej opieki dla dzieci po wpisaniu. Muszę wszystko chodzić i prywatnie robić badania konsultacje. W starym szpitalu jest poradnia dla noworodków otaczają opieką. A w medikorze dostałam skierowanie do prywatnej poradni za którą musiałam zapłacić. Coś strasznego. Odradzam wszystkim ten szpital.