Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

m211

Budowa domu kto planuje, buduje? ile kosztuje?

Polecane posty

Gość ...Maćka...
to zależy gdzie i jakiej wielkości, czy ma się już działkę czy jeszcze nie. W moich okolicach budowa małego domu na zadupiu jeśli ma się już działkę poniżej 400 000zł nie schodzi

mam juz działke i 100 tys a domek chce mały i mam w rodzinie osobe ktora zrobi prąd wode i fundamenty

Gość mały domek
dom parterowy 90 mkw, prosta konstrukcja, dach czterospadowy kryty gontem, ściana jednowarstwowa 44cm, budowany 5 lat temu wyniósł nas 120 tyś zł z wykończeniem, mieliśmy własną działkę. Ogromny nakład pracy własnej i rodziny przy budowie.

a to nie jest z poddaszem prawda? A co znaczy z wykończeniem troszke sie na tym nie znam tzn ze okna dach drzwi itd czy cos jeszcze?

do mały domek; ile masz tam pomieszczen? chcialabym chociaz 3 pokoje miec salon kuchnie i łazienke

my planujemy chociaż mam dom, ale jest on po babci wiec ma swoje lata. marzymy wiec o nowym. liczymy ze starczy nam 250 tys. zresztą zależny od wielkości domu i od kształtu dachu

Gość mały domek
Wykończenie - z umeblowaniem typu kuchnia, wypoczynek, sypialnia. Domek z niewykończonym poddaszem, poddasze planujemy wykończyć w tym roku. Bardzo mało pieniędzy wydaliśmy na robociznę, znajomy stawiał nam mury i kominy za co wziął 1500 zł więc grosze, resztę robiliśmy z pomocą rodziny (wujkowie i rodzice). Domek jest nieduży o podstawie kwadratu z dachem do szpica, więc bardzo prosty konstrukcyjnie a przez to tańszy w budowie a mimo to bardzo urokliwy, co jakiś czas odwiedzają nas obcy ludzie przejeżdżający obok i oglądają domek bo bardzo się podoba ;-)

Gość mały domek
Jest salon ok.28mkw z otwartą kuchnią, sypialnia ok. 11 mkw, pokój dla dzieci i duża łazienka ok.10mkw, na poddaszu planujemy urządzić sypialnię i garderobę.

ja mieszkam na wsi wiec jak ty mały domku mam pełno pomocników i robotników za mniejsza kase mam nadzieje ze w 200 tys sie zmieszcze za ponad 100tys zrobie w surowym stanie bo tyle kasy mam a pozniej niewiem jakis kredyt albo cos odlozymy zalezy jak interes sie pokreci bo mam sklep ale bezrobocie wciąż rosnie

Bazienka a ty masz dom z drewna? jak sie spisuje ja sie troszke obawiam niewiem czemu wiem ze te domy sa teraz w modzie i bardzi je chwala a dużo taniej wychodzi taki dom? Moze ktoś taki budował i cos opowie

MAŁY DOMEK bardzo bym chciala zobaczyc twój domek bo pewnie jest taki jaki bym chciala nie musze miec duzego bo planuje 2 dzieci nie wiecej a za budowe chce od wiosny sie zabrac

Gość mały domek
Projekt domu kupiliśmy z firmy Archipelag z Wrocławia, nazywa się Edyta . Wpisz w google "archipelag projekt edyta" to zobaczysz jak ten dom wygląda, z tym, że my mamy wyższy dach podniesiony do 30 stopni. Ja mam dwójkę dzieci i jeżeli zrobimy jeszcze poddasze to będzie to dla nas wystarczająco, jest niedużo sprzątania, nie trzeba ogrzewać zbędnych pomieszczeń no i takie małe domki są po prostu urocze. Z tego co się orientuję co ceny materiałów są wyższe niż 5 lat temu ale z pomocą rodziny myślę, że 200 tyś wystarczy na taki domek. pozdrawiam i życzę powodzenia i wytrwałości przy budowie.