Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszczedna pani09

przerzucilam sie z pampersow na tetre i oszczedzam ..............

Polecane posty

Gość wow mgiełka
a ciezko było???

Niestety tak,bo nawet pelnego rozwarcia nie mialam:( Ale nie chce wspominac tej rzezni.Nawet znieczulenia nie dali..:( Ehh

Gość drzaska31
mgiełka to przenośnia ta budowa,dziecko ma 7 mieś,gdyby kasa na czarno była dosyć duża to chyba te remonty by już sie odbyły,i nie trzeba by było oszczędzać na dziecku,wiesz oszczędzić mozna na butach zamiast za 300 zl kupic za 150 ale nie na tym że dziecko nosi pieluchy co je wypierzesz w 40 st nie wyprasujesz wyobraż sobie taką zas,,ną pieluche wypraną w 40 st i założoną nie wspomnę o tym jak to wygląda,mozna zamiast szynki po 45 kupic po 20 to jest oszczędnośc ,chwalenie się tym że będzie i to i tamto hmmm moze i będzie ale narazie nie ma i wątpię że będzie skoro kogoś stać na remonty stać i na to aby kupić paczkę pieluch

Gość KillyS
po pierwsze nie odbieram ci prawa do wlasnej opini mozesz sobie ja miec jak najbardziej... nie masz tu przyklaskiwac autorce ze dobrze robi, ale twoja wypowiedz jest nieco hymm za mocna i malo empatyczna zreszta jak wszystkie tu opinie aaa co mowi ogol nie musi byc wcale zgodne z rzeczywistoscia, nie wiem czy ona robi dobrze czy nie ale ja naprawde nic tu gorszacego nie widze aa juz na pewno nie potrafila bym tak jechac z kims jak z baranem, ocenilas ja juz pod kazdym wzgledem materialnym intelektualnym i nazwalas ja krowa...

Gość KillyS
ii nie chce byc tu jej obronczynia bo w dupie to mam ale zeby w taki sposob kwitowac ze jej dziecko pewnie chodzi osrane po plecy i ze pewnie choruje od nadmiaru bakterii no to poprostu jest nie smaczne, moja mama tez uzywala tetre i nie chodzilam osrana obszczana czy jakas schorowana, jak jest jej wygodnie uzywac tere na pewno dziecku krzywdy nie robi

Gość drzaska31
nikogo nie nazwałam krową,napisałam powiedzenie że krowa co duzo ryczy mało mleka daje ,wytłumaczę co to oznacza że jesli ktos wypisuje lub mówi czego to nie zrobi zazwyczaj kończy się na mówieniu,mam na mysli te remonty i całą resztę,ktoś kto korzysta z pomocy opieki społecznej która jest dla ludzi biednych i jeszcze jest z tego dumny za wiele nie osiągnie,nikogo nie wyzywałam przeczytaj ponownie wpis,nie podoba mi się jej postępowanie a ona skoro wypisuje to na kaffe to chyba jest swiadoma tego że takie wpisy będą to logiczne,

Gość drzaska31
nie pisałam że jej dziecko jest zasrane po plecy,po prostu zrób listę nicków i skopiuj wypowiedzi kto co napisał,

Gość KillyS
nie nazwalas jej krowa, cofam ta krowe, nie bede tu zadnych listy nikow robic bo ja mowie o ogole sporo osob tak napisalo... zreszta po co to rozstrzasac, moim zdaniem dziewucha miala pojechane po calosci bo wy zyjecie w innym swiecie i byc moze macie male wyobrazenie o losach nie wiem jak to tam z wami jest, nie mam zamiaru jej krytkowac ani jej chwalic, zwyczajnie nie widze nic tu zdroznego

Gość KillyS
do drzaska31, na pewno i twoim zyciu znalazlo by sie cos godnego krytki ! dziekuje i zycze pwodzenia autorce. Pa

Gość drzaska31
każdy w życiu popełnia błędy ,to normalne jesteśmy tylko ludzmi,jednak ja byłam tak wychowana aby sobie w zyciu radzić,są zachowania których nic nie usprawiedliwia i gdyby autorka napisała ze cięzko jej,nie ma pracy,musi oszczędzać a internet to jedyna przyjemnośc bo życie sie pogmatwało to co innego,ale ona jest dumna ze swojego postępowania,w 90% dzieci rodziców przejmują ich spojrzenie na swiat,najłatwiej isc zrobić zbolałą minę,udac niezaradną i się ma tylko że nie o to chodzi,

Gość KillyS
chyba masz tendencje do wyolbrzymiania, ale milo sie rozmawia przynajmniej jestes kulturalna :)

Gość drzaska31
to nie tak,w miarę potrzeb pomagam tym którym jest gorzej niż mnie,uczę dzieci aby miały na uwadze drugiego człowieka a nie tylko siebie,jednak gdy słysze że są ludzie którzy sa dumni z tego że mops płaci im zapomoge to w środku mi sie przewraca,mozna byc dumnym z wielu żeczy nawet tych najzwyklejszych,pomimo to szczycić się tym na forum to lekka przesada,i jak nazwać takich ludzi?sa albo głupi i niezaradni albo bezczelni ale to na jedno wychodzi,możesz nie mieć nic albo niewiele ,jedno co ci zostaje to szacunek do samego siebie,wychowanie wynosisz z domu,potem możesz wybrac drogę którą chcesz iśc albo tą łatwiejszą,albo zrobić cos ze swoim zyciem,narzekanie ze ciężko niczego nie zmieni

Nieważne jakie pieluchy - byle dziecko było czyste i miało komfort w pupie. Jeśli ktoś widzi oszczędności to niech tak robi - miliony dzieci było i jest wychowanych na tetrowych pieluchach ( wasze dupska zapewne także) i było ok.Nie wiem czy nie lepsza jest czysta pielucha tetrowa (choćby wyprana w 40 stopniach) i często zmieniana niż komfortowy pampers noszony na pupie kilka godzin ( bo przecież samych siuśków dziecko nie czuje). Teraz to zwykła wygoda i takie czasy i każdy może sobie wybrać co woli. I jeszcze jedno - z wieloletnich obserwacji widzę, że dzieci na tetrowych pieluchach - szybciej wychodzą z pieluch niż te pampersowe. Może dziecko wychowane na tetrze, nigdy nie miało nawet zaczerwienionej pupy, a pozbywanie się brudów i ich pranie to nie mniej wstrętne niż wory ze śmierdzącymi pampersami. Chleb też można samemu upiec i warzywa wychodować (albo kupić gotowce) to wszystko kwestia wyboru i każdy to prawo ma.

Gość jestem za a nawet
przeciw

Gość KillyS
pieknie mowisz ale ja nie odnioslam wrazenia zeby sie szczycila zwyczajnie powiedziala jak jest, czy we wszystkim trzeba sie doszukiwac czegos zlego, znam takich co maja wzniosle idealy a czesto nic za tym nie idzie oczywiscie nie bierz tego do siebie ale wiem jak jest to jzu wole prosta dziewuche ktora mowi jak jest niz zaklamnego idealiste :) I do pieluch terowych nie mam nic :)

Gość drzaska31
ale dlaczego mam sie wtydzic ze korzystam z MOPS-u ??? przeciez wyrwac cos od nich to jest juz cos. A poz tym moja siostra tam pracuje i mimo niezlych warunkow dostalam tak wysoka pomoc ,,,,,to jest wypowiedz autorki

Gość kurwa_mac13214
huj wam w dupe suki