Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

awila

Kto z Was wie z czego są robione parówki?

Polecane posty

powazny to ja bede w trumnie wygladal!!! :P dopoki zar w sercu,ciasno w majtach i ulanska fantazja ...tzn ze jeszcze mam sie dobrze:D pozdrawiam.....co zlego ,to sorki:P

zeli......jeszcze nie!!! jeszcze duzo mam rzeczy do zrobienia,podrozy,milosci (mam nadzieje) :P dbam o siebie i sie nie martwie o przyszlosc:D wszystko jeszcze in front of me :D even sex with girl like you :P

uwazasz ze napisalem po ang z nadzieja ze nie skumasz??? :( sprawdzam tylko...... dostalas 6 !!! :D

Nie, wcale tak nie uważam :P :P :P A pomyślałam sobie, że może do człeka, który ma 4 dychy powinnam zwracać się per "Pan" :D

Gość buhahaha
Moim zdaniem trzeba odroznic parowki od parowek, bo jak kilogram jakiegokolwiek miesa moze kosztowac 5 czy 7 zl ??tak jak wiekszosc parowek kosztuje ja nie jem parowek i zreszta nie tylko parowek poniezj 20 zl/kg,podobnie jest z szynka - bo jak surowa szynka kosztuje 10zl/ za kg,trzeba ja przyprawic,uwedzic,wiadomo,ze odchodzi duzo wody i z tego kilograma moze z pol zostaje, to jakim cudem kilogram szynki moze kosztowac 11 zl,12 czy 13?? dobra szynka albo w ogole szynka a nie wyrob szynko podobny ponizej 30 zl/kg nie schodzi

zeli.....widzisz dlatego lepiej sie nie wychylac,ale juz taki jestem... smacznych "parowek" zycze :P

Gość *fredka*
Mial byc topik o parowkach,a sie zrobil towarzyski czat :P ja tam nawet nie chce myslec co siedzi w tych parowkach,bo az mi sie slabo robi. kiedys lubilam,odkad sie dowiedzialam z czego sa robione to omijam z daleka.tak samo jak wszelkie kielbachy wpychane we flaka,kaszanki z krwia i tym podobne... blehhh :/ zreszta,jem bardzo malo miesa,ew kotlety z piersi kurczaka,bo przynajmniej wiem co jem(pomijajac chemie jaka byl nafaszerowany kurczak) wolala bym zjesc ta osmiornice,chociaz mi tez szkoda ze sa zabijane dlatego zeby czlowiek mogl sie podelektowac. a kalmary sa zajebiste :P

Gość stary rower
parówki robi się z sierści, uszów świń i innych odpadków. Nie jem parówek od wielu lat, a jeżeli mam ochotę na jakąś wędlinkę, to kupię ją za 25 PLN/kg. Jakość nieporównywalnie lepsza. Ja za to lubię pić codziennie Coca-Colę, choć mam świadomość, z czego ją się robi. :( http://tnij.org/fl4h

Gość ta jedyna
chyba lepiej nie wiedziec ;)

Gość *fredka*
wychodzi na to ze najlepiej nic nie jesc albo zrobic wypad do amazonskiej dzungli i zywic sie korzonkami :P

Gość parówkowa skrytozerczyni
widze że same debile tu siedzą a wiec czytajcie, klasa d1 miso drobiowe oddzielone mechanicznie z kurczt, tłuszcz wieprzowy, woda, skrobia, białko rolinne, sól, cukry, przyprawy, askorbinian sodu, azotan(III) sodu 7,99zł D2 miso i skórki drobiowe, tłuszcz wieprzowy, białko kolagenowe, cytrynian sodu, izoaskorbinian sodu, glutaminian monosodowy 8,69zł W1 miso wieprzowe (62%), woda, tłuszcz wieprzowy, sól, białko sojowe, skrobia ziemniaczana, skrobia modyfikowana, syrop glukozowy, glutaminian sodu, trifosforany, karagen, cukry, przyprawy, ekstrakty przypraw, askorbinian sodu, azotan(III) sodu 19,96zł W2 miso wieprzowe (70,7%), woda, skrobia ziemniaczana, sól, białko sojowe, białko kolagenowe wieprzowe, hydrolizat białka rolinnego, przyprawy naturalne i ich ekstrakty, cukry, karagen, skrobia modyfikowana, askorbinian sodu, kwas askorbinowy, glutaminian monosodowy, azotan(III) sodu 15,96zł W3 miso wieprzowe, sól, przyprawy naturalne, cytrynian sodu, glutaminian monosodowy, izoaskorbinian sodu, azotan(III) sodu 17,96zł Ktos kiedys pierdolna jakąs głupote i powtarzacie, to sa normy europejskie obowiązujace i przestrzegane w polsce

a tutaj podaje procentowe zawartosci do poszczególnych klas parówek Woda Water Białko Protein Tłuszcz Fat Sól kuchenna Sodium chloride D1 62,1 ±2,4b 11,8 ±0,5a 19,1 ±1,8a 2,2 ±0,3a D2 66,0 ±1,4c 11,9 ±1,8a 19,4 ±1,1a 2,0 ±0,1a W1 58,9 ±1,8a 11,5 ±0,8a 25,0 ±1,2bc 2,5 ±0,2b W2 58,1 ±0,7a 11,5 ±1,1a 26,0 ±0,7c 2,2 ±0,1a W3 60,7 ±2,8ab 13,4 ±1,6a 23,0 ±2,8b 2,0 ±0,1a pierwszy słupek to woda drugi białko itd

Gość *fredka*
Juz ja widze jak one sa przestrzegane.... tylko czemu jak ostatnio kupilam moja ulubiona(niegdys) poledwice sopocka to miala fioletowa poswiate(dodam,ze nie byla przeterminowana), a parowkami zatrulam sie juz nie raz(w czasach kiedy to jeszcze jadlam),dlatego tez wole nie jesc :P

parówki w najwyższej klasie to produkt dietetyczny, napewno lepszy od niektórych kiełbas