Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

awila

Kto z Was wie z czego są robione parówki?

Polecane posty

jak już ktoś chce jeść parówki, to niech kupuje te dla dzieci, są "najlepsze", jeśli chodzi o skład. Parówki to resztki mięsa, które np podczas obróbki nie odeszło od kości. Zmielone chrząstki itp, ale nie uważam, by to było gorsze od innej wędliny kupowanej w sklepie, która ma mnóstwo "ulepszaczy" i zawartość mięsa w mięsie jest bardzo mało niestety:)

mózgi i łeby kurze też są na coś przetwarzane, ale to może na karmę a do parówek to też chyba szpik

Gość Chuda00
Parówki robi się z mięsa ;/

moj znajomy opowiadal ze czesto chodza po tych maszynach do mielenia szczury,jak wpadaja tam to miela sie z tym wszystkim(mordami,wymionami,lapami z pazurami,papierem toaletowym)i nikogo to nie dziwi,ja juz parowek nie jem ale moj chlopak je uwielbia i nie chce o tym myslec z czego sa zrobione,nie wazne czy sa to morlinki czy z biedronki dziecku bym napewno nie dala

coś wam powiem: pytałam znajomego, który pracuje w firmie Sokołów: czy jeśli kupię te najdroższe parówki, to będzie szansa, że nie jest to kupa resztek i tego, co się nie nadaje do wyrobu wędlin ani na karmę dla psów? Wiecie co odpowiedział? Że to będzie ten sam skład, co w tanich parówkach, tylko te drogie produkty są przeważnie reklamowane, a wiadomo, reklama musi się zwrócić....

klarissa......jak ja przygotuje kalamary,to nawet sie nie kapniesz co jesz :P zeli papa86.....masz ochote sprobowac zrobic??? tego bobasa :P

Gość Chuda00
Nie no sorry teraz prawie wszystkie mięsa,PARÓWKI,wędliny to sama chemia.Bądźmy szczerzy nic nie zastąpi własnych szynek itp.

Kmicic - ma włosy ciemne brązowe, no może teraz jaśnieją troszkę Żeli - no to szukaj dziewczyno kandydata! skąd jesteś :P mam brata i kolegę do wydania :D

zeli papa86.....a kto mowi o byciu dobrym ojcem.....??? ja tylko o zrobieniu.....:P bedziesz miala najpiekniejsze bobasy w gminie!!!:P

Gość Chuda a jakie ty możesz
mieć te "własne szynki", skoroś... Chuda? :-P