Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ernestta

ernestta

Polecane posty

Gość ernestta

witam samotnie wychowuje dwoje dziec córkę ws wieku 6lat i syna 10 lat niestety syn sprawia bardzo wielkie problemy wychowawcze ma wiele dokumentów i jest leczony podejrzenie ADHD wielokrotnie miało miejsce interwencja policji w syna szkole z powodu jego zachowania nie mam już sił nikt nie jest w stanie pomóc lekarze szkoła rodzina każdy opuszcza ręce ja już też się poddaje wszystko już próbowałam nie mam swojego życia anie tyle czasu dla młodszego dziecka ile powinnam poświęcać niestety muszę jestem zmuszona dla oddać syna do jakieś placówki chodź by dla tego że wynajmuję 18metrowe mieszkanie w którym jestem z dziećmi nie ma miejsca na zabawę naukę dodatkowo problemy jakie sprawia syn proszę mi napisać co robić gdzie się udać to jest ostateczna decyzja tyle lat juz próbuję wszystkiego aby syn był trochę inny ale jest coraz gorzej jego agresja jest coraz silniejsza gdzie mogę go oddać umieścić jakie potrzebuje dokumenty proszę mnie nie oceniać proszę pomóc

Gość elkaaaa
skoro masz tyle problemów z synem z pewnością powinien mieć przydzielonego kuratora i myślę że z nim/ nią powinnaś porozmawiać, z pewnosćia doradzi ci jakis ośrodek i pomoże załatwić formalności

Na Śląsku np jest taki ośrodek w Orzeszu. Byłam tam 3 tyg z córki, w celach diagnostycznych, ale są tam całe grupy dzieci sprawiających kłopoty (ADHD, autyzm, uzależnienie od komputera, próby samobójcze, bulimia, anoreksja itd, itp) Jest tam cała rzesza psychologów, neurologów, logopedów, terapeutów itp. Szkoła też jest na miejscu. Dzieci mają różne obowiązki i zajęcia. Wiele z tych dzieci nawet nie chce do domu wracać ;) Nie wiem z jakiego rejonu jesteś, ale podejrzewam,że w każdym województwie są takie miejsca. Wystarczy skierowanie od lekarza rodzinnego. Minimalny czas pobytu 3 tyg. Wyjazdy do domu w nagrodę... Ten w Orzeszu nazywa się Ośrodek Terapii Nerwic http://www.osrodekterapiinerwic.pl/

Gość może superniania pomoże
zgłoś się do doroty zawadzkiej z tvn superniania, może ci pomoże