Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szklanka mleczka

drętwienie, mrowienie rąk i nóg

Polecane posty

Gość szklanka mleczka

od czego to moze być? zaznaczę, ze mam krzywy kręgosłup i jestem b.nerwowa. mam 23 lata. bardzo proszę osoby które się znają o pomoc:(

Gość jak kura pazurem
od kręgosłupa właśnie. no i do tego jeśli jesteś nerwowa, to być może napinasz mięśnie tak, ze dochodzi do jakichś ucisków na nerwy. też tak miałam. ćwicz koniecznie co dzień w domu i do tego coś na uspokojenie i rozluźnienie.

Gość szklanka mleczka
ale od kręgosłupa są takie objawy? a jak to mozna zwalczać? do jakiego lekarza się zgłosić?

Gość do neurologa

Gość szklanka mleczka
a czy to moze być coś poważnego? czy to normalne dolegliwości przy krzywym kręgosłupie?

Gość szklanka mleczka
upup

Gość jak kura pazurem
niekoniecznie do neurologa, do ortopedy raczej. a zwalcza się CWICZENIAMI przede wszystkim, samo łażenie do lekarzy nie pomoże, więc nie widzę sensu, chyba, że ćwiczenia nie pomagają. mi pomagają. i oczywiście że od kręgosłupa, przecież to nerwy są. a grozić to może niedowładami i w efekcie kalectwem, jak nie zaczniesz ćwiczyć 🖐️

Gość laleczka voodoo
to moze byc jeszcze od slabego krazenia jesli pojawia sie to przy skrecie, siedzeniu w dziwnej pozycji, dluzszym uniesieniu rak, nog.neurolog jednak ci najpredzej powie.

Gość szklanka mleczka
no jak zakładam nogę na nogę to raz dwa i mi drętwieją nogi:( ale w innych pozycjach też:( dużo kosztuje prześwietlenie kręgosłupa ( pewnie będę musiała iść prywatnie bo na NFZ się nie doczekam:O )

Gość jak kura pazurem
jak się nie doczekasz, u mnie lędźwiowy robią 3-4 tygodnie są terminy, a szyjny i piersiowy to od ręki.

Gość szklanka mleczka
niedawno jak chciałam isć do okulisty bo mnie oko bolało to mi wyznaczyli termin na koniec marca:O a do jakiego lekarza się idzie po skierowanie. bo neurologa to skierowanie trzeba

Gość laleczka voodoo
no ja mam prosty kregoslup i mi sie tak robi od krazenia tylko, momentalnie zimna noga ta co jest "na gorze" bo uciskam zyly i zaraz mrowki albo kompletnie czucie trace i mrowki dopiero jak wraca. nie jestem w stanei powiesic nawet firanek bo zaraz mam niesamowite mrowienie i rece jak martwe.

Gość szklanka mleczka
aż tak to nie mam, zeby ręce były jak matwie ale martwi mnie to , zę kończyny mi drętwieją:(

Gość szklanka mleczka
aha, i nogi nie mam zimnej (tej na górze) a dłonie to mam zimne od kiedy pamiętam...całe życie;)

Gość szklanka mleczka
aha i nie zaznaczyłam, zę bardziej mi dokucza prawa strona, bardziej m i drętwieje noga i ręka z tej strony, nie wiem od czego to zależy...czy to ma znaczenie?>

Gość jak kura pazurem
skierowanie do neurologa to od internisty, ale internista najpierw da ci skierowanie na RTG kregoslupa a potem da ci skierowanie do ortopedy, bo krxzywym kregoslupem zajmuje sie ortopeda a nie neurolog. neurolog zajmuje sie ukladem nerwowym

Witam Widzę ze nie tylko ja mam ten problem.. Czasami drętwieja mi palce u rąk, staja sie białe i bez czucia.. Nic z tym jeszcze nie zrobiłam ale muszę zrobić badania.. Neurolog to dobry lekarz..powiem szczerze że boje sie tych wyników...

Gość laleczka voodoo
no jesli ci nie marzna chwile przed mrowieniem to raczej od kregoslupa.ledzwiowy jesli nogi, szyjny jesli rece.a po skierowanie to do ogolnego. uczucie martwych rak to juz masakra:Ociesz sie ze tego nie masz ale jak nic nie zrobisz to tez tak mozesz miec u mnie w rodzinie osoba z dretwieniem reki chodzila na zabiegi i rehabilitacje.

Gość jak kura pazurem
zalezy od tego jakie i gdzie masz to skrzywienie, w ktorym miejscu dokladnie, i mowie ci, samo lazenie po lekarzach ci gowno da, bo diagnoze juz masz - krzywy kregoslup. trzeba isc na rehabilitacje, albo po prostu w domu cwiczyc, jak wiesz, jakie cwiczenia mozesz wykonywac.

Gość szklanka mleczka
ale mi sie zdaje, ze to raczej układ nerwowy:( rozumiemj,ze nie mogę poprosić o skierowanie do neurologa od razu?

Gość jak kura pazurem
boze, a wy z tym neurologiem :O a co tu neurolog pomoze? skieruje na dopplery? to moze i ortopeda, i internista! i jak sie okaze ze sa uciski, to i tak trzeba bedzie isc do otropedy, ludzie!

Gość szklanka mleczka
tzn. krzywy kręgosłup mam od dziecka, jeszcze po zadnych lekarzach nie łaziłam (to mój domysł że od kręgosłupa) bardziej dokucza mi prawa strona

Gość szklanka mleczka
nie denerwuj sie tak;) doceniam,z e chcesz mi pomóc:) tak sobie gawędzimy...czy wiecie moze czy to że dokucza mi bardziej prawa strona ma jakieś szczególne znaczenie?>

Gość jak kura pazurem
szklanka mozesz, ale jesli masz krzywy kregoslup, to jest na 99,99% od tego, to ci moge powiedziec z wlasnego doswiadczenia. ale zaden lekarz internista nie skieruje cie do neurologa, czy w ogole do specjalisty, jesli nie bedzie mial zadnych wynikow badan.

Gość jak kura pazurem
nie ma znaczenia ktora, mi dokuczala lewa. do tego mialam zawroty glowy i problem z widzeniem. a jak zaczelam cwiczyc regularnie, to problemy ustepują.

Gość szklanka mleczka
czasami faktycznie mam wrażenie, ze ta prawa ręka robi się jakaś taka "nie moja", jakby była doklejona, tracę w niej czucie:O

Gość szklanka mleczka
jutro spróbuję się dostać do ogólnego. co mam kurde powiedzieć żeby mnie szybko przyjęli...jak pomyslę że wyznaczą mi termin na za miesiąc to porażka...

Gość szklanka mleczka
i takie trochę głupie pytanie...czy do prześwietlenia kręgosłupa trzeba być nago od pasa w górę? czy można być w staniku?

Gość jak kura pazurem
stanik zdjąć, chyba że sama bawełna, typu topik. ale możesz być w bluzce, byle nie było elementów metalowych ani plastikowych

Gość szklanka mleczka
no i nie wspomniałam, ze mam płaskostopie:O