Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szklanka mleczka

drętwienie, mrowienie rąk i nóg

Polecane posty

o i mamy kolejna diagnoze: zespół raynaud to dopiero ciekawa choroba ale z tego co przeczytalam, nie jest smiertlna to sie nie boj. ja i tak polecam sobie pocwiczyc. lol

Gość szklanka mleczka
wyczytałam o tej chorobie, ze występuje u dziewczynek ok. 14 roku życia więc na to jestem za stara:p

Gość szklanka mleczka
ktoś jeszcze coś dorzuci?:)

niedobo mikroelementow: magnezu, wapnia, potasu i sodu, w odpowiednich proporcjach.

Gość maritka___
przedewszystkim zrób morfologie i badanie na magnez jesli masz niedobór magnezu to co najmiej trzeba brać do 5 tab dziennie. dieta bogata w potas (pomidorki).Niekoniecznie to musi oznaczac nerwice ,moze byc nawet zapalenie zatok,brak snu.Jesli masz cos z kregosłupem zrób koniecznie przeswietlenie odcinka szyjnego kregosłupa. Ps.Bierzesz jakies leki na stałe?

Gość maritka___
a nie masz nadwagi moze? jesli masz to badnie na cholesterol(żeby wykluczyc miażdżyce tetnic)

"przedewszystkim zrób morfologie i badanie na magnez jesli masz niedobór magnezu to co najmiej trzeba brać do 5 tab dziennie. dieta bogata w potas (pomidorki).Niekoniecznie to musi oznaczac nerwice ,moze byc nawet zapalenie zatok,brak snu.Jesli masz cos z kregosłupem zrób koniecznie przeswietlenie odcinka szyjnego kregosłupa. Ps.Bierzesz jakies leki na stałe?" a po co morfologie? a jakie to są badania na magnez?? wcale nie trezba brac zadnych tabletek, tylko zdrowo sie odzywiac i nie zapomniec, ze magnez mozna tylko w wapniem przymowac i na odwrot. moze nie idz na przeswietlenie, dziewczyno, napromieniuja cie taka dawka "nieszkodliwego"(smiech na sali) promieniowania, ze bedziesz swiecila przez rok, a za nasteone piec dostaniesz raka. poza tym, jezeli juz poddawac sie przeswietlaniu, to po co tylko odcinek szyjny, jak przyczyna moze byc w wielu miesjcach. to juz lepiej isc do kregaza i im tez jest w stanie okreslic, ktora czesc kregoslupa jest skrzywiona, a po tym, tylko gimsnatyka korekcyjna.

jezeli kolezanka ma nadwage, to powinna zrobic tez badania na cukrzyce, mizdzyce i co jeszcze? tak? a po co?

Gość maritka___
icobytu* Sorry ale nie znasz sie na tym nawet dieta bogata w magnez i potas nie pomoze jej od razu.Magnez ma własciwosci przeciwstersowe.Oraz obniża ciśnienie krwi.

Gość szklanka mleczka
jestem:) nie mam nadwagi, robiłam w grudniu OB i morfologię (tak profilaktycznie) i wyniki mam ok. przyjmuję też magnez (1 tabletka dziennie). myślałam o tym prześwietleniu, ale moja koleżanka mnie straszy rakiem za 5 lat, więc mam pewne obawy...:(wiem, zę to szkodliwe, ale przynajmniej by było widac co z tym kręgosłupem nie tak. eh..nie wiem

yhy, pewnie nie znam sie. ty pewnie sie znasz? moze powiesz jakie masz ywksztalcenie, ze operujesz takimi zwrotami i wiesz jakie mikroelementy na co dzialaja. a moze nie wiesz, ze zeby utrzymac dobra kondycje zdrowotna nalezy jesc duzo i zdrowo oraz duzo sie ruszac. pewnie lepiej isc do lekarza, potem do apteki, wydac mnostwo kasy i faszerowac sie chemiczynm gownem, ktore nie pomaga.

szklanko mleka miejsce skrzywienia kregoslupa moze rowniez "wymacac" kregarz. w placowka szpitalnych tez tacy sa. trzeba sie tylko duzo napocic zeby sie do niego dostac, jednak wszytko jest mozliwe. przeswietlenie nie jest konieczne, z reszta sama wiesz jak bardzo jest szkodliwe.

Gość szklanka mleczka
i mam zawsze zimne dłonie-może to coś z krązeniem?

oj, juz dawno tego nie slyszlam. zimne dlonie nie maja nic wspolnego z krazenie. to jest oznaka, ze nie odzywiasz sie odpowiednio. po kazdym posilku powinnas miec uczucie ciepla w brzuchu, to swiadczy o tym, ze twojemu oragnizmowi podaba sie to zjadlas. sama tez kiedys mialam zimne dlonie i stopy, ale teraz juz nie mam, bo zaczelam jesc duzo kaszy, warzyw i owocow. calkowicie zrezygnowalam z przetworzonych zywnosci (nawet wedliny). napisze ci co znalalzma w moich madrych ksiazkach: Symptomy podobne do Twoich, wypowiedz lekarza, ktory leczy przyczyny chorob, a nie ich skutki: "Przede wszytkim nie straszyłbym pacjeta Parkinsonem, bo ta choroba daje nieco inne symtomy niz w opisanych przypadku. na pewno zalecilbym zazycie magnezu, potasu, wapnia, witaminy b kompleks. oczywiscie nie zignorowalbym mozliwosci potencjalnej miazdzycy, ktora tez potrafi w ten sposob sie objawiac, mysle, ze test na homocysteine oraz obecnosc metali ciezkich stanowiloby preludium w ustaleniu przyczyn reakcji.

Gość szklanka mleczka
ale Ty wiesz jakiej choroby ja się boję panicznie 😢 a teraz jeszcze dochodzi parkinson i miażdzyca...to pierwsze raczej nie, ale drugie nie wiadomo....23 lata a juz sie sypię;)

znalazlam jeszcze jeden opis, jak wypowieda sie lekarz z "przychodni konwencjonalnej": straszy zainteresowanego chorbami parkinsona, zaburzeniami biochemicznymi w mozgu i dodaje, ze stres moze to pogebic tego typu reakcje... potem nastepuje nastepne zalecenie: neurolog, tomografia komputerowa, rezonans magnetyczny, by ostatecznie zakonczyc EEG (ELEKTROENCEFALOGRAMIE uf trudne slowo). jasne, ze po tym najprawdopodobniej nastapilyby dalsze propozycje z portfela farmacji: tabletki, jedna, dwie, dziesiec, trzy razy dziennie i pomyslcie jak tego rodzaju obciazenie moze zniesc system imunologiczny oragnizmu....

Gość taka jedna__siedzi na kafe_
ja miałam podobne objawy jak ty autorko mimo ze nie mam nadwagi lekarz wysłał mnie na ekg i poziom cholesterolu.Do tego siniały mi rece.Dostałam skierowanie do chirurga naczyniowego diagnoza choroba Burgera.

Gość szklanka mleczka
a co to za choroba? napisz coś więcej proszę. mi ręce nie sinieją

zimne dłonie nie mają nic z krążeniem?

nie mozesz sie zamartwiac nad soba, tylko zacznij cos z tym robic, bo jeszcze nie jest za pozno, co innego gdybys wazyla 160 kilogramow i miala ponad 60 lat, wtedy nie uwewnetrznialabym sie tutaj, tylko cie oddala na stracenie (lol, zart). wiem, ze kazda chorbe mozna wyleczyc, poprzez ustalnie odpowiedniej diety dobrane do indywidualnego pacjeta. spobuj sie rowniez dostac do dietyka szpitalnego lub w przychodni. mysle, ze bedzie to mozliwe gdy bedziesz juz uczestrzala na jakies zabiegi korekcyjne. napewde nic sie nie martw, sluchaj wlasnego oragnizmu. zrezygnuj ze slodyczy i sowok w kartonie i zero przetwirzonego zarcia, to trucizna. jest mnostwo porad dietycznych ktorymi moglabym cie zasypac, ale nie wiem czy starczyloby miejsca.... :)

Gość szklanka mleczka
icobytu chyba dużo czytasz o żywieniu i medycynie:)

zakrzepowo-zarostowe zapalenie naczyn

zimne dlonie sa objawem wychlodzenia organizmu, a nie zlego krazenia... moze mi ktos wyjasni co to jest to "zle krazenie"?

Gość szklanka mleczka
no mi tez się zdaje że jednak zimne dłonie mają związek z krążeniem...nawet lekarze tak mówią...

autorko najlepiej przejdz sie do lekarza tutaj nie znajdziesz odp na twoje pytania.

icobytu znawco medycyny szkoda mi twojego niskiego toku myslenia. Pa.

kolezanka wyzej znawca zdrowego odzywiania doradzi ci lepiej chyba zal mi tej osobuy słuchaj kogo chcesz.Autorko poczytaj na topikach o zdrowiu czy zimne rece i stopy nie są oznaką krązenia.

ta co siedzi na kafe :), a uwazasz, ze dziewczyny w naszym wieku moge miec juz zakrzepice zyl? yyyy bo ja w to nie wierze. duzo cztam owszem. robie to tylko dla siebie, bo wiem jak zmienilo sie moje zycie od koda staram sie byc zdrowa. u lekarza nie byla juz 3 lata i przez ten czas nie choruje, a dodatkowo wyleczylam sie z alergii na siersc zwierzat.. nikt mi nie chcial w to uwierzyc. cale szcazescie, ze mam naocznego swiadka (narzeczonego). bylam po tym "cudzie" u lekarza (badania do pracy :?) i ona tez mi nie wierzyla i wpisala, ze mam alergie, choc juz zadne symptomy nie wystepuja. moge sie tarzac po dywanie z pieskiem (na roztocza tez wykazywalam odczyn alergiczny) i nic mi nie jest... :D

Gość szklanka mleczka
byłam wczoraj u lekarza i powiedziała,z ę to od kręgosłupa, ale niczego nie można wykluczyć...

wychłodzenie organizmu to hipotermia zupełnie inne objawy jak ma autorka.