Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama radzia

kilka pytan o spanie,sen

Polecane posty

sytuacja wyglada tak maly ok 18tej domaga sie snu wiec kapie go i tak 18.30 zasypia. spi 5-6 godzin raz udalo mu sie 8. niby fajnie ale po przebudzeniu karmie go zasypia jeszcze raz na 2-3 godziny i koniec. noc konczy mu sie 3-5.jak zmienic by spal choc do 7mej. wyczytalam ze jak przed moim pojsciem spac dam mu butelke jeszcze raz to przespi dluzej. sprobowalam wczoraj o 22giej dac mu butelke .owszem wypil ale i tak wstal tak samo. nawet jak kiedys zacznie spac 8-10 godzin pod rzad to i tak skonczy spanie o 5tej. co robic

z wześnie go kładziesz wieczorem. spróbuj poprzesuwać mu drzemki dzienne tak żeby kąpać ok 19 i o 19.30 kłaść spać wtedy powinien pospać przynajmniej do 7 :)

Gość mania z wołchocka
może zmień zasłonki na grubsze.

Gość mania z wołchocka
pod oknem moich dzieci jest akurat latarnia i u nich zawsze było jasno. kupiliśmy grube zasłonki i śpią do 9

przesun kapiel na pozniejsza godzine ja jak kapalm o 19 to maly o 5 juz nie chcial spac ale przesunelismy na 20 czasami na 20.30 nawet maly o 18 robi sobie drzemke 20-30 minutowa i potem jak sie go pozniej wykapie wstaje okolo 8 no ale na jedzenie jeszcze raz lub dwa sie budzi

moj syn do prawie roku hcodzil spac o 18tej i spal do rana czyli 7mej wiec wg mnie za szybko nie kladzie dziecka moja corka jak miala 3 mies przechodzila bunt i nie dosc ze spac chodzila pozno to wstawala kolo 5tej zawsze i koniec pare razy wzielam ja na przetrzymanie, tzn wstalam, wzielam na rece i odlozylam i tak w kolko i po 3 dniach meki zaczela spac do 7mej :) wczesniej wyprobowalam to na synku i tez poskutkowalo

probowalam wziasc na przetrymanie to byl placz wielki,i plakal tak do 20tej a i tak wstal o tej samej porze a kilka razy probowalam stopniowo przesowac kapiel to zasnol bez jedzenia i tyle bylo... ale sprobuje dalej

ile dziecko ma ? hm... troche duzo spania zrób badania bo jakc zesto spi moze ma etap taki moj miał kiedys ze wstawało o 3 i chcetny do zabawy potem zasypiał trwalo to jakis czas kórtki ale było

2 miesiace skonczyl w piatek w pierwszym miesiacu mial okresy ze nie spal z 7 godzin pod rzad,teraz od jakis 2 tyg spi po kazdym jedzeniu a jakie badania? na kontroli lekarz powiedzial ze rozwija sie dobrze

Gość mamciamamcia
dla takiego maluszka to norma :) Moja córka skonczyła 3 miesiace i czasem nie spi 3h, a czasem tylko 1h. Zalezy od dnia. W 3 mies. nie zdarzało jej sie zasypiac przy piersi a teraz znowu zaczeła...

jadl o 13tej.teraz spi.znajac jego obudzi sie zaraz. o 16tej do tej pory zawsze jadl...co potem? zabawiac do 7mej, pozwolic na krotka drzemke i wybudzac,kapac dluugo (tam nie zasnie)

chiclam go dzisiaj przetrzymac ale od 17.30 zaczol marudzic, oczka opuchniete, wiec zaczelam go kapac.i dzis jeszcze szybciej zasnol.18.15 spal. nie wypil nawet polowy mleka. wczesniej spal od 13-16tej wypil mleko i do 18tej powiedzmy ze szalal. czy teraz mam go wybudzic, czy pozwolic zyc swoim rytmem.